Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Walter Drazin se pouští do vyšetřování požáru v nočním klubu, při kterém uhořel čínský manželský pár se dvěma dětmi. Záhy se ukáže, že šlo nejen o žhářství, ale také o brutální zločin. Vyšetřování tak dostává nový směr. Kdo měl největší zájem na smrti majitele lokálu? (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Antek 

všechny recenze uživatele

Kdo povolanější může divákovi umožnit náhled na policejní práci než samotný novodobý "král krimi žánru" James Ellroy? Policisté prošťourávají všechny možné (i slepé) cestičky, počet podezřelých narůstá a krimi fikce se mísí s dokumentárními postupy. Moderních "CSI" postupů se film realisticky vyhýbá (to by taky mohlo vyšetřování trvat několik týdnů) a soustředí se pouze na ty dosažitelné. A CSI zmíním ještě jednou, rok vzniku filmu odpovídá vzniku seriálu -- podobnost víc než náhodná ... že by někdo kopíroval? ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

To jsem zase jednou chrochtal blahem, neboť něco tak - řekněme - podivného jsem již dlouho neviděl. V prvé řadě bych rád uvedl fakt, že scénář napsal James Ellroy, velmi známý a oblíbený autor, podle jehož knih vznikl hit L.A. Confidential nebo The Black Dahlia, a jeho rukopis je sice znatelný, na druhou stranu se může zdát, že se scénáře chopil 'pouze' schopný plagiátor. L.A. Sheriff's Homicide se snaží být za každou cenu moderní a na základě jednoduché dějové linie předkládá divákovi roztodivnou kombinaci Kobry 11 a Lenssena & spol. Na jednu stranu divácky velmi vděčné a sledovatelné dílo, na druhou stranu však hloupý film, u něhož se jen divím, že se nejedná o pilotní díl nového seriálu. Samotný scénář není až tak špatný, při správném střihu a jasné vizi by to mohlo být opravdu slušné, sice je tam několik pozoruhodných chyb (přílišná epizodnost), přesto se z něj dal vytěžit minimálně o úroveň lepší film. Nejzajímavější jsou scény z výslechu, které jsou podávany jako autentické záběry. Myslím to samozřejmě ironicky, celkově tyhle scény nepůsobí vůbec věrohodně, jsou spíše k smíchu (černobílý hladký obraz a blikající červený nápis REC, nepasující zvuková stopa, čistý zvuk, podivný střih - dvě kamery), stejně tak jako test na detekoru lži (sice dobré větvení obrazu, ale trochu originality by nezaškodilo). Tvůrci se příliš drží zavedených schémat, a pokud se odhodlají vykročit k nějakému vlastnímu pokusu, chybí tomuto kroku razance a vydávají se spíše kulhavě a velmi pomalu. Neškodilo by ani trochu nadhledu, na to že se jedná o průměrný televizní projekt se příběh bere moc vážně a dojem 'zaručené pravdivosti' nepůsobí tak jak by měl. Celkově tohle televizní drama vypadá jako vysokorozpočtové snímky ze sousedního německa, přesto však nenudí a má své skryté kvality, ovšem již nikdy více... ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Tak on to skutečně nebyl pilot k neuskutečněnému seriálu? To se docela divím. Ovšem vysvětlím mé 3 hvězdy. Neuvěřitelně zmateně podaný film, který mě ale chvílemi neuvěřitelně bavil. Speciálně ony hádky mezi tím černochem a mexikáncem, kteří se kdysi navzájem podvedli s vlastními ženami a od té doby se nenávidějí - ovšem ač jsou jejich hádky dost drsné co se slov týče, pronášejí je s ledovým klidem anglického gentlemana a já se u každé jejich repliky lámal smíchy. Samotný případ byl skutečně dobře vymyšlený, ale film působil i přes svých poměrně přiměřených 82 minutách často až příliš utahaným dojmem a mnohem více by mu dle mého slušelo, kdyby se natočil seriál s těmito postavami a charaktery a tento snímek trval standardních cca. 50 minut ()

Dlo'h-osh 

všechny recenze uživatele

L.A. Okrsek 187 je velmi dobré, zajímavě zpracované kriminální drama. Případ byl originální a neustále se komplikující. Vypravěči se mi líbili, jejich shrnutí událostí dodávalo filmu přehlednost. Je tu vidět, že případ žhářství a vraždy jde vyřešit i bez použití nejmodernějších technologií, pouze s detektorem lži a dalším standardním vybavením oddělení vražd. Velmi kvalitní film, jedno zhlédnutí však stačí. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Nebyl to tedy jenom můj dojem. Stejně jako Dudkovi, i mně to připomínalo nějaký nepříliš dobrý televizní krimi seriál. Nepříliš dobrý v tom, že se tu snaží o jakýsi skoro románový pohled ich-formou. Zní to podivně? Bude víc. První osoby vyprávějící, co se dělo, se neustále mění. Samotný kriminální příběh by nemusel být vůbec špatný, jenže kvůli tomuto střídání vypravěčů, kteří začínají obvykle velice obšírně, je výsledný dojem dost rozvláčný a zdlouhavý. Připomínalo mi to romány o inspektoru Westovi od Johna Creasea. Suché, nudné, zdlouhavé, dočetl/dodíval jsem to jen abych věděl, kdo a proč vraždil. Navíc se mi nezdá, že by celý jeden tým vyšetřovatelů mohl strávit nad jedním případem několik dnů až týden, aniž by zároveň vyšetřoval i další zločiny, takže ani ta realita není nijak dokonalá. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama