Reklama

Reklama

Recenze (7)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Láska kvete v každém věku. Starý zahořklý mariňák se zakouká do babičky od vedle a s pomocí mladších a samozřejmě zkušenějších našeptávačů se snaží zapůsobit, než se to tak trošku zamotá. Zas takový ten typický korejský mix žánrů. První polovina vtipná, u některých scén jsem se fakt nasmála. Postupně ale humoru ubývá a hraje to spíš na vážnější, smutnější notu. No a konec mě teda dostal. Mé pocity k některým postavám se otočily o 360 stupňů. Přeloženo. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Kapičku gerontofilní a možná příliš sladká romance, ale tak moc fajn. Postavu Sung-chila aka polidštěného zamilovaného morouse si nejde neoblíbit. Jestli někdo zná knížku Muž jménem Ove, mám pocit, že se dostala až na k jihokorejským filmařům a byla jim velkou inspirací při vykreslení této postavy. Na chmurné večery ideální 8/10 ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Filmy o ľuďoch v pokročilom veku so svojimi najtypickejšími vlastnosťami moc neobľubujem, ale keďže sa jedná o juhokórejskú produkciu, skúsil som tomu dať šancu a dopadlo to presne podľa mojich očakávaní, páčilo sa mi to, ale práve tá tématika seniorov mi nedovoľovala, aby som si k tomu našiel lepšiu cestu, aj keď sa tvorcovia dosť snažili. Prvá polovica sa dejovo venuje vlastne iba romantickej línii so sympatickou staršou susedkou, ktorá ale u mňa moc nefungovala, keďže hlavný hrdina síce sám o sebe nie je zlý, ale jeho správanie voči ostatným sa mi vôbec nepáčilo a tak som mu ani neprial, aby mu to vyšlo. A zamrzí, že v jeho okolí sa pohybuje dostatok vedľajších postáv, ktoré mi prišli zaujímavé, ale nemajú svoje línie, ktoré by celkový dej trochu rozvrstvili, takto sa to zbytočne držalo len tej jednej priemernej línie. Ale zase zlé to určite nie je, nudiť sa tu nedá a nesie sa to v príjemnej odľahčenej atmosfére s neprehnaným humorom, takže síce som sa nesmial, ale aj tak mi to celkom dokázalo držať úsmev na tvári. No v druhej polovici už ide úroveň filmu vyššie, humor úplne zmizne, atmosféra zvážnie, no hlavne príde jeden výborný zvrat, ktorý filmu dodá iný náboj a zmysel, dej je už zaujímavejší a hneď sa mi na to pozeralo ešte lepšie. Obsadeniu nemám moc čo vytknúť, seniorské duo je zvolené dobre, no viac ma aj tak zaujímali vedľajšie postavy, obzvlášť ženské zloženie na čele s očarujúcou Han Ji-Min, len škoda, že mali tak málo priestoru. A technicky je to v každom ohľade presne také, ako aj od juhokórejskej produkcie v tomto žánri čakám, takže absolútne žiadny problém, vizuálne a aj atmosférou úplný ideál. Takže Long lives síce lepšie hodnotenie nedávam, ale kvality mu aj tak uprieť nemôžem, na jedno pozretie príjemná oddychovka. 67% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na Salut D'Amour jsem koukala v letadle po cestě do Soulu, a pustila jsem si ho jenom proto, že se na něj dívali téměř všichni přítomní Korejci. Ještěže jsem tak zvědavá, protože se obávám, že v Česku bych se k němu minimálně v příštích pár letech nedostala. A to by byla škoda. Tvůrcům se podařilo stvořit krásný příběh o lásce ve starším věku. Seznamování doprovází úsměvné momenty i dojemné okamžiky, při nichž jsem neměla daleko k slzám. Tenhle film je zkrátka skrytý poklad... 4,5* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hlavny hrdina - stary brucoun si ma ziskal hned. Bohuzial tie vtipky, ktorych je v prvej polovici filmu dost ma az tak nebavili a niektore vedlajsie postavy mi pripadali otravne. Ale postupne film zvážnie az sa dostaneme k nadhernemu dojimavemu finale s prekrasnou pointou, ktora spätne doda zmysel aj niektorym otravnym postavam. Takze film vsetkym milovnikom korejskych melodram rozhodne odporucam. Mozno vam ovela lepsie sadne aj ta slabsia rozjazdova prva polovica s otravnym azijskym humorom. 6/10. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama