Reklama

Reklama

Projekt Černá Voda

(studentský film)
  • Slovensko Projekt Čierna Voda
Trailer

Obsahy(1)

Dvojice mladých filmařek se vydává do Orlickozáhorského pohraničí s cílem natočit unikátní dokument z území Černé Vody, kde jak zjišťují - v minulosti došlo za velmi podivných okolností k několika vraždám. Jejich pátrání po místním přízraku se tím rázem začne propojovat se zneklidňujícími skutečnostmi. (jiri.cesak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (60)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dve mladé študentky prichádzajú do oblasti nazývanej Čierna Voda, aby natočili dokument o záhadných úmrtiach, ktoré mal mať na svedomí duch rozhnevanej ženy, ktorá údajne v danej časti prišla o svoje dieťa. Napriek tomu, že ide o totálny kopirák iného, známejšieho "Projektu BlairWitch, The" ma tento, v mojich očiach úplne podceňovaný horor kraťas, veľmi milo prekvapil. Bolo naozaj milé zaspomínať si na onen film, po ktorom som sa tri týždne bál chodiť do pivnice. Napriek vykrúcačkám ma v závere celkom slušne vykrútilo, pričom najmä vďaka slušnej atmosfére nemôžem inak, iba šľahnúť "povinné" štyri. O originalite príbehu nemôže byť ani reč, ale o amatarizme taktiež. Odporúčam siahnuť po slúchadlách a počkať na tmu - 70% ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to atmosférický kraťas s místy super kamerou (záběry na les a začátek), hezkými zvuky (až na pár vyjímek) a s dobrou lokací. Na druhou stranu je to jen tuctové found footage žvanění, bloudění a zmatené mávání kamerou. Ale je to tuzemák a hodně dobrý tuzemák. Je tam sice pár slabých momentů a laciných lekaček, ale párkrát jsem měl dlaň před ksichtem. Konec byl hodně z ruky, odfláknutý a nechápu střihy na rozhovor s Lucií, naprosto zbytečné. Ve výsledku ale hodně dobrý počin. 4* a.k.a 70% ()

Reklama

kolda1990 

všechny recenze uživatele

No takže asi tak, na studentský film, tudíž amatérský (autor promine) zdařilé dílo. Prvních 15 minut bylo uvěřitelných, přirozených, občas jsem se přistihl s dlaní před obličejem:) atmosféra temná, že by se dala krájet...no, ale ten konec odfláknutý a zvláštní. Nic originální v dnešní době, ale tak proč ne. Každopádně nic pro lidi, co se bojí v lese:) ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Po stránce originality nic průkopnického (již několikrát v komentářích zmiňovaná inspirace, až spíš adaptace Záhady Blair Witch), slabší herecké výkony všech před kamerou, přisprostlé a navzájem se obviňující dialogy, na které v tu chvíli holky podle mě ještě nemají nárok (působí tu spíš na efekt, než aby psychologicky odpovídaly pozvolna se stupňujícím událostem). Po audiovizuální stránce dokonalost, kdy např. scéna v JéZéDé určitě patří k silnějším momentům kraťase. Takže ve výsledku takový průměr - na české a hlavně středoškolské poměry však kvalitní. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Někteří tento krátkometrážní kousek označují za „nejlepší český studentský film“ – no já bych si s tímto tvrzením dovolil nesouhlasit. Znám několik o dost lepších – tohle je takový klasický průměr, který dle mého měl být tak o polovinu kratší a výsledek by byl mnohem lepší. Začátek se nesl v pohodovém duchu, atmosféru to rovněž nemělo špatnou a děvčata byla na první pohled celkem sympatická. Jenže potom se vydáme do lesa, kde se jenom chodí, holky sem tam zavřeští strachem, vypustí z úst i nějakou tu vulgaritu – no a divák se začne lehce nudit. Nic extra se neděje a finále mi teda zrovna originální nepřišlo. Ten zvukový doprovod ušel. Takže já to vidím na klasický průměr. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Postava Wiktorie Orzeszkowé je fiktivní. Přesto se ale jedna záhada o lesním přízraku ženy v Orlickém Záhoří zmiňuje. (jiri.cesak)
  • Režisér filmu Jiří Česák vytvořil film pro absolutorium na VOŠ aplikované kybernetiky s.r.o. v Hradci Králové. Zadáním bylo natočit horor ve stylu Found footage. (Allica)
  • Orlické Záhoří simulovaly rozsáhlé lesy v okolí Hradce Králové. (jiri.cesak)

Reklama

Reklama