Reklama

Reklama

Velká prázdnota

  • USA The Big Empty
Trailer

Kovbojové. Vetřelci. Modré kufry a bowlingové koule. Uprostřed pustiny se dějí podivné věci. Živořící herec John Person souhlasí, že odveze modrý kufr z Los Angeles do kalifornského městečka Baker a předá ho tajemnému kovbojovi, čímž splatí svůj dluh ve výši 27 000 dolarů. Když dorazí na místo, kovboje nenajde. Obdrží však zlověstný balíček ve tvaru hlavy, který musí hlídat. Během čekání se John sblíží s Ruthie, jejíž psychopatický přítel Randy mu neustále vyhrožuje, že ho zabije. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Během sledování filmu mi zpočátku nebylo jasné, o čem to vlastně je. Že by o bezútěšném životě v americkém pouštním zapadákově? Plus k tomu nějaké neslané nemastné krimi okořeněné jakousi záhadou? Hrozně se to vleklo, ale protože jsem byl zvědavý, co se z toho vyklube, tak jsem to nevypnul. V poslední třetině mi už začalo být zřejmé, kam to všechno asi směřuje, a vskutku, film se v očekávaném směru dohrabal do konce, aniž by mě dokázal zaujmout nebo pobavit. Nepodílel se na scénáři náhodou Ing. Ivo A(štar) Benda? ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"V POUŠTI MŮŽETE ZÍSKAT I ZTRATIT CELÉ JMĚNÍ." Začíná to slibně, tváří se to záhadně, stát se může cokoliv. Objevují se různorodé figurky, svou troškou přispívají v celkový zmatek a jak děj plyne, člověk má naráz pocit, že to do sebe nijak geniálně nezapadne, že ten smysl v tom není a vše se děje jen proto, aby se neřeklo... A když už nic, aby to bylo alespoň divné. Ok, byl-li to záměr, podařilo se, je to divné. Ne zábavně divné, bezradně divné. 50% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý film, který má dobrou mysteriózní atmosféru a i když je chvílemi utahaný, překvapivě mě pořád zajímalo, jak to celé dopadne. Celkem mě štve, že k tomu nikde nejsou anglické titulky, jelikož z poslechu mi toho dost uteče a polské titulky, které byly asi ty nejlepší, co se daly sehnat, mi zrovna moc extra nepomohly. Ale tak aspoň něco, nějak jsem to tam pobral, i když mi utekl ten konec, na který se asi budu muset podívat ještě jednou, abych ho pobral. Jinak se mi to ale líbilo, drželo mě to v celkem mystické atmosféře a ta scéna v poušti, kde byly tu kufry, byla dost napínavá. Bohužel, občas se to táhne, ale líbilo se mi to. Ještě to možná přehodnotím, až zjistím, jak to bylo s tím koncem. Ty vole, tak už jsem ten konec pochopil a... ty vole, na film s takovým námětem čekám tak strašně dlouhou dobu a on je to tenhle... A to jsem ani nevěřil, že by sci-fi o tomhle mohla vůbec existovat... 5* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tady je vidět, že není potřeba velkých triků a efektů, aby vznikl špičkový sci-fi film. Záleží na nápadu a chytrém scénáři. Samozřejmě i hercích, a zvláště u toho filmu celek dotváří v celku vynikající kamera, práce s ruchy a hudba. Navíc je zde určitá nejednoznačnost výkladu, která umožňuje přemýšlet o nastolených otázkách, především té hlavní - není to velké prázdno spíš v nás, než kolem nás? ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nekonečné drístanie o živote, mimozemšťanoch, hľadaní sa, teda o ničom. Nič sa nedozviete, nič vám to nedá. Žiadne napätie, žiaden vtip, zbytočnosť. Premrhaný potenciál. 1 z 5 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Jon Favreau v rozhovore povedal, že keď čítal scenár k tomuto filmu, bol fascinovaný jeho štruktúrou, keďže až do konca nevedel, kam to celé smeruje. (Janega)

Reklama

Reklama