Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (777)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je to hodně chromá pětka, ale mám pro ni dva důvody. Aniž bych se chtěl nějak více zamýšlet na faktem, že mluvíme o remaku kované klasiky, nelze bez čistého hejtu neuznat, že to je remake zdařilý, a to samo o sobé v dněšní dobé sračkoidních remaků znamená docela dost. Druhým důvodem je to, že holt nějaký čistokrevný (=béčkový) akčňák v topce mít musím, přičemž za tento se stydět nebudu muset. Objektivně je to sedm bez tří za čtyři. 85% Jako update po pád týdench snižuju přece jen na čtyři. Přidal jsem jinde. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Název dělá filmu spíše medvědí službu než co jiného. Jmenovat se to třeba „Rychlí a střelhbití" tak by to jistě řada diváků skousla o poznání lépe a bez onoho nevyhnutelného (ať již většího či menšího) zklamání, že se duo absolutních klasik stříbrného plátna, co přežily a přežijí desetiletí, předělává formou efekt(iv)ní oddechovky na jedno použití, po které za pár (tý)dnů neštěkne ani pes. Na druhou stranu je tu ovšem ten nezanedbatelný fakt, že jakkoli je to westernové béčko na jedno podívání, tak je to až překvapivě zábavné a řádně rozmáchlé westernové béčko na jedno podívání, které se nebojí využít plátna „v plné palbě" i "k plné palbě". Čili sice spotřební a zbytečné, ale nikoli špatné. A v ryze žánrových momentech (gradovaná tenze před první velkou přestřelkou apod.) to umí i řádně potěšit, ne že ne. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemá význam porovnávať s klasikou, tento remake si ide svojou vlastnou cestičkou a musím poznamenať, že viac ako dôstojne. Námet ochrany bezbranných ma nikdy neprestane baviť a už vonkoncom nie vo westernoch. Je tu výborná atmosféra, slušná hudba a dejovo je to vťahujúce, takže tých 130 minút ubehlo ako voda. Jediné čo mi tam trocha vadilo bola hlavná postava - Denzel Washington, ten sa mi sem moc nehodil. V tomto smere to bolo nedôveryhodné. Celkovo mám však veľmi pozitívny dojem. 75/100 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Od dob, kdy sedm ztepilých bělochů zachraňovalo romskou osadu před olašskými bandity, došlo na Divokém západě k výraznému rasovému překrutu. Teď nám negroboj, ťamanoboj, mexikoboj, komančoboj a tři kovbojové zachraňují árijskou vesnici před hnusným a bezskrupulózním kapitalistou. V této noční poluci Karla Marxe v pastelovém pyžamku sdružených barev Benetonu už chybělo jen pyrotechnické komando muslimobojů a partička cigobojů, která by všem čorovala podkovy a udidla z dopravních prostředků a nosila je do sběrny. Počítám, že s takovou už se Bujon-Helion Lee pomalu připravuje na roli Ježíše a Denzl si záhy zahraje toho Vošingtna, popřípadě Jendu Vejna. Jinak však přeqapivě svižná, zábavná a vcelku důstojná přepatlávka a v kontextu toho, že od Rychlejší než zmrd jsme tu měli jen bandu úmorných psychodeliktických smaženic ze Zhuleného západu, konečně taky aspoň trochu tradiční zápaďák, ač osazený opolidmi. V podstatě jen vykuchali kýčovité ňuňání s cigánskými dětmi, rektorvoucí pomrdávání Bucholze s Končitou a Kalverův gambit, okořenili to pár leteckými záběry a kulantně natočenou akcí a ozdobili nekobylovitým klonem Lórencky bez zpruzeného xichtu, který dokonce i hraje a jen nejiskří s náctiletými bukanýry. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $93,432,655Tržby Celosvetovo $162,360,636Tržby za predaj Blu-ray v USA $19,303,345Tržby za predaj DVD v USA $21,092,037║ Ako taký priamočiary popcorňák bez väčších ambícii postavený hlavne na akčnej stránke fajn, poteší vizuál, aj hudba. Antoine Fuqua nebol nikdy žiadny silný vyprávač príbehov, u neho takmer vždy ladí akcia nad všetkým ostatným a tu sa na nej dá vyžiť. Obsadenie dobré, aj keď chémia medzi postavami a hlavne zlosynom až tak nefunguje, hlavne dôrazný Denzel Washington a zábavný Chris Pratt to tu osviežujú, Ethan Hawke skôr vo svojej úlohe prehráva. Na to ako to mohlo byť zmrvené som nakoniec spokojný. /videl v kine: 80%/ ()

Galerie (68)

Zajímavosti (11)

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama