Reklama

Reklama

Když dinosauři vládli světu

  • Velká Británie When Dinosaurs Ruled the Earth
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou dobrodružného snímku odehrávajícího se v pravěku je pohledná blondýnka Sanna, která má být kvůli barvě svých vlasů obětována slunci, které její kmen považuje za Boha. Sanně se podaří uprchnout, ale klid nenachází ani u jiného kmene. Proto se vydá do lesa, kde se spřátelí s mladým dinosaurem a jeho matkou, ale její pronásledovatelé jsou jí stále v patách... (Vitason)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ano, blondýny to měly těžké již v pravěku. A ano, tento film natočili muži a dopřáli si v něm všeho co rádi: lepých děv v bikinkách a jejich vzájemných soubojů – na zemi, ve vodě.... Tohle je jeden z těch zvláštních a unikátních filmů. Scénárista musel při psaní frčet na hodně kvalitním matroši. Nudit vás to asi nebude, protože i když je ten film v podstatě hloupý a nesmyslný, obsahuje dostatek zajímavých scén a částí. Např. scény s dinosaury jsou hodně fajn. Tyhle triky mi v konečném důsledku připadaly vždycky mnohem přirozenější, než současná digitální animace. Zjistíte, jak vznikl měsíc!!!! Samozřejmě tu jsou ty děvy v bikinách a jelikož jsme (vznikem filmu, časové ukotvení děje je neurčitelné) v sedmdesátých letech, nejde o žádné vychrtliny, ale krásně rostlé micinky (ženy prominou). Je sranda poslouchat ten velmi omezený jazyk. Zápletka je tak tristní, až budete přemýšlet, jestli náhodou nemá nějaký skrytý hlubší význam (obžaloba rasismu?). Některé psychedelické scény vás přivedou na myšlenku, jestli se scénárista o svůj matroš náhodou nepodělil se všemi ostatními. Je to film, u něhož je naprosto jedno, jestli mu střelíte jednu nebo pět hvězdiček, protože to o něm vůbec nic nevypoví a ani jedno z těch hodnocení nebude stoprocentně relevantní. Je to film, který jak už jsem napsal, vás nebude nudit, ale znovu se na něj asi nepodíváte. Přesto ho budete často doporučovat. A pokud jste ho ještě neviděli a někdo, jako třeba já, vám ho doporučí, na to doporučení dejte a koukněte se na něj (výhodou je, že k tomu nepotřebujete ani titulky). Zcela jistě ten řetězec nepřerušíte a budete to posílat dál. „Akita! Akoba!“ ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Když dinosauři vládli světu - jó to byla ta doba, kdy pramuži nosili pěstěné plnovousy, praženy byly výhradně topmodelky v kožených bikinách s dokonalým účesem a makeupem. Kdy se vyprahlou pustinou proháněli nejen dinosauři, ale i různá monstra a kdy se Měsíc teprve tvořil. A kdy nejpoužívanější slovo bylo akita. Takže něco jako Milion let před Kristem. Pravěké fantasy, kde nechybí nádherná blondýnka a spousta perfektně udělaných monster, je tu katastrofa - tsunami, která přinese obří kraby. A cokoliv mezi je prostě nuda, protože tu všichni melou nějakou hatmatilkou a těžko se sleduje jakýkoliv "děj". Ani jsem nepochopil, proč tu holku tak urputně chtějí všichni zabít. 3* s tím že vidět to kdysi bylo by to za víc, dnes už jsem na podobné filmy trošku starej. Fantasy roku 1970. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

V době svého vzniku byly tyhle pravěké naivně-romanticko-dobrodružné spektákly docela populární (viz zde). V tomto případě se nejedná o nijak špatný film (i když nad logikou doby a místa děje radši neuvažovat), jenomže za ta léta tak silně zestárl, že snad jen bujné vnady hlavní hrdinky dokážou někoho k jeho sledování přilákat. 40%. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Docela ty blondýny začínám litovat. Pořád po nich pokukují kdejací slintalové. Na každém rohu se o nich vypravují vtipy, které určitě neoprávněně urážejí jejich ,,inteligenci" a zbytek žen je občas také moc nemusí a teď jsem se navíc dozvěděl, že je v pravěku obětovávali slunci. Když dinosauři vládli světu je lehce naivní film, který se může pochlubit velice solidní po-okenkóvou animací, slušnou hudbou a hlavně nádhernou hlavní hrdinkou, která mi doplnila mezeru ve vzdělání a ukázala mi, že už v pravěku existoval holící strojek, šampón atd. Dál už je to s chválením trochu komplikovanější. Na jednu stranu by se dalo pochválit to, že i když herci používají k vyjadřování zhruba tak jedno slovo, tak vlastně celou dobu víte o čem je asi řeč, ale když si tohle člověk uvědomí, tak zase na povrch vypluje fakt, že celý příběh je tak trošičku o ničem. A hlavně příběh je vyprávěn tak nešikovně, že jsem si skoro půlku filmu nebyl úplně jistý, kdo je vlastně hlavní hrdina. Přesto dávám ovlivněn malou porcí nostalgie 3*. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný hraný dokument o tom, že peroxidové blondýnky čelily protivenství už od počátku věků. Před 100 miliony let, ano, když lidé používali pouze primitivní slovníček sestávající z 70% ze slova "Akita" a z asi 8 dalších slov, život byl úplně jiný. Dinosauři byli občasnou potravou lidí, občas to bylo obráceně. V typickém kmeni řádil přírodní výběr mnohem divočeji než dnes, z žen přežily pouze ty s parametry Playmate. Pokud ale měly světlé vlasy, staly se potravou pro uctívané, nenasytné Slunce. Z čehož měly radost všechny až na naši hlavní hrdinku. Zde se ale musím pozastavit u historické nepřesnosti, náčelníci obou mírumilovných tlup zastávali v tomto dokumentu i roli hlavního vymahatele náboženství, tedy roli šamana i kata. To je samozřejmě zjednodušený pohled, ale chápu tuto snahu po pominutí přílišných komplikací nepodstatných pro již tak mnohovrstevnatý děj. Dokument je zasazen do nejzásadnějšího momentu lidské historie vůbec, tedy doby, kdy Slunce, které do té doby obíhalo kolem Země (! a pak že staří byli naivní a hloupí) vybuchlo a vyprsklo ze sebe akreční disk, ze kterého se během zhruba tří týdnů zformoval Měsíc. Jakmile se plně dotvořil, naskočila gravitace a začal fungovat příliv a odliv, samozřejmě napoprvé kataklyzmatických rozměrů, včetně útoku potvor z mořských hlubin. /// Tedy to byla taková kokotina, že nebýt tak myšlenkově řídká a rozvleklá, byla by úžasně zábavná. Neuvěřitelně skvělá byla práce animátorů, s ohledem na rok vzniku šlo o (tehdy) jeden z nejdokonalejších trikových filmů vůbec. Rozum zůstává stát, do čeho byla tato lidská kreativita vymrhána. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Hrané scény byly dokončeny v roce 1968, ale kvůli speciálním efektům, které ještě nebyly hotové, měl film premiéru až v roce 1970. (Marek06)
  • Victoria Vetri (Sanna) si pro tento film odmítla obarvit vlasy na blond a místo toho nosila paruku. (Marek06)
  • Speciální efekty v tomto filmu vytvořil animátor Jim Danforth ve spolupráci s Davidem W. Allenem a Rogerem Dickensem. Díky jejich práci byl film nominován na Oskara v kategorii 'Nejlepší vizuální efekty'. (Honzik004)

Reklama

Reklama