Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá Charlotte vyrůstá na venkově, žije pouze s otcem, který na ni nemá příliš času. Otcova přítelkyně Léone nemůže nahradit matku, která zemřela před několika lety, oporou pro ni není ani starší bratr. Charlotte je sice teprve v pubertě, ale cítí se být dospělá a touží také tak žít, což vede k tomu, že navazuje první milostné vztahy. Šance odejít z domova se jí naskytne, když se setká s dětskou hvězdou ve hře na klavír, Clarou Bauman...
Režisér Claude Miller slavil s tímto filmem další velký úspěch; působivý popis dospívání podpořila svým věrohodným výkonem mladičká Charlotte Gainsbourg, neméně výrazné výkony ale podali i umělci starších generací v čele s kdysi slavnou Bernadette Lafont. Filmu prospělo také vhodné užití klasické hudby (Mozart, Beethoven, Mendelssohn). Claude Miller se netajil inspirací staršími filmy Françoise Truffauta, v jehož štábu kdysi začínal. Film NESTOUDNICE se natáčel v exteriérech v Savojsku a stejně jako většina jiných Millerových filmů byl v několika kategoriích nominován na Cézara. Francouzská premiéra proběhla 11. prosince 1985. (argenson)

(více)

Recenze (1)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Výlet do časov (po)klasického francúzskeho filmu, kde ešte stále pretrvávajú reminiscencie na doby, keď atmosféra a kamera boli pre film podstatnejšie ako akcia. Výlet do časov, keď skratka LGBT ešte nič neznamenala. Prekvapilo ma, že Trierova nymfomanka hrala už ako dieťa a dokomca mala v osobe Clauda Millera "dvorného režiséra". Hudba Albana a Rominy Pover mi zahrala na strunu spomienok. Celý čas som nechápal, ako je možné, že tento film nenatočil Eric Rohmer - ako by mu z filmografie vypadol :) ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama