Reklama

Reklama

Bunkr

  • Velká Británie The Bunker (více)
všechny plakáty
Trailer

Ustupující zdecimovaná německá četa nachází úkryt na německo-belgické hranici. Objekt se zdá být ideální i velmi rozsáhlý. Jenomže nic není tak, jak na první pohled vypadá. To, že bunkr není nejen vhodný, ale velmi rychle se z něho může stát past, na sebe nenechá dlouho čekat. Německá jednotka se sice ukryla před nepřáteli, kteří zemi osvobozují, ale skutečný nepřítel se skrývá jinde. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

misterz 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, atmosféra miestami pekne príjemne zhustla, hlavne keď sa konečne vydali do tých podzemných chodieb, no rozhodne to chcelo nejakého regulérneho bubáka a nie len jedného popleteného bláznivého fašistu a pár bezprízorných postavičiek so zaviazanými očami. To sa mi na strašenie zdá hrozne málo, hlavne keď uvážime, že prostredie bunkru ponúkalo v tomto smere ohromný potenciál, škoda. Čakal som niečo atmosferické a mysteriózne, no dostal som len slabý vývar mojich očakávaní. Priemer s prižmúrením oboch očí. 50/100 ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Drama? Tak trochu. Horor? Skoro vůbec. Mysteriózní? Ale jo. Thriller? Mno. Pokud bych byl theatrální jako Mel, tak bych prohlásil něco ve smyslu...Jsem rozhořčen na nejvyšší míru.;-) Pokud totiž na filmu s takovýmto pro mne docela originálním námětem (ze kterého se dal klidně vytřískati 4hvězdnatý film a možná i víc) je 1.pol. zajímavější, než druhá, je něco špatně. Původně jsem viděl vizi 3, to se ale změnilo, když nastoupila závěrečná 30min. u které jsem se začal naplno nuditi, což tak nějak...nepotěší. Napsati delší povídku s tímto syžetem King nebo Lansdale, tak se fsadím, že by se člověk posral strachy i ve dne. Na toto se totiž může v klídku podívati celá rodina i s vnoučátky a 99 letými prarodiči. Takže scénář bych vyloženě nevinil. Nápad je opravdu dobrý. Za to režii, ano. Filmu též moc nepomáhá (a to jsem záměrně zvolil na základě 1 zdejšího komentu, dabing kterému opět velmi pomohl nepřekonatelný Lukáš ´Barva z Kosmu´ Hlavica) že Němce nehrají Němci, mluvící německy. To by ději rozhodně prospělo. Další vylepšení by muselo přijíti s obrazem, který bych zašpinil, aby to vypadalo jako ze 70tek. Nebo bych to vůbec udělal jako poškozený nalezený čb záznam (to by se nějak okecati dalo) což by atmošku zvýšilo o 100%. Ostrý obraz tomu fakt moc nedělá dobrou službu. Nebo...atd. Jsem zklamán, ale za ztrátu času bych to zase nepovažoval. Nad 55% ale nejdu. A co bylo asi nejzajímavější a nejvíce atmosphérické? Kromě železných vrat zajištěných řetězy, za nimiž skučel vítr a paní Meluzína, bezesporu vyprávění oné legendy starým vojákem. Který byl nejzáživnější postavou. Jeho bych nechal v celém filmu jen s tím klukem a bylo by. Dan O´Bannon ve své geniální WW II 7minutovce z Heavy Metalu dokázal o 300% víc, než tato britská parta. ()

Reklama

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem dal 4* Mrtvé hlídce, tak tady musím hodnotit stejně. Filmy jsou skutečně velmi podobné (stačí vyměnit druhou světovou za první a bunkr za zákopy), ale i tak tady pár rozdílu přece jen je. Bunkr má tajemnou atmosféru, solidní herecké obsazení a díky přiměřené délce dokáže zpříjemnit nudný večer. Najde se zde několik chybek, jako například neustálé a nelogické myšlenkové pochody vojáků, že za všechno můžou Američani. Konec mohl být také lepší a prozradit o celé záhadě mnohem víc, ale zas mi nevadí tolik, jako ostatním uživatelům. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Od filmu, kde Jason Flemyng hraje hlavní roli se dá očekávat leccos, ale jen těžko vysokorozpočtovou podívanou. A Bunker rozhodně lacině vypadá. Až jsem čekal, že některá z postav během filmu prohlásí, že ty neustále skloňovaní blížící se spojenci nemohou přijít, protože produkce nesehnala prachy na další uniformy. Strach také absentuje a na konci jsem se už naprosto ztratil. Tři hvězdy tedy dávám za chytře nasvícené a atmosferické scény a také za přitažlivé umístění, které pro mě hraje u haunted hororu jednu z nejdůležitějších rolí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Mám rád věci z druhé světové a jsem možná shovívavější než jindy. I přes někdy zmatený scénář, který lze chápat různě jsem se místy ne zrovna vyloženě bál, ale napnutý jsem byl. Klaustrofobie z temné betonové pevnosti, ke které se blíží spojenci - navíc postavené na dávném pohřebišti docela funguje. Paranoia německé posádky a rozdílnost povah byla věrohodná. Sám jsem v podobné opuštěné (avšak mnohem menší) pevnosti jednou spal a i tam byla zváštní atmosféra. Doteď si vybavuji tu směs tmy, pachu tlející země, vlhkého betonu, rzi a představ o mužích, kteří z bunkru měli chránit naši zem. Jen doteď nevím kdo ve snímku bušil na zajištěná vrata východů z komplexu. Američané či nějaká zlá síla? Amíci by to ale asi vyhodili do luftu.... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Protitankové překážky kolem bunkru pocházejí z Československa. Jedná se o rozcocháče, známé též jako „české ježky“. (Matej.Krajci)
  • Natáčelo se ve Velké Británii a v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama