Reklama

Reklama

20.000 mil pod mořem

(TV film)
  • USA 20,000 Leagues Under the Sea (více)

Obsahy(1)

Je rok 1867 a slavný mořský biolog profesor Aronnax je vyzván válečným námořnictvem, aby prozkoumal tajemnou mořskou nestvůru, která v Atlantském oceánu poškodila a potopila zaoceánský parník Scotia. Aronnax souhlasí s expedicí, ale už ne s tím, aby se jí zúčastnila jeho Sophie, také výborný mořský biolog. Dívka se proto převlékne za muže a vetře se na loď jako otcův asistent. A protože jde o současnou hollywoodskou verzi, nemůže chybět láska. To znamená, že se Sophie zamiluje, a to samozřejmě do statného Neda Landa. Když Aronnax vypátrá netvora a Ned se ho pokusí harpunovat, obluda narazí do lodi a náraz vymrští Aronnaxe, Sophii a Neda přes palubu. Ke svému úžasu trojice zjistí, že netvor je podmořský člun, kterému velí kapitán Nemo. Pozve je na palubu, ale současně je varuje, že pokud vstoupí, nebudou moci odejít. A pak už se před Aronnaxem a jeho dcerou otevře pohádkový svět mořských hlubin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi nečekaně kvalitní obsazení. Michael Caine musel být blízký kamarád někoho z producentů, jinak jeho účast nechápu. Bryan Brown jako další známá tvář bohužel po slušných Smrtících tricích odešel do televizního důchodu a stává se zapomenutým a tuctovým hercem. Kvalita triků je na úrovni televizní produkce posledních let, ale v letech 97 to mohlo být poměrně hezky vypadající film. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zas takový průser, jak se tady člověk dozví, to nebyl. Ano, bylo to dost amatérsky zpracované. Ano, byla na tom vidět lacinost. Ano, bylo to i přes dlouhou stopáž poměrně zkratkovité. Ale dalo se na to v pohodě koukat a nenudit se, takže nakonec jsem od téhle verze Kapitána Nema dostal přesně to, co jsem očekával. 60% ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Až príliš dlhé, čo miestami pôsobí nudne. Veľa kecov a keď príde na akciu, je to hrôza. V dnešnej dobe triky z tohto TV filmu pôsobia nevýrazne. Neviem síce, ako tomu bolo v roku natočenia, ale je na prvý pohľad vidieť, že je to televízna produkcia. A takáto látka, akou je román 20,000 Leagues Under the Sea od Julesa Vernea by si zaslúžili hodnotnejšie spracovanie. Jedinými kladmi filmu sú Michael Caine, ktorý ma aspoň ako také charizma a je to kvalitný herec a pár kulís v podmorskom svete. Inak slabota. /30%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ubohé triky bych snad ještě odpustil, odpustil bych i pouťový výkon Michaela Cainea, odpustil bych i scénář prohloubený o jakési rádoby-freudovské a eticko-morální pokusy, ale opravdu filmu neodpustím naprostou ztrátu té správné verneovské atmosféry, požitku z neznáma a mrazivého napětí z podmořského rebélie proti všem, vedené mocným kapitánem Nikdo. Rod Hardy se o cosi pokusil a toto cosi sice není úplně tragické, ale pro příznivce Julesa Verna to bude těžko něčím víc, než špatně vypadajícím televizním béčkem... Obávám se, že nejen pro ně. ()

Ivec 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktoré si snáď ani nezaslúžia pozornosť verejnosti. Tento film by mal byť však chápaný inak. Kniha je síce kniha, ale aj cez "pár" tvorcovských excesov vo filme som ochotný povedať, že film má hĺbku.... Nie veľkú.... určite nie!!... Ale aspoň nejakú... To je treba si ceniť..Mohol by som tu rozpísať kopec filmárskej " lenivosti ", či arogancie voči prvotnému skicu, ale ruku na srdce! ...Nie, nie je to až také zlé... jednoducho to nedokážem potopiť... troj bodové hodnotenie sa môže rovnať ako kvalite filmu, tak aj k úcty k tvorcom. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama