Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (774)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Zcela obyčejný Hollywoodský A western, který ničím nevybočuje, charisma starých dobrých herců je již dávno to tam.! Denzel a Ethan skvělí, jinak... :-( Kdepak jsou ty doby Calvery... PS: Kdyby to nazvali jinak, udělali by lépe, s původním filmem to más polečné jen asi tři hlášky, nevidím důvod remakovat neremakovatelný příběh!!!???????! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po zistení, že nejaký magor ide natočiť remake Siedmych statočných som to dlho nemohol dostať z hlavy von. Nechápem prečo má niekto nutkanie prerábať božskú dokonalosť, ktorá figuruje na popredných miestach naj top filmov všetkých čias. Obsadiť černocha do titulnej role?? Prečo?? Mám Denzela veľmi rád, ale tú holywoodsku rasovú tolerantnosť neznášam. Filmu som dal šancu a nebolo to tak zlé pokiaľ človek nemyslí na to, že je to remake slávneho filmu. Dej je v mnohom pozmenený, dokonca je v tom súkromná Denzelova pomsta, čo starí dobrí kovboji nepotrebovali. Stačilo im pár dolárov na prilepšenie a dobrý pocit... Veľmi často som si kládol otázku prečo sa to muselo volať Sedem statočných, film s malými úpravami by ho len pripomínal a nikto by nebol nasratý. V konečnom dôsledku je to jedno, pretože film neprekročil hranice priemeru. V závere slušná prestrelka, o dosť dlhšia než v originály, ale tam som za každým padlým smútil a tu sú to len bezvýznamné postavičky, ktoré si nezískali divákove srdce a preto emócie nefungujú. P. Sarsgaard celkom slušný, ale odohral iba pár minút. Celkovo iba priemer, na ktorý sa rýchlo zabudne, ale dúfam, že sa nezabudne na jedno... Nešahajte na kulty, ktoré nemáte šancu prekonať!!! 60%. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu odvaha hlavní postavy vykreslit syrově (to i Mladé pušky byly špinavější), přičemž jejich motivace k zapojení je často extrémně chabá. Vysoko to ale tahá obsazení (jen záporák Peter Sarsgaard vzal "hraní na jistotu" až moc doslovně a filmem se víceméně pronudí), fajn tempo, obstojné akční scény (ta nejlepší bohužel ne na konci, ale uprostřed), na PG-13 solidní drsnost a příjemné překvapení v podobě nevyměklého konce, který nezapomíná, o čem by tahle cesta měla být především. Háček je v tom, že to příliš nekoresponduje s atmosférou, která se táhne první dvě třetiny. Ale ve výsledku vlastně spokojenost, protože film nenudí, nedělá originálu ostudu a i nějaké ty památné hlášky padnou. Na remake ok. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JDEME BOJOVAT S PADOUCHY A PRAVDĚPODOBNĚ ZEMŘEME…“ /// Fugua měl natočit jinej film. Nebo tomu dát jinej název, protože už jen ten ubral filmu diváky. Mladí vohrnuly rypáky a staří jakbysmet. Myslel jsem, že mám kliku, páč originál jsem viděl tak před sto lety… bohužel srovnání – hlavně postav, se podvědomě nevyhnu. Vo to jednoduší to má synátor, Brynnerem, McQueenem, Bronsonem či Coburnem nepolíbenej. Tihle stateční jsou samozřejmě filmařsky dokonalejší, ale …. byl k tomu důvod? Pro mladý zřejmě ano! A tak jako příslušník starší generace nemůžu jít vejš než za 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Klasiku neznám. 2.) Černoch, Korejec a indián bojující na divokým západě za bělochy mě nepřekvapí. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby se film nejmenoval Sedm statečných bylo by to mnohem lepší. Ten název mu totiž pořádně ubližuje. Tedy ne že by hnusná kamera stála zrovna za pochvalu. Parta našich ochránců se za hodně podivné motivace dá dokupy a jde bránit nějaký ten prdelákov. Proč? Zřejmě proto že mají dostatek střeliva a občas nějakou tu hlášku nebo grimasu, s kterou by moc rádi seznámili diváky v kinech. Vystřílených nábojů je rozhodně nadprůměr, ale začínám trošku podezřívat Fuquu že Training Day byl náhoda. Protože v mých očích je tenhle rejža už nějakou dobu spíše patlal, který se drží v Hollywoodu hlavně díky své barvě pleti. Chris Pratt slabší než jsem čekal, Denzel standard, Lee charismatickej, Hawke klasika, další 3 spíše zbyteční a hlavní záporák titěrnej. 60% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (11)

  • Film schytal kritiku kvůli tomu, že údajně hodně ustupuje politické korektnosti. Místo sedmičky bělochů, jež známe z originálu, zde přicházejí tři běloši, černoch, indián, Mexičan a Asiat. Možná to bude dosti překvapivé, ale remake je v tomto realitě daleko blíže než originál, protože Divoký Západ byl etnicky opravdu mimořádně pestrý. Zjistilo se (a dobové snímky to prokazují), že mezi kovboji na západě tvořili Anglosasové jen asi polovinu, zhruba čtvrtina byli černoši a další čtvrtina Mexičané, indiáni a jejich míšenci. Když se začalo s oněmi přesuny dobytka na větší vzdálenosti, Mexičané zpočátku dokonce dominovali. Černí kovbojové bývali většinou osvobození otroci, kteří nenašli práci ve městech, přibývalo rovněž indiánů, kteří dali přednost této práci před tradičním způsobem života, a díky stavbě železnice nebyla nouze ani o imigranty z Asie. [Zdroj: radiodixie.cz] (Kaufman)

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama