Reklama

Reklama

Tajné životy

(seriál)
  • Slovensko Tajné životy (více)
Trailer
Slovensko, (2014–2017)

Hudba:

Jan Maxián

Hrají:

Zuzana Mauréry, Szidi Tobias, Judita Hansman, Anna Šišková, Gabriela Marcinková, Vanessa Šarköziová, Ondřej Daniš, Vladimír Jedľovský, Vladimír Kobielský (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Příběhy žen, které našly sílu promluvit. 
Azylový dům Druhá šance je útočištěm pro několik žen a dětí, které se sem uchýlily před násilím ve svých rodinách. Jeho ředitelkou je obětavá čtyřicetiletá Eva Lustigová (Zuzana Mauréry), která kvůli práci často – byť nerada – zanedbává vlastní rodinu. Jejím nejbližším spolupracovníkem (a tajným ctitelem) je třicetiletý vychovatel a streetworker Martin Križan (Ondrej Daniš), ale také její zástupkyně Beáta Bláhová (Szidi Tobias). Mezi osazenstvo domova se po krátké době už poněkolikáté vrátí paní Mária Horváthová (Anna Šišková), bývalá alkoholička, týraná svým nezaměstnaným manželem. A po anabázi s marným hledáním anonymního bydlení zazvoní u brány Druhé šance i manželka bohatého podnikatele Linda Fischerová (Gabriela Marcinková), která chce před surově dominantním mužem ochránit sebe a především jejich osmiletého synka Kristiána. Na půdě azylového zařízení se tak setkávají velmi různé typy žen s různými osudy i povahami. A protože mnohé z nich v životě nepoznaly funkční rodinu, nebudou to mít lehké ani samy mezi sebou... (Česká televize)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (51)

claudel 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, moje napůl slovenské srdce se tetelí radostí, protože Slovenská televize natočila jeden z nejlepších seriálů posledních pěti let. Seriál z prostředí azylového domu není nejspíš trhákem, který k obrazovkám přiláká miliony diváků, ale o to víc si k němu najdou cestu diváci, kteří jsou znudění, naštvaní, zklamaní nebo zoufalí z nabídky komerčních televizí. Scénař je velmi pečlivě propracovaný, divákovi postupně servíruje důležité milníky v životě jednotlivých postav a nesklouzává přitom k trapnému klišé nebo prvoplánovosti. Po celou dobu se vám srdce svírá nad smutnými osudy, v podstatě dojde téměř na všechno sociopatologické jevy ve společnosti. O to víc jsem si řadu postav oblíbil a fandil jim, aby si uloupili kousek toho životního štěstí. Velký objev pro mě představuje Gabriela Marcinková, vedle toho, že je velmi atraktivní, umí výborně hrát a suverénně zvládla jednu z hlavních postav. Velmi mě překvapil sympaťák Peter Kočiš, nedokázal jsem si jej představit v roli tak odpudivého záporáka, ale podařilo se na výbornou. A nelze opomenout naprosto vynikající a přiléhavou ústřední písničkou od Simy Martausové. Nemám seriálu co vytknout, proto dostává plný počet a místo v mé desítce nejoblíbenějších. Z mužského hlediska bych si jen dovolil poznamenat, že v úvodní znělce jsou samé ženy, což je v pořádku, ale minimálně Ondřej Daniš a oba Vladimírové měli v seriálu své nezastupitelné místo a ve znělce by jim to taky slušelo. To ale ani není výtka, jen drobný povzdech. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně televize natočila kvalitní původní slovenský vztahový seriál, který se nepodobá současným nekonečným telenovelám. Výborný scénář vycházející ze současné reality zasadili tvůrci do zajímavého prostředí azylového domu. Neokoukaní a u nás s výjimkou Anny Šiškové méně známí slovenští herci přidávají svými výbornými výkony příběhům na přesvědčivosti. Těch několik zobrazených osudů a dramat má v sobě napětí a spád, takže se divák rozhodně nenudí. Dokonce jsem si občas položila otázku, jak bych se v takové situaci zachovala já. Škoda, že televize nevěnuje ve své nabídce programů více prostoru propagaci seriálu a tak na něj náhodně narazí jen málo diváků, jako třeba já. ()

Reklama

migl odpad!

všechny recenze uživatele

Vedľa tejto chujoviny je aj žena za pultom perlou. TV dosiahli to na čom dlhé roky usilovne pracovali,spraviť z ľudí blbé stádo oviec ktoré bude blahosklonne chrochtať blahom pri každej stupidite ktorú im podsunú a ešte to aj vysoko hodnotiť. "Umelci" budú mať na dlhé roky o nadšdandardnú životnú úroveň postarané a sprostý divák bude nadšený,aj preto sa to dnes u nás hemží rádoby umelcami a prakticky každý idiot z patričnými konexiami sa stáva hercom a celevriťou ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nad očekávání zdařilý seriál, který zaujme svým námětem, resp. prostředím, v němž se odehrává. Příběhy všech postav, které jsou nějakým způsobem spjaty s azylovým domem, jsou zajímavé a dokáží diváka pohltit a podnítit ke sledování dalších dílů. K tomu všemu napomáhají dobré herecké výkony, hudba prolínající se scénami, ale také dějové zvraty, které jsou protkány různými stále aktuálními společenskými tématy - alkoholismus, týrání žen, drogy, šikana, anorexie, workoholismus, intriky, atd. Jsem zvědavý na další sérii, o níž se hovoří. Věřím, že prostředí azyláku má i do budoucna čím oslovit - ať už novými postavami či rozvíjením příběhů již započatých. ()

jan72 

všechny recenze uživatele

Fajn seriál - má to príbeh, množstvo zápletiek a hlavne konečný počet častí - 13, nie ako tie nekonečné bludy kde neviem odkiaľ kam to smeruje. Dobré obsadenie od panelákistov - Mauréry, Kobielsky, cez spoľahlivé stálice - Jedľovský, Turzonovová, Javorková, Haverl, sympatických - Marcinková, Daniš až po záporáka - vynikajúci (nemyslel som že to o ňom napíšem) Kočiš. Škoda, že aj tu sa objavili drevené antiherečky Šarkoziová, Uličná. ()

Galerie (217)

Zajímavosti (6)

  • Postavu kolíznej opatrovateľky stvárnila Emília Lörinczová, v rovnakej úlohe účinkuje aj v Súdnej sieni (2008). (fugyx)
  • Tajné životy vznikali 82 dní. (zdroj: telkac.zoznam.sk) (tommy187)
  • Ústrednú pieseň "Chce sa mi plakať" naspievala Sima Martausová. (zdroj: telkac.zoznam.sk) (tommy187)

Reklama

Reklama