Reklama

Reklama

Head On

Trailer

Obsahy(1)

19-ročný grécko-austrálsky mladík bojuje so svojou sexuálnou identitou. Má za sebou jedno nemotorné heterosexuálne a niekoľko homosexuálnych stretnutí. (dwdb)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Mírně depkový film se zpočátku tak jaksi vleče bez děje, ale postupem noci přituhuje a úplný závěr se mi líbil, byl vyústěním toho, co se sděluje. Snímek bych zařadil do lepšího průměru. Kromě Ariho se mi tam líbilo i několik vedlejších postav v čele se Seanem (J. Garner) ... 5777 ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám, nečetl jsem. Film odráží nejen vnitřní boj Ariho, který očividně zápasí se svou homosexualitou, ale hlavně kulturní rozdíly a rozdíly v přístupu k odlišnostem jednak mezi generacemi tak v rámci samotné generace. Tento různorodý, ale každodenní svět staví odpovědnost na ramena každého jednotlivce. Rozhodnutí je pak na každém, jestli ujíždět na drogách a žít promiskuitní život nebo se v duchu tradic zasnoubit a žít v národnostní komunitě v souladu s kulturními hodnotami dovezenými z domoviny. Film obsahuje pestrou škálu osobnostních typologií, emočně vypjaté scény a mimo jiné i dobrou hudbu. Rozhodně kvalitní queer film, ve kterém nejde o žádný románek. Určitě stojí za shlédnutí. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy a...řecké tradice. Film, citlivě natočený podle knihy Christose Tsiolkase "Loaded", líčí problémy 19-letého Řeka Ariho (Alex Dimitriades) se svou sexuální identitou. Film nemá v podstatě žádný děj. Většina stopáže se odehrává během jedné noci v Melbourne, kterou stejně jako hlavní hrdina i divák tak nějak propluje. Sexuální úlety Ariho s dívkami i muži, jízda po klubech s přáteli anebo rodinná setkání v duchu řeckých obyčejů. Nejvíce asi utkví v paměti scéna, kdy je Ari spolu se svým transsexuálním kamarádem zadržený na policejní stanici a kde oba čelí hrubému násilí a ponížení ze strany strážníků...Režie: Anna Kokkinos ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Od Tsiolkase jsem jednu knihu četl a vůbec se mi nelíbila. Doufal jsem, že tohle bude lepší. Nebylo. Nepochopitelné, nesympatické postavy, šílená koláž scén a záběrů. Jediné, co chválím, je začátek, kde člověk mohl nahlédnout do života řeckých přistěhovalců v Austrálii. ()

Reklama

Reklama