Reklama

Reklama

Její Veličenstvo maminka

(TV film)
  • Velká Británie A Jubilee Tribute to the Queen by the Prince of Wales

Obsahy(1)

Pocta korunního prince Charlese královně Alžbětě II. Dokumentů o britské královně už bylo natočeno opravdu mnoho – a řadu z nich jsme měli možnost na obrazovkách České televize vidět. Také ten dnešní je plný zajímavých archivních záběrů počínaje královniným dětstvím, přes korunovaci, až po současnost, ale jedním se přece jen od ostatních liší – jde totiž o pohled syna na matku. Autorem komentáře a průvodcem je korunní princ Charles, který do historických faktů vnáší unikátní osobní zkušenost, jedinečné vzpomínky na vzácné chvíle strávené s matkou a dalšími členy rodiny. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

mirika39 

všechny recenze uživatele

Prekrásny dojemný životný príbeh kráľovskej rodiny. Dôkaz toho, že aj jej členovia sú len ľudia, ktorí tiež môžu trpieť oidipovským komplexom. Isteže, podľa Charlesa neexistuje a ani nikdy neexistovala nadpozemskejšia žena než jeho milovaná maminka. Pozoruhodné je, že Camillin ksicht sa tam objavil, ale čo sa Diany týka, rodinná cenzúra pretrváva. ()

oondra 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý dokument, který sice nepopisuje celou dobu kralování královny Alžběty ale spíše jen jednotlivé údálosti jejího života a jejích blízkých. Princ Charles jako průvodce dokumentem, nebo spíš jako pamětník a vypraveč je úžasný, dodává celému filmu takovou lidštější stránku a celý dokument působí jako prohlídka rodinného alba,čímž vlastně ve skutečnosti je. Více takovýchto dokumentů!! ()

Reklama

amfetamin 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně milý dokument o životě Alžběty II. a Charlese a královské rodiny vůbec. Charles nám ukazuje spíš jednotlivé události a to ze svého pohledu. Z pohledu syna. Než aby chronologicky popisoval celou dobu Alžbětiny vlády, vybírá spíš události před a krátce po její korunovaci. Záběry z rodiného archivu jsou na první pohled naprosto obyčejné, ale o to cenější a tak nějak milejší. God save the Queen! ()

katka219 

všechny recenze uživatele

Tohle není jako všechny ty ostatní neosobní dokumenty, ve kterých řeční lidé, kteří toho mají s královnou ve skutečnosti jen pramálo společného. Charles mluví velmi poutavě a přátelsky, vypráví pouze o tom, co sám zažil. Provádí nás po paláci, dívá se na domácí videa, prohlíží si fotoalba... A vy celou dobu víte, že to, co říká, myslí vážně a že jeho smích je upřímný. Je skvělé, že nám Alžbětu nepředstavuje jako královnu, ale dívá se na ni ze svého pohledu - jako na maminku. Snad v budoucnu vznikne více takových dokumentů! ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem měla chvílema dojem, že Charles je můj kamarád nebo někdo z rodiny a společně si pouštíme domácí videa... Zároveň ale z tohoto dokumentu vysvítá krása a užitečnost tradic a síla královského majestátu, prostřednictvím kterého a rituálů s ním spojených se "poddaní" mají k čemu vztahovat, co obdivovat a čím se pozvedávat na duchu. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama