Reklama

Reklama

Pohraniční hlídka

  • Velká Británie Border Patrol
Krátkometrážní / Komedie / Krimi
Německo / Velká Británie, 2013, 15 min

Obsahy(1)

Dva pohraničníci z Bavorska, Carl a Franz, se už nemůžou dočkat, až po práci vyrazí sledovat velký fotbalový zápas s Rakouskem. V tom však učiní nežádoucí objev. Mají se o něj postarat sami, nebo hodit odpovědnost na někoho jiného? Mladý horlivý pohraničník z Bavorska Carl už se nemůže dočkat konce pracovní doby, aby mohl sledovat velký fotbalový zápas s Rakouskem. Plány Carla, rozladěného počínáním jeho parťáka Franze (jenž má před důchodem a rád si dává se vším načas), však zhatí nález sebevražedné oběti v lesích nedaleko rakouských hranic. Prohnaný Franz v tom vidí příležitost, jak si ve službě trochu zašpásovat, a pustí se do instruování svého mladšího kolegy, jak přehodit odpovědnost za nález těla na Rakušany. Zdá se, že jim to projde. Ale co když Rakušané s tímhle tělem už měli tu čest? (Cinemax)

(více)

Recenze (2)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonale zfilmovaný vtip, kde je geniální každý další záběr, dialog, ale i vzájemný pohled jednotlivých herců. Těhlech patnáct minut mi vysloveně rozjasnilo sobotní den. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Taková přeshraniční policejní kopaná... aneb co všechno se dá udělat pro to, aby člověk stihl začátek fotbalového utkání. Líbila se mi ta rivalita mezi pohraničníky, tedy spíše narážky na ty rakouské. A také to, jak Franz vypekl mladšího Carla. Opravdu vtipný malý film. 80% ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama