Reklama

Reklama

Bunkr

  • Velká Británie The Bunker (více)
všechny plakáty
Trailer

Ustupující zdecimovaná německá četa nachází úkryt na německo-belgické hranici. Objekt se zdá být ideální i velmi rozsáhlý. Jenomže nic není tak, jak na první pohled vypadá. To, že bunkr není nejen vhodný, ale velmi rychle se z něho může stát past, na sebe nenechá dlouho čekat. Německá jednotka se sice ukryla před nepřáteli, kteří zemi osvobozují, ale skutečný nepřítel se skrývá jinde. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Mám rád věci z druhé světové a jsem možná shovívavější než jindy. I přes někdy zmatený scénář, který lze chápat různě jsem se místy ne zrovna vyloženě bál, ale napnutý jsem byl. Klaustrofobie z temné betonové pevnosti, ke které se blíží spojenci - navíc postavené na dávném pohřebišti docela funguje. Paranoia německé posádky a rozdílnost povah byla věrohodná. Sám jsem v podobné opuštěné (avšak mnohem menší) pevnosti jednou spal a i tam byla zváštní atmosféra. Doteď si vybavuji tu směs tmy, pachu tlející země, vlhkého betonu, rzi a představ o mužích, kteří z bunkru měli chránit naši zem. Jen doteď nevím kdo ve snímku bušil na zajištěná vrata východů z komplexu. Američané či nějaká zlá síla? Amíci by to ale asi vyhodili do luftu.... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

"Když příliš dlouho hledíš do propasti, propast začne hledět na tebe." Tímto k zamyšlení vhodným citátem film začíná. Tvůrci si zvolili velmi výstižný citát. Skvěle vykresluje atmosféru bunkru. Tesklivá melodie foukací harmoniky, která se ozývala v lese, kde byli Američani, by mi na klidu moc nepřidala. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Bunker sa mi páčil o štipku viac, ako solídna, dejovo relatívne spriaznená Hliadka smrti s Jamiem Bellom a Andym Serkisom. Napriek úvodnej (skvele nakrútenej) prestrelky (kým sa Nemci neprebojujú do bunkra) rozhodne nečakajte akčný film. Skôr niečo ako "Záhada Blair Wicth za Druhej svetovej". Vynikajúci kúsok, ktorý doplatil najmä na nie ani tak neprepracovaný, ako skôr proste nedokončený scenár (ku koncu to, podobne ako v Hliadke smrti, prestáva dávať logiku). ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Zasadní věc na Bunkru je absurdita toho mít za hlavní hrdiny Němce. Jak se s nimi mám ztotožnit? To se mám bát o jejich životy?! Jenom jsem si přál ať je co nejdřív někdo hodně brutálně zmasakruje a ani to se mi nesplnilo. A navíc všichni mluví anglicky, někdy se silným britským přízvukem. Celá tato základní pointa je na hlavu a hrozně mě štvala. Ale k samotnému filmu. Tomu vévodí absence alespoň náznaku těžké atmosféry a naprosto zmatené vyprávění, které nedrží pohromadě, a prakticky jsem se v něm nedokázal orientovat. Postavy byly zcela zaměnitelné (se dvěma výjimkami) a jejich motivace nulová. Zdálo se mi jako bych se většinu času díval na dadaistický film, kde kdokoliv může udělat cokoliv a divák to má přijmout, nebo v jeho jednání dokonce najít nějaký smysl. Po většinu času jsem netušil kdo je kdo, kde, s kým a proč. Scény vzpomínek na mě vůbec nijak nezapůsobily a se závěrečným záběrem na nůž jsem si říkal že mi muselo něco uniknout, protože jsem vůbec netušil proč má být zrovna tento nůž natolik významný. Původně jsem dal 2*,ale když se mi to rozleželo v hlavě tak mi došlo že už dlouho mě žádný film tak neštval prakticky od začátku do konce. A nechápu údajnou podobnost s Dead Snow - tady žádní zombie náckové nejsou! Ty filmy nemají nic společného. A že by to mělo být jako Blair Witch, jak tady někdo psal? To jsme asi každý viděli jiný film. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Co tohle sakra mělo být? Jak mám tady někomu fandit? Když je to plný skopčáků, já si přál aby je někdo zmasakroval v prních dvaceti minutách a mohli jsme ušetřit hodinu času. Nehledě toho jsou všichni strašně nesympatický, proč tam radši nešoupli Amíky, či Brity. Nemůže přece po mě někdo chtít, abych ve válce byl na straně Němců. Co se týká děje nic převratnýho se tam neděje jen bubák v chodbě, tohle se nepovedlo. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve Velké Británii a v Kanadě. (Terva)
  • Protitankové překážky kolem bunkru pocházejí z Československa. Jedná se o rozcocháče, známé též jako „české ježky“. (Matej.Krajci)

Reklama

Reklama