Reklama

Reklama

Dračí války: Oheň a zběsilost

(TV film)
  • Velká Británie Dragon Wars: Fire and Fury
Velká Británie, 2014, 48 min

Střih:

Stephen Moore

Obsahy(1)

Jsou legendy o dracích jen výmyslem plynoucím ze strachu středověkého člověka z něčeho neznámého? Nebo draci skutečně existovali a řadí se tak po bok dinosaurů mezi reálně existující, ale dávno vyhynulé tvory? Legendy o obrovských dracích, kteří plivou oheň, zkrášlují pop kulturu už několik století. Ve středověkých manuskriptech i v nejnovější filmové trilogii Hobit od režiséra Petera Jacksona tito létající nositelé zkázy hlídají nevídané bohatství a okolí spalují zuřivým ohněm. Příběhy o hrdinech, co se odváží postavit zkáze v plamenech, najdeme ve stovkách knížek, filmech nebo dokonce videohrách. Ale co kdyby byla tato mýtická stvoření skutečná? Připravte se na návštěvu fantastického světa, kde snadno pochopíte a porozumíte těmto bájným tvorům. Slavné příběhy o dracích včetně toho o Beowulfovi nebo pomstychtivém létajícím plazu, který inspiroval příběh Hobita, v Dračích válkách: Ohni a zběsilosti ožívají přímo před očima. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Phex 

všechny recenze uživatele

Laciná záležitost. Skákání z pampelišky na blatouch tématicky, časově i formálně - když se po 20 min. v do té doby na pc animovaném dokumentu zničehonic objeví nějaká fuchtle co "zasvědceně" čte kroniky z 19. století v nichž jsou popsány příběhy o 1000 let starší, působí to uboze. ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná o dost povrchní převyprávění čtyř středověkých příběhů o dracích a jejich pokořitelích. Vizuální znázornění vypadá jako z videohry a záběry se otravně opakují. Samotné označení "dokument" je celkem nadsazené, protože faktů obsahuje velmi málo, ale k nenáročnému pobavení to může posloužit. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Celkem slátanina, která vám jen přečte čtyři příběhy, ve kterých hrají hlavní roli draci. Animace jak z pc hry z roku 2005 a k tomu se animace stále dokola opakuje. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama