Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Vražda s příliš mnoha notami (S10E13)

(epizoda)
  • USA Murder with Too Many Notes (více)

Obsahy(1)

Úspěšný hollywoodský skladatel Findlay Crawford získal za hudbu ke svému poslednímu filmu Oscara. Jenže věc má háček, skutečným autorem celé partitury je totiž Crawfordův talentovaný asistent Gabriel McEnery. Crawford už dávno ztratil inspiraci. Gabriel se teď chce osamostatnit a dokonce vyhrožuje Crawfordovi zveřejněním pravdy o jejich spolupráci. Findlay jej tedy omámí s pomocí prášků a zařídí, aby mladík spadl ze střechy studia právě ve chvíli, kdy Crawford diriguje koncert pro několik stovek diváků. O tom, že Gabrielova smrt byla nešťastnou náhodou, jsou přesvědčeni očití svědkové i přivolaní policisté. Až na poručíka Columba… (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, ale zdá se mi, že noví Columbové postrádají nějak atmosféru, napínavost a vtipnost starých dobrých dílů. Zápletky nejsou až tak dobré a hlavně pátrání už postrádá tu propracovanost jako kdysi. I záporáci už nemají takové charisma a určitou noblesu, kterou vždy měli. I v tomto díle je záporák takový nějaký. Pátrání takové trošku odfláknuté a dalo by se sním více vyhrát. Párkrát jsem se ale fakt zasmál při Columbových "vystoupeních". Celkově takový průměr, určitě horší než staří Columbové. Nicméně, i tak je to pořád dobrý. Ale ne už vynikající... Howgh! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře zosnovaný vražedný plán versus policejní eso. Columbo tentokrát řeší případ, který je zajímavý, leč vyšetřování je velmi průhledné a k žádné překvapivé pointě či triku poručíka nedojde. Šediny Peteru Falkovi sluší a působí v této epizodě na jednu stranu více jak blázen, ale na druhou také značně charismaticky. Papírově možná slabší díl, ale za vidění stojí už kvůli hudbě a hudebním odkazům (Čajkovskij, Psycho, Čelisti,...). ()

Reklama

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně se tato epizoda velmi líbila, i když samozřejmě byla velmi dobře předvídatelná. Nicméně mi v této části nechybělo nic, co je pro poručíka Columba tak charakteristické. Jeho nadhled, přirozenost, vtip, mazanost a samozřejmě vysoká míra inteligence a důvtipu. Musím přiznat, že jsem se při této epizodě skvěle bavil, zejména potom v okamžicích. kdy Columbo přišel na nahrávacího studia za Finlaym a celý případ rozlouskl. A pasáž, kdy Finlayho Crowforda autem doprovázel domů, kde předstíral, že mu došel benzín, byla rovněž velmi povedená a vtipná. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto epizóda nesie so sebou všetky znaky umierajúceho seriálu. Nie snáď preto, že by Petra Falka prestalo baviť stvárňovanie šablónovitej postavy poručíka losangeleskej polície. Veď sa podieľal aj na jej produkcii. Ibaže došli nápady a kontrapunkt skvelo mysliaceho detektíva v ošuntelom zovňajšku so správaním sa dedinského burana sa obohral už dávno. Skvelé pointy nahradil u divákov pocit, že niečo podobné už niekde niekedy videli. Nič nové. Väčšina seriálov končí mnoho dielov po tom, ako mali skončiť. Takých dielov, akým bol aj tento. ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel mám veľmi rád aj keď isté atribúty starších dielov postráda. Columbo sa totiž viac ako páchateľovi venuje zhromažďovaniu dôkazov a tak viac-menej chýba psychologická vojna medzi detektívom a podozrivým. Aj humorných situácií je pomenej, ale zato to vynahradzuje poručíkovo šoférske umenie. Dozvieme sa aj ako má vyzerať dobrá filmová hudba, ale ohľadom Columbovho záujmu o profesiu skladateľa filmovej hudby je určite najzaujímavejšia pasáž keď si pri počúvaní hudby niečo predstaviť.( sprcha, ryba). Hlavným plusom okrem prostredia filmových štúdií mi pripadá stvárnenie páchateľa a jeho pohnútok k vražde. Na záver musím podotknúť, že to nie je prvá epizóda Columba, kde dôležitú úlohu pri usvedčení páchateľa zohrala obuv obete. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Poté, co Columbo (Peter Falk) řešil ve studiu problematiku bot oběti vraždy Daniela McEneryho s Findlayem Crawfordem (Billy Connolly) a ze studia odchází, upozorňuje Crawforda, že Daniel měl velikost bot číslo 43. Ihned poté zahraje Crawford na klávesy basový hudbní motiv. Tento motiv hraje ale na špatné straně klavíru, kde jsou vysoké tóny, nikoliv basy. (pjotri)

Reklama

Reklama