Reklama

Reklama

Zázrak v bouři

(TV film)
  • Austrálie Miracle In The Storm
Austrálie, 2010, 52 min

Režie:

Guy Norris

Hrají:

Socratis Otto

Obsahy(1)

Špičková paraglidistka Ewa Wisnierska se účastnila australského šampionátu v dálkovém letu. Asi hodinu po začátku závodů se však dostala do bouřkového mraku. Zatímco téměř všem jejím kolegům se podařilo nouzově přistát, Ewu nabraly stoupající proudy a vynesly ji až do výšky deseti kilometrů. Dá se něco podobného vůbec přežít? Chladno a nedostatek kyslíku ve vysokých nadmořských výškách ovlivňují schopnosti myšlení i řeči a můžou vést ke ztrátě vědomí nebo dokonce ke smrti. Ewa Wiznierská se vzepřela všem přírodním zákonům i vědeckým poznatkům, když se jí podařilo přežít podchlazení a nedostatečné okysličení organismu poté, co ji během parašutistických závodů v desetitisícové výšce vtáhl vzduchový vír. Další soutěžící už takové štěstí neměla. (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

kluzo 

všechny recenze uživatele

Silný příběh... Zajímalo by mě, jak měří ty GPS nadmořskou výšku. Většina výškoměrů měří na bázi barometrického tlaku, což v bouřkovém mraku může hodně zkreslovat. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Takovýchto TV dokumentů, tedy rekonstrukcí skutečných událostí jsou v TV tisíce. Ani ej moc nesleduji. jednou je to někdo kdo zázrakem přežil letecké neštěstí, jednou se zase někdo ztratil v horách... Mění se jen místa a lidé, co většinou měli sakra kliku. Na tohle jsem koukal ze zvědavosti co se tak asi může paraglidistovi stát v bouřce. Tušil jsem, že nejčastější problém bude asi vítr vítr, přípdně blesk co šlehne do něčeho kovoého na padáku... Jenže to co mi dokument předložil mně doslova přikovalo k obrazovce. Jen nevěřícně jsem zíral na ten až neskutečný příběh. Absolutně nechápe co všechno dokáže lidské tělo vydržet aby člověk přeži. Ta neuvěřitelná automatika procesů ve chvilce kdy člověk umírá podchlazením... Jako milovník letectví vím moc dobře kolik životů stál za druhé světové války tam nahoře zmrazek par v kyslíkovém vedení letců či co způsobil zásah a přerušení kyslíkového vedení ve vysokoletících bombardérech... Mdloba a pak smrt. Občas měl někdo tu kliku, že se stihl v nižších polohách probrat a stihl ještě letoun srovnat ... To co ale zažila Ewa Wisnierska, to je fakt mazec! Doporučuji se na to podívat. Dávám za 4 větrné nápory ! * * * * ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama