Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bleed For This vypráví neuvěřitelný skutečný příběh o jednom z nejinspirativnějších a nejpřekvapivějších návratů na výsluní v dějinách sportu. Miles Teller exceluje v roli Vinnyho Pazienzy, boxera z Providence přezdívaného "Pazmánský čert," který se katapultoval ke slávě dvojnásobným vítězstvím v soubojích o světový titul. Při téměř smrtelné autonehodě si však Vinny přerazil páteř a bylo mu řečeno, že už možná nikdy nebude znovu chodit. Navzdory všem očekáváním a nařízením lékařů přistoupil proslulý trenér Kevin Rooney (Aaron Eckhart) na to, že Vinnymu pomůže vrátit se pouhý rok po nehodě zpátky do ringu na možná poslední zápas v životě. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (81)

venison 

všechny recenze uživatele

Miles Teller se mi poslední dobou osvědčil jako herec, který umí a hraje v relativně dobrých filmech.. Snímek "Krev šampiona" není špatný, ale chybí mi v něm pár nezapomenutelných scén.. Takhle jen kopíruje klišé amerických sportovních dramat.. Žádný zvrat, vlažná režie, málo srdceryvného drásání.. Příjemná jednohubka, ale nic víc.. ()

-Dawe- 

všechny recenze uživatele

Možná je nakonec dobře, že je snímek víc drama. Ty scény z ringu nevypadají moc dobře a nedokážou pořádně vtáhnout do dění. Miles Teller tradičně super a tentokrát se k němu přidává i skvělej Aaron Eckhart. Mít v ruce o trochu lepší scénář a kvalitnější režijní vedení, tak to mohla být pecka. Ten příběh už tam totiž byl, škoda. 70% ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Miles Teller je multi herec, ale na roly boxera jsem ho netipoval. Nakonec to asi není ani tak o boxu, jako spíš o odhodlání a tak se to docela povedlo. Pravda je, že film stojí na silném příběhu a tím si zaslouží vyšší hodnocení. Boxerské záběry jsou vás však nechají chladným.. I tak velmi dobrá práce ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Každá snímka z boxerského prostredia sa ráta a sfilmovaná story borca s tak pohnutým životným osudom, aký mal Pazienza obzvlášť. Miles Teller tu síce občas pôsobí trochu strnulo, pozitívom však je, že sa na reálneho Vinnyho Pazu s prižmúrením oka aj trochu podobá. Vadilo mi však, že Ben Younger postavil Vinnyho pästiarsky príbeh vyslovene okolo troch zápasov (Mayweather, Dele, Duran) a na ostatok, vrátane dôležitých prehratých titulových zápasov s Camachom a Garzom, ktoré mali zásadný vplyv na jeho prechod do ťažšej váhovej kategórie sa vykašľal, čo na boxersky nezainteresovaného diváka môže pôsobiť zbrklo až chaoticky. Vyzerá to tu tak, akoby Paza svoj slávny titulový zápas s Robertom Duranom vybojoval sotva pár týždňov po tom, ako mu chirurgovia zložili fixačný kovový Halo aparát, čo je samozrejme nezmysel, nakoľko Vinny v tomto období ťažko hľadal súperov, ktorí by s ním boli ochotní vliezť do ringu a musel odboxovať šesť zápasov, než sa stretol so spomínaným Duranom. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kdo se nějak hlouběji zajímá o svět boxu, případně kdo utrpěl nějakou vážnou nehodu a potřebuje do budoucna povzbudit nějakým inspirativním příběhem, ten si Bleed for This může možná i užít a možná si z něj odnést i solidní filmový zážitek, pro nezaujatého diváka se ale bohužel jedná o dost utahanou, nezáživnou nudu, která vážně, tedy krom zmiňovaného inspirativního příběhu, nemá co jiného nabídnout, a to jak po filmařské, tak dramatické stránce. Samotný film totiž nemá příliš co nabídnout, boxerských dramat o pádu na dno a následném vzestupu zpět na výsluní je mnoho a mnoho, a zpracování tohoto není skutečně nikterak výjimečné, naopak, je to celé velmi předvídatelné a vážně hodně ploché. Samotné boxerské zápasy nejsou navíc nasnímány ani živelně, ani dynamicky, ani příliš přehledně, emočně je to pak neuvěřitelně nepůsobivé a dramaticky zcela nefunkční, postavy na mě působili vesměs nezajímavě a v neposlední řadě musím filmařům vytknout i mdlou atmosféru a nulovou stylovost. Miles Teller je každopádně ve své roli přesvědčivý a celé to dost zachraňuje, ovšem ani jeho výkon už nic nezmění na tom, že se jedná o velice nevýrazné drama, které jsem si zkrátka vůbec neužil. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky je možné vidět záběry se skutečným Vincenzem Edwardem Pazienzou. (MATADOR)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amer. štáte Rhode Island. (MikaelSVK)
  • Zápas proti Rogerovi Mayweatherovi sa v skutočnosti odohral 7. 11. 1988. Zápas proti Gilbert Dele bol 1. 10. 1991. Po ňom mal hlavný hrdina autonehodu. Zápas proti Roberto Duranovi sa odohral až 25. 6. 1994 s verdiktom rozhodcov 117-113, 117-112, 117-112. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama