Reklama

Reklama

Letci útočí

  • Itálie La colomba non deve volare (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Píše se rok 1943 a ofenzíva anglo-amerických vojsk na Sicílii vrcholí. Zoufalým fašistickým jednotkám zbývá jediné – odříznout Spojence od zdrojů paliva. Pro náročný úkol je vybrán španělský nacista Pablo (HORST BUCHHOLZ –SEDM STATEČNÝCH, CHULIGÁNI, KORUNNÍ SVĚDEK). Ten společně se skupinou fanatických bojovníků ukradne desítky galonů ropy a ukryje je uprostřed pouště v Bahrajnu. V patách mu je ale odhodlaný britský major Harris, který se se svou letkou vrhá do největšího válečného dobrodružství svého života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

lukano 

všechny recenze uživatele

Italové si příliš těžkou hlavu s natáčením válečných filmů nedělali. U tohoto filmu jsem se musel několikrát ujistit, ve kterém roce se vlastně děj odehrává. Aha, při leteckém útoku na Manama v roce 1940 a proto tam vesele jezdí Land Rover II., který se vyráběl od roku 1958. Nebyla ani snaha tento nešvar nijak zamaskovat. To mě vždycky dostalo. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Text distributora je trochu zavádějící (o obrázku na přebalu dvd nemluvě), letku nemá britský major Harris, ale naopak Italové. Ačkoli se výpravou a dobovými detaily jedná o typické válečné béčko italské produkce své doby, jeho děj je inspirován skutečnou akcí Règia Aeronautica - hloubkovým náletem na stejný cíl (Manama). Viz http://www.comandosupremo.com/Manama.html a http://warandgame.wordpress.com/2009/11/07/italian-long-range-bombing-raids/ ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Nic mimoriadne sa nekona, co je aj zarukou mnohych vojnovych filmov z talianskej produkcie. Tato krajina dokopy toho moc neukazala, co sa tyka filmov z druhej svetovej vojny. Cest vynimkam, ale tych je naozaj len poskrovnu. Vacsina ubiehajuceho casu pocas priebehu deja filmu toho moc neukazala na poli vojnovom, akurat posledna polhodinka filmu sa niesla v akom takom vojnovom duchu, ale sprevadzana obcasnymi dokumentarnymi zabermi, co ma moc nepotesilo. ()

Reklama

Reklama