Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dupin, který se všelijak protloukal životem, zdědí po babičce byt v Paříži a nevědomky se stává domácím militantní anarchistické organizace Ravachal-Kropotkin. Krásná anarchistka Laura Dupina z pragmatických důvodů svede a on se do ní zamiluje. Protože francouzská policie zatkla při příletu do Paříže šéfa organizace Paca, anarchisté unesou syna bankéře Lefebura a podaří se jim nabídkou rukojmího osvobodit Paca. Teprve nyní Dupin pochopí, že jeho byt byl základnou a arzenálem anarchistů a že se před jeho očima připravovala série bombových atentátů. Do Laury se ale opravdu zamiloval a s přítelem Alvarem a jeho cvičenou opicí Lucien se vydává po stopách anarchistů za Laurou do Mexika. Zde Dupin pochopí, že anarchisté chystají veleatentát na hlavy světových mocností, které se sešly na konferenci Sever-Jih o spolupráci a rozvoji (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

whack 

všechny recenze uživatele

Nie veľmi seriózna anarchistická komédia, ktorá nie je politická, napriek tomu v nej vidieť porovnávanie rôznych spoločenských skupín, od bankárov, cez ľavicových revolucionárov, po anarchistov. Zozačiatku mi to pripomínalo film Nový Babylon, druhá polovica miestami skôr Viva Maria!, proste taký mix. Celkom sranda. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Gérard Oúry je podle mě nejpreciznější francouzský komediograf. Jeho filmy mívají dokonale vyvážené všechny složky, poctivou výpravu, dobrou hudbu a energii jako bedna dynamitu (vzpomeňte jen na Pošetilost mocných!). Až na Pomstu opeřeného hada. Nevím, co se stalo, ale na tom filmu je snad úplně všechno špatně. Počínaje Coluchovým účesem (takhle nějak by mohl vypadat homosexuální prostitut na penzi), přes hromadu vulgarit, elektronické pazvuky místo hudby, až po nezajímavou zápletku. Která mimochodem nemá nic společného s oním románem Edgara Wallace. Už jsem tím možná otravný, ale stejně to napíšu. Diagnóza: osmdesátá léta. 20% ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Mexiku v meste Aguascalientes. (dyfur)

Reklama

Reklama