Reklama

Reklama

Bunkr

  • Velká Británie The Bunker (více)
všechny plakáty
Trailer

Ustupující zdecimovaná německá četa nachází úkryt na německo-belgické hranici. Objekt se zdá být ideální i velmi rozsáhlý. Jenomže nic není tak, jak na první pohled vypadá. To, že bunkr není nejen vhodný, ale velmi rychle se z něho může stát past, na sebe nenechá dlouho čekat. Německá jednotka se sice ukryla před nepřáteli, kteří zemi osvobozují, ale skutečný nepřítel se skrývá jinde. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Blue.Poison 

všechny recenze uživatele

Atmosféra vcelku ucházející, "ponorková nemoc" funguje.. Ale přeci jen, když už je zde naznačeno nějaké nadpřirozené něco a tajemná minulost hrdinů, tak také očekávám rozhřešení a nebo alespoň nějakou pointu. Nápad asi dobrý, ale bez konce - přičemž sem ten otevřený konec opravdu nepatřil, protože pak celý děj zůstane jakoby v mlze a divák si z něj neodnese vůbec nic. ()

Noddy 

všechny recenze uživatele

Pomerne dobre zvládnutý film. V bunkri sa zbehlo niekoľko charakterov - nadrogovaný horlivý vyznavač veľkonemeckej myšlienky; vojak ktorého trápi svedomie, že strieľal na dezertérov, pričom veľa nechýbalo a bol by ním sám; vojak ktorý pochopil, že Nemecko je už na kolenách a ďalší odpor je len mrhanie životmi; starec, ktorý si svoje odbojoval v prvej vojne a žiali nad stratou syna; mladík, ktorý nevie čo je správne a čo nie a nakoniec veliteľ, ktorý je proste len veliteľom a cíti sa byť zodpovedným... spoločne čelia neznámu, skrývajúcemu sa v podzemí, pričom to neznáme je ich svedomie. Aj po technickej stránke uspokojivé - pekné maskáče typu hrach a hlavne krásne zábery na samopal/útočnú karabínu Sturmgewehr StG44. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Green se po dvou krátkometrážních snímcích rozhodl natočit i svůj první celovečerní film a jako námět si vybral doté doby nepříliš často využívané téma. Dnes už podobných hororů z válečného prostředí existuje několik, ale v té době to byl docela risk. Svým způsobem však slavil do jisté míry úspěch, protože jeho snímek rozhodně nezůstal bez povšimnutí. Již o rok později byl natočen známější Deathwatch (2002). The Bunker je podobně jako jeho mladší kolega obestřen mysteriózním nádechem, který dopomohl vytvořit docela zajímavou atmosféru. Bohužel po jeho zhlédnutí mně přece jenom o něco více zaujala Mrtvá hlídka. Možná to bylo i díky lepšímu výběru herců. Podobně jako někteří diváci i já mám bohužel dojem, že tvůrci jaksi nedokázali využít naplno potenciál, který tento film (lépe řečeno námět) měl. Některé pasáže byly dost zmatené, nedotažené do konce a to je obrovská škoda. Lidský strach je pěkná svině a zvláště když vaše svědomí není rozhodně křišťálově čisté. Podzemní katakomby v kombinaci s místními pověrami a všudypřítomným závanem smrti dokáží i z těch největších tvrďáků udělat pěkné posery. 55% ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Takový nízkorozpočtový horůrek, který staví pouze na atmosféře z neznáma. Není to špatné, rozhodně nenudí a herci jsou slušní. Řekl bych, že to bylo i docela obstojně režisérsky zvládnuté, akorát scénář chtělo lépe vypilovat a finále mohlo být více strhující. Konec mě docela zklamal, čekal jsem nějakou zajímavou pointu, ale i tak nelituji a Bunkr mě nějak závažněji nezklamal, bohužel také ani nepřekvapil. ()

qualkalim 

všechny recenze uživatele

Za hodně dlouhou dobu bych spojení "jde to s ním od desíti k pěti" nepoužil účelněji než u Bunkru... Skvělý začátek se postupně přelévá v relativně atmosférický horor, aby na konci zůstalo vše trestuhodně nevyužito a ne bez výrazné, ale ŽÁDNÉ pointy... Zmařený pokus o nadprůměrný kousek, vznikla nesourodá jednohubka, kterou si jen tak znova nedáte. Škoda... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve Velké Británii a v Kanadě. (Terva)
  • Protitankové překážky kolem bunkru pocházejí z Československa. Jedná se o rozcocháče, známé též jako „české ježky“. (Matej.Krajci)

Reklama

Reklama