Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (338)

obitus 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi menšinu, která si desátý Pátek užívá od začátku až do konce. Začátek s Cronenbergem je fajn, vesmírná většina pak osciluje mezi lehoulinkou trapností, zábavností a originalitou. Uber Jason je možná trochu moc, ale virtuální projekce Tábora u Křišťálového jezera, plná citací, potěší na maximum. Podle mého experiment, který se vydařil. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

LOKALITA: Crystal Lake. Výzkumné zařízení. OBJEKT: Jason Woorhees. STATUT: Odsouzen ke kryogennímu procesu........ Prvních deset minut to vypadalo na krvavé béčko, ale pak se to zvrtlo ve frašku. Pilot kosmického modulu vypadá jako Freddy Krueger. CITÁT - S námi jste v bezpečí......... Jason se na kosmické lodi zorientoval celkem rychle, není to žádný tupoun. Začal okamžitě dělat to, co má nejraději. Zabíjet. Asi nejlepší scéna je okolo 43 minuty. A to je tak vše. DIALOG: Už jsem našla Kondora........V jakém je stavu?........V provrtaném......... V záhlaví je napsáno Akční/Horor/Sci-fi/Thriller, ale nějak mi tam chybí Parodie/Komedie. Je tu také přebrána spousta situací a aspektů z různých filmů. Asi největší část si tvůrci vybrali ze série Vetřelec. A to se mu vůbec nelíbí. CITÁT - Lidi, je to v pořádku, chce jen zpět svou mačetu......... Hodnotit to jako komedii, dal bych za tři, ale je tu napsáno horor, horor, který za nic nestál. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jason vo vesmíre! Možno ak by táto zvrhlá myšlienka napadla tvorcom v osemdesiatch rokoch, mohla by to byť príjemná béčková zábava, bohužiaľ výsledok je len lacný paškvil. Úvod, morfovanie Jasona a hologram je fajn, ale to všetko medzi prvou vraždou na vesmírnej lodi (tekutý dusík!) až po úplný záver je nudný rutinný balast v kulisách a s efektami ako z 90s sci-fi porna. 3/10 PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu zdejší nízké hodnocení tohohle geniálního opusu. Mám takový neblahý dojem, že většina lidí tu nepochopila, že se jedná o nadsázku. A někteří třeba i pochopili, jen jim tenhle druh humoru zkrátka nesedí. Budiž. Mně ovšem sedí jako prdel na hrnec. Nenapadá mě vůbec nic, co bych filmu vytknul. Bezbřehá rozkoš z jeho sledování od první do poslední scény. Miluju béčka, miluju sci-fi, miluju horrory, miluju i parodie na horrory, pokud jsou povedené. Navíc jsem velký ctitel béčkového sci-fi seriálu Andromeda i jeho dvou hlavních ženských hrdinek, tudíž mě nadmíru potěšily obě 'Andromeda girls', které se svých rolí zhostily s očividnou rozkoší. Vypadá to, jako by si holky ve volném čase odskočily z natáčení Andromedy zahrát si jen tak pro zábavu v nějaké roztomilé pitomince (ještě roztomilejší, než je Andromeda). Nejoblíbenější scény: Tělo na šroubu, dialog o teleportaci, souboj Kay-Em a Jasona a ovšem vrcholný okamžik - vytuněný ÜberJason & virtuální kempařky, které rády předmanželský sex. Sladké. Jo a k něčemu se teď přiznám - tenhle trestuhodně nedoceněný, podceněný a očerněný film byl tím hlavním důvodem, proč jsem se přihlásil na ČSFD; a to proto, abych mu mohl okamžitě napařit plný počet hvězd a sepsat k němu nějaký oslavný komentář. ()

Eddard odpad!

všechny recenze uživatele

Hm... co takhle menší parafrázi Jirotky? Když se vám daří delší dobu sledovat samé dobré filmy, prokázal by vám osud velkou službu, kdyby vám pod nos přihrál nějakou prvotřídní stupiditu, abyste si těch kvalitních filmů nepřestali vážit a nezačali je považovat za samozřejmost. Tak já teda děkuju televizi Nova a tvůrcům tohohle snímku. Máte to u mě ;-) 0% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Severoamerické tržby byly 13,1 milionu dolarů, celosvětové pak 17,1 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo od 6. března do 30. dubna 2000 v kanadském Ontariu. (Stocki)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama