Reklama

Reklama

Praha snů

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2014, 26 min

Obsahy(1)

Dočkáme se bezbariérové budoucnosti? Jak se cestuje lidem na vozíčku, matkám s kočárky a seniorům? Pro zdravé lidi s dobrou fyzickou kondicí je příjemné a pohodlné cestovat v Praze veřejnou dopravou. Jiná situace nastává, pokud je někdo pohybově omezený, pohybuje se pomocí vozíku nebo cestuje s kočárkem. Pro tyto lidi se stává cestování po Praze dobrodružstvím plným nástrah a překážek, které je třeba překonat. Pevná schodiště, zastávky bez ostrůvků, tramvaje a autobusy bez plošiny, stanice metra bez výtahu, to jsou pouze některé z překážek, které musí lidé s omezenou pohyblivostí, zdravotním postižením i matky s kočárkem denně překonávat. Vyšší obrubník na chodníku se pro vozíčkáře stává nepřekonatelnou překážkou a je tedy třeba hledat přechod, kde není nepřekonatelný obrubník nebo podchod, který však není vybaven pouze pevným schodištěm. Zdravotně postižení lidé zažívají při cestování Prahou i další nečekaná dobrodružství. Dočkáme se změny? Snímek obdržel II. Cenu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany v Televizní kategorii 2014. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Zabiak 

všechny recenze uživatele

Jo dobrý, chápu že je to na vozíku těžké. Ale kvůli pár lidem se nemůže přestavět celá Praha a být vše bezbariérové. Lidé si přeci mohou pomoci a pomáhají, pomůžou vyjed na ostrůvek, vynesou do vlaku.... ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, nepatřím ani k jedné skupině a přesto s nimi sympatizuji a velmi soucitim. Maminek s kočárky například není pár a seniorů už vůbec není málo! Např. v cizině jsou snížené nájezdy na každém chodniku. Nesouhlasím s názorem, že lidé pomáhají. V dnešní době už moc ne! ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama