Reklama

Reklama

Druhá světová válka: Globální perspektiva

(TV film)
  • Česko Druhá světová válka z vesmíru (více)
Velká Británie, 2012, 2x49 min

Obsahy(1)

Zhlédněte nejdůležitější bitvy a operace druhé světové války z globální perspektivy. Útok na Pearl Harbor, bitva o Kursk, operace Torch na severu Afriky, vylodění v Normandii i svržení atomových bomb na japonská města... Dvoudílný film Druhá světová válka: Globální perspektiva ukazuje největší válečný konflikt v dějinách lidstva z takových úhlů, z jakých jste ho ještě neviděli. Díky digitálnímu oku na obloze, které nabízí klíčové události druhé světové války z pohledu satelitu, můžete vidět dění v globální perspektivě. Dokument rekonstruuje střety i vojenské operace a zachycuje je v takové podobě, v jaké by se to kameře nikdy nemohlo povést. Díky tomu zdůrazňuje důležitost současně probíhajících akcí i jejich skryté důsledky. Díky tomu snadno pochopíte, jak se ze Spojených států s armádou v roce 1939 ohodnocenou jako 19. nejsilnější na světě mohla stát atomová super velmoc. (TV Prima)

(více)

Recenze (10)

umbjaz odpad!

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že pokud by se doopravdy jednalo o tolik přelomoví a tak moc dokonalí dokument, rozhodně by neměl tak malé hodnocení (ať už po jakémkoli počtu hodnotících uživatelů). Dnes, po tolika desetiletích od konce 2. světové války, je pohled současníků už spíše statistický. Z čehož vyplývá, že se jedná pouze o čísla. každý na to kouká jen jako na čísla. zamyslete se, o čem se mluví a pak si přečtěte číslo, které vám ukazují. je opravdu správné mladším divákům podávat informace o největší katastrofě dějin, jako informace o tom, kdo kolik prodal desek? bez záběrů na mrtvé, bez záběrů na bojiště? jasně že je tem krásná animace, vždyť na tom stojí náklonnost mladého diváka. už se těším, až konečně přestane ta přetvářka a historikové nám konečně oznámí, že 2. světová vlastně byla jen kontinentální potyčka, mezi ohavným komunistou a bratrským nacistou, do který vlastně ani Angličan, ani Francouz nezasáhl, protože nemusel. že vlastně nikdo ani pořádně neumřel a konečně budou všichni veřejně popírati i holokaust! (Konkrétní případ v tomto dokumentu je hned v prvním díle, kdy nám bylo oznámeno, že válka na východní frontě, byla pouhá příprava na holokaust, protože zabili 9 000 000 ruských vojáků. top je sice moc krásný, ale proč nebyla řečena pravda? že holokaust probíhal téměř bez přestávky od roku 34. až do konce války? proč nikdo neřekl, že za tu dobu vyhladily víc jak 13 000 000 civilistů? jasně, je v pohodě, že na frontě zařve 9 000 000 vojáků, ale to, že někdo vyvraždí 13 000 000 lidí jen na základě jejich barvy, společenské, nebo politické příslušnosti, to už se neříká. to už přece nejsou oběti války.) Každý dokument, který toto (ne snad přímo) popírá, nebo jen pomíjí, nemá mít místo v učebnicích, učebnách, ani v televizi pro předškolní diváky. ODPAD! ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Globální perspektiva z pohledu POUZE US army. Když se mluví o Sovětech nebo o Britech tak řeknou jenom pár rychlejch informací a hotovo. Ale jak mluví o Američanech tak se chválí až na půdu. A nezapomenou ani na ten nejmenší detail. Čekal jsem skutečně globální pohled na celou válku. Na vzájemný doplňování se operací na různejch částech světa ale dostal jsem jen američani bojující proti Německu a Japonsku. Občas se taky zmíníme o Sovětskym svazu a Británii aby nikdo neřekl že jsme na ně zapomněli. ()

Reklama

Guran 

všechny recenze uživatele

Filmaři z nás mají druhé Vánoce. Tento dokument není o celé 2. světové válce, nýbrž pouze o Američanech a jejich ofenziv od 7. prosince, 1941, kdy byl Japonskem napaden Pearl Harbor. Nápad velice chválím. Pohled na válku z vesmíru tu ještě nebylo, ale kdyby se toto zpracování týkalo celé války, nebyla by to taková nuda a nezajímavý dokument. Dokuemt je vlastně pouze o USA, díky kterým vyhráli válku Spojenci, což je pravda a to nemám za zlé, ale že se to týká jenom této mocnosti mě velice omrzelo a ani jsem to nemohl dokoukat. Překvapilo mě, že autoři tohoto dokumentu, kde velice chálím grafické zpracování jsou Britové. ()

bohyyy 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka v kapse. Velmi přesně dávkované informace (,které jsou minimálně akcentované ,,vítěznou stranou,,) o těch nejpodstatnějších okamžicích s přijatelnou porcí mluvících hlav, která se snoubí s celkem atraktivním vizuálem ptačí perspektivy a slušnými animacemi. Po první části to vidím na ideální učební pomůcku pro ty školáky, kteří nejsou sice nadšenci do válečné bojové techniky, ale snaží se v pokud možno co nejkratším čase pochopit faktory, které ovlivnily konflikt. ____________ Inovativní dokument zejména v ohledu přikládání nebývalé vážnosti ekonomickým zdrojům jednotlivých stran konfliktu a jejich následných důsledků na vedení války. ()

fremr 

všechny recenze uživatele

Jestli chcete získat superporci informací o 2. sv. válce, podívejte se na tohle. Dokument je skvělý v tom, že Vám během 100 minut nadávkuje informace v šíleném rozsahu a hlavně srozumitelně, přehledně a čistě. Kam se hrabou školní několikadenní lekce dějepisu. Grafické zpracování a animace za pět hvězd a klidně se na to podívám znovu. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama