Reklama

Reklama

Kubo a kouzelný meč

  • USA Kubo and the Two Strings (více)
Trailer 4

VOD (1)

Umí vyprávět příběhy tak, že to bere dech. Chlapci Kubovi tenhle talent pomáhá uživit sebe a nemocnou matku. Den co den opouští jeskyni, ve které společně přebývají, a v přilehlé vesnici ohromuje obyvatele svým vyprávěním, které končí vždy před západem slunce. Domů se musí vrátit před setměním, jinak by ho podle matky mohla stihnout strašlivá kletba. Jednoho večera se však vrátit nedokáže. A varování se promění ve skutečnost. Najednou si uvědomí, že se stal hrdinou vlastního dobrodružného příběhu. V doprovodu chytré a přímočaré Opice a trochu praštěného Brouka se vydává po stopách svého otce, legendárního samuraje. Jeho cílem je nalezení otcovy zbroje, která mu má pomoci obstát v boji se zlem, které má v úmyslu zničit vše, co mu kdy bylo drahé. Tahle výprava bude mnohem dobrodružnější, strašidelnější a zábavnější než cokoliv z toho, co dosud vyprávěl. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 4

Recenze (277)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

První film a hned kvalitka. Travis Knight má pěkně našlápnuto, film překvapí pěknou a zajímavou animací, propracovanými postavami i několika zvraty, které se v animovaných filmech již tolik neobjevují. Velkým plusem je tu také humor, který se skvěle střídá s temnějšími scénami. Nedivím se, že se filmu dostalo takového ohlasu, panu Knightovi pak přeji úspěšnou budoucnost. Zasloužených 85% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kubo a kouzelný meč nabízí neokoukanou animaci, vcelku konzistentní a originální příběh a nemálo bizarních charakterů. Rozhodně nejde o pohádku pro nejmenší diváky, což není na škodu - mně se onen místy dosti ponurý nádech vážně líbil. Vlastně už jen samotná myšlenka příbuzných bažících po oku malého chlapce není pro děti to pravé ořechové. Z postav mě nejvíce zaujala oprsklá Opice, potrhlý Brouk a duo krvelačných tet. Rovněž musím ocenit netradiční zakončení v rámci tohoto žánru. ()

Reklama

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh který vyniká zejména v první polovině filmu. Druhá část je už pak spíše vedená k nutnosti dokončit příběh, ovšem i tak by se nedalo hovořit o úplném tlačení na pilu a snímek si i nadále užíváte. Co ovšem mohlo působit rušivě byla někdejší nezručnost v zakomponování postav do scénáře. Nám, divákům, byly tak charaktery jednotlivých figur představovány tak prazvláštně, že vlastně máte jednu chvíli nad sebou obří otazník. To vše však zachraňuje nádherná vizuální stránka, která jde ruku v ruce i s krásně napsaným a magickým příběhem. ,,If you must blink do it now!" ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhezčích animáků, co jsem kdy viděl. Žádnej "kiddo" mainstreamovej výplach, ale propracovanej, vtipnej, emotivní film se skvělým dospělým a temným příběhem, fantastickou pointou a nádhernou hudbou... a samozřejmě While My Guitar Gently Weeps v závěru, doprovázející krásné kreslené titulky. Víc takovýhle filmů. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako asi určitě bych mohl mít výtky směřující k zejména trochu jednoduššímu příběhu, kde jsem asi čekal přes všechnu tu unikátní výtvarnou stránku malinko promyšlenější rozuzlení. I tak je to ale fakt krásný animák s duší a snahou odvyprávět netuctový příběh, který sice pohádkový je, ale rozhodně to není klasická šablonovitá animovaná báchorka. Děcka, obzvlášť ta menší, tohle asi moc nedocení (ten českej distribuční název je tradičně úplně blbej). Ani mě nenapadá, kdy jsem naposled viděl co do umělecké stránky takhle nápaditý americký animovaný film (záměrně řikám americký, není vyloučena inspirace japonským anime). Přípočtěme vymazlenou kombinaci stop-motion animace a CGI, překrásný soundtrack dolující emoce snad z každé scény a minimum infantilního humoru a dostáváme film, který si jednou určitě rád pustím znova. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Až 19 mesiacov trvalo natočiť časť filmu odohrávajúcu sa na lodi. (Astonko)
  • Film pozostáva minimálne zo 145 000 fotografií, ktoré boli následne premenené do stop-motion animácií. (Astonko)
  • Režisér Travis Knight sa nechal počuť, že film je poctou Akiry Kurosawa a Hayao Miyazaki (obaja boli inšpiráciou pre vznik snímky) a britskej kapely The Beatles, pre osobné hudobné spomienky jeho rodiny. Navyše pieseň, ktorá zaznie pri záverečných titulkoch, zložil člen kapely, gitarista a skladateľ George Harrison a objavila sa v roku 1968 na dvojalbume The Beatles (tiež známom ako "Biely album"). (Casador)

Související novinky

Bumblebee má novou kámošku

Bumblebee má novou kámošku

02.06.2017

Transformeři se (po vzoru mnoha jiných sérií) rozrůstají do filmového vesmíru. Už za pár týdnů uvidíme klasickou pětku, v níž Michael Bay nakopne nové mytologické podtóny, a pak už přijde spin-off s… (více)

Matthew McConaughey si zaběhá

Matthew McConaughey si zaběhá

29.01.2015

Oscar za Klub poslední naděje, spousta chvály za seriálový Temný případ a hitová sci-fi Interstellar. Matthew McConaughey si své herecké vzkříšení užívá plnými doušky a každý jeho krok budí velkou… (více)

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Reklama

Reklama