Reklama

Reklama

10 největších přestřelek historie

(TV film)
  • USA Rich and Will's Top 10 Shootouts
všechny plakáty

Obsahy(1)

Will a Rich, dva velcí fanoušci zbraní, se ohlížejí do historie, aby vybrali deset nejzajímavějších přestřelek. Při názorných pokusech zmíněné zbraně i sami vyzkoušeli... Rich a Will, dva nadšenci do střelných zbraní, sestavili žebříček deseti největších přestřelek v historii Ameriky. Postupně rozebírají jednotlivé přestřelky, podrobně se zaobírají použitými zbraněmi a pak vyprávění zakončí praktickou ukázkou použití dané zbraně. V dokumentu se objevují jména velkých hrdinů, jako například Wyatt Earp, ale také slavných zločinců, jakými bezpochyby byli Bonnie a Clyde. Na prvním místě celého žebříčku se pak umístila bitva americké armády o ostrov Iwo Jima. Japonské jednotky byly opevněny v podzemních bunkrech a v jeskyních. Ostřelování a bombardování ostrova nepřineslo žádný výsledek. První den po vylodění přišli Američané o 2000 mužů. Jako nejlepší způsob likvidace japonských bunkrů se ukázal plamenomet. Dokázal zapálit cokoliv až do vzdálenosti 37 metrů. Díky tomu přispěl velkou měrou k vítězství amerických jednotek. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Deset nejzajímavějších přestřelek historie, uvidíte vybranou rekonstrukci dané bitvy, plus názornou ukázku zbraně a rozsah škod. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

subic 

všechny recenze uživatele

Amíci si udělali sami sobě dokument o jejich rádoby největších přestřelkách, jak mafiánských, tak vojenských. ()

Marty_cz 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem daleko o zajímavějších přestřelkách v USA než byly vyobrazeny v dokumentu a měl jsem pocit, že to nejde ani tak o velkolepost přestřelky, jako spíše o odraz historie. Každopádně animace se mě líbili, ale občas forma dokumentu byla příliš nezajímavá. ()

Xaeroo 

všechny recenze uživatele

Pýcha těhle "nadlidí" je znát všude, vybrali si události, tak jak se jim zachtělo, jejich topka se váže spíš k milníkům vývoje zbraní než-li k přestřelkám. 60% ()

Reklama

Reklama