Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat k jádru úspěchu AHS. V kulisách šapitó v němž chřtán ďábla požírá osudy a životy (zkažených) lidí, zrůd a skutečných monster si to perfektně pohrává s USA kulturou zábavy (tradiční vs. moderní), vnímáním krásy/ošklivosti a umírajícím časem jednoho cirkusu. Dandy je Amerika ze vším všudy ;) . Má vzhled, peníze, krutost a chuť zabíjet na všechny způsoby. Některé epizody jsou velmi silné. Závěrečný díl výborně poukazuje na fenomén masových vražd. Co bych vytkl je úplné zakončení. Tam se vyměklo, přitom se dal vytvořit očistec jako bič...! Nevadí, celkově je to velmi dobré. 83%. PS: Songy jsou chytlavé. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa po Asylum najlepšia séria. Ako Coven, aj Freak Show ku koncu jemne šumí do prázdna a nie je ukončené až tak dobre, ako by si zaslúžilo (hoci samotná Jessica Lange, zrejme navždy sa lúčiaca s touto sériou, to zvládla dojemne a na úrovni). Ale to prostredie! Freak show! A tie postavy! V čele s vraždiacim psychopatickým klaunom! Trocha zvláštne a alarmujúce každopádne je to, že aj najpozitívnejšia postava tu niekoho zabije alebo sa stane "aspoň" spolupáchateľom. Prečo to až tak vyhrotili, podľa mňa nemuseli, nebolo to nutné. Chcelo to aspoň jednu normálnu, kladnú, pozitívnu postavu. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tématem poslední série je obludárium. Odehrává se v cirkuse na Floridě v 50. letech. Párkrát zavítáme i do 30. let v Německu. Opět se tu objevují staří známí herci. Děj je poněkud kolísavý. Ale pořád to neztrácí na kvalitě. Hezky to odráží americkou konzervativní společnost v této době. Zrůdy vystupují v cirkusu kousek od města a snaží se přežít. Ten vede Elsa Mars, která se snaží strhávat pozornost hlavně na sebe. Místní je ale nemají moc rádi, protože jsou jiní. Po jisté události se všechno změní a lidi začnou chodit. Trochu mě štve časté umírání postav. Asi nejlepší díly byly ty s Edwardem Mordrakem. Líbí se mi provázanost se 2. sérií. Ale trochu jsem to tušil, když je to jen 10 let od sebe. Část děje je i v 60. letech. Neil Patrik Harris tam měl zajímavou, ale krátkou roli. Závěr mě poněkud překvapil, protože jsem čekal něco naprosto jiného. Taky nemuselo umřít tolik postav... Každopádně smekám před Ryanem Murpheym, protože je to vážně skvělý scénárista. "Jsi ta největší zrůda!" ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

.Freak Show, nebylo to špatné, jen mě to nedokázalo držet celou dobu, místy jsem se nutil do dalšího dílu, ale jako všechny utekl rychle. Ale závěr série měl super dojezd. (3 1/2*). Všechny "zrůdy" jsem si hned od začátku oblíbil, jinak by to asi bylo horší. Další série bude zajímavá, protože začnu pracovat v hotelu. Ale teď už se pojďme připravit na ubytování v AHS Hotelu. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vítejte na přehlídce zrůd v Americe konzervativních 50. let, kdy se všichni chtějí bavit a smát... Že American Horror Story postrádá titulního hrdinu? Neřekla bych... Podle mě je hlavním hrdinou právě show samotná: kdo v ní bude vystupovat a kdo ji bude řídt (ke konci se řeší zejména ta druhá otázka, neb věci nabírají rychlý spád). Svou bizarností a množstvím mrtvol mě zasáhla Freak Show asi nejsilněji. Za velmi povedené považuji i (značně propletené) popsanou minulost každé z postav. No a pak jsou tu díly s rozesmátým klaunem a s návštěvou z 19. století, které se povedly na jedničku. AHS je pro mě takový seriál, u kterého vím, že si na něm něco najdu. A díky bohu (a tvůrcům) za to, že v tomhle díle nebylo (skoro) žádné nadpřirozeno. Takhle to bylo mnohem strašidelnější. ()

Galerie (456)

Zajímavosti (19)

  • Téměř všechny "zrůdy" jsou inspirovány skutečnými postiženými lidmi. (samik81)
  • V magickom svete štvrtej série sa vyskytuje množstvo anachronizmov, napr. Elsa Mars (Jessica Lange) na vystúpení vo svojej piesni spomína Jima Morrisona, Jimmy Darling (Evan Peters) zas spieva pieseň "Come As You Are", pričom spevák Nirvany Kurt Cobain sa narodil až v roku 1967. (BlackTom)

Reklama

Reklama