Reklama

Reklama

Hodný zloděj

  • Česko Férovej zloděj (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nechce peníze. Chce to, co není za peníze k mání.  Žije ve francouzském Nice a je „závislák". Závislák na hazardu a heroinu. Umí vyhrávat i prohrávat, ale neumí z toho mít radost. Bob Montagnet, po otci Američan, po matce Francouz, stárnoucí, životem i řemeslem opotřebovaný, unavený lupič, který se už dávno vzdal myšlenky na to, že by se ve svém oboru nějak výrazněji prosadil. Ani po tom, po pravdě řečeno, nikterak netouží. A pak mu jednoho dne osud nastrčí do cesty mladičkou Anne odkudsi z východu a skoro zároveň s ní i šanci udělat největší, nejslavnější ránu svého života. Neboť vykradení kasina Riviera ve francouzském Monte Carlu v předvečer Grand Prix by nepochybně byla věc, která by vstoupila do dějin. Takovému pokušení nemůže odolat nikdo. Ani Bob. Jenomže jak to provést, když se člověku jaksi nedostává základního kapitálu a když má navíc čtyřiadvacet hodin denně v patách stín v podobě zarputilého poldy, který je odhodlán zachránit jej před vězením?
Remake snímku francouzského klasika žánru film noir Jeana-Pierra Melvillea Bob le flambeur z roku 1955, který režisér Neil Jordan (Hra na pláč, Malý řezník, Mona Lisa aj.) přenesl z pařížského Montmartru na slunný francouzský jih a kromě Nicka Nolteho obsadil plejádou známých - nebo alespoň zajímavých - herců. Nejvýraznější z nich jsou samozřejmě Tchéky Karyo coby umanutý polda a Emir Kusturica v půvabné roli ruského počítačového mága Vlada... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Pohodový zlodějský film ... sympatická atmosféra a Nick Nolte. Příběh se mi líbí a vztah mezi ní a jím taky. Velice mile mě překvapila rolička Ralpha Fiennese(!), svých 5 minut ve filmu si užil. Film celkově mám v podvědomí, ale nějak extra nezaujal. Kdybych mohla, dala bych *** a 1/2 hvězdičky. Tři jsou málo, ale čtyři hodně. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Celý film skvěle rozjel a držel Nick Nolte, tomu jsem tentokrát věřila úplně všechno, solidní krimi Neila Jordana jako vždy protkána výbornou hudbou. Mihnou se tu i Emir Kusturica a Ralph Fiennes. Tentokrát bylo fajn sledovat film z Nice a nechat Irsko spát. Takže 3*/70 % já se nenudila s Noltem to mělo parádní spád. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

V rámci Jordanovej tvorby čistý priemer. Spoločne s hercami a štábom si natáčanie super užívali, boli v krásnom prostredí a popritom sa zabudlo, že sa točí film, ktorý by mal diváka vtiahnuťdo deja a ponúknuť mu prehľadnú a pochopiteľnú lúpež. Tá mi ostala v mysli najmenej. Ústredný vzťah veterána Nolteho a mladej herečky s nepísateľným menom bol zaujímavejší. ()

saladín. 

všechny recenze uživatele

Hodne podcenena euroverzia vsakovakych Snatches a oceanskych jedenastok a este stale o hlavu vycnievajuca nad davom imitacii, proste dobre urobeny a dobre sa pozerajuci oddychovy filmik s bystrymi a letmymi dialogmi i charakter(izacia)mi a s par jordanovskymi specialitkami - ale ved preco nie. Nie je nepodstatne a skor symptomaticke pre sucasnu biedu napadov (a zaroven ciastocne vysvetluje jeho tazko definovatelny, ale nespochybnitelny sarm) ze sa jedna o remake rovnomennej kriminalky zo zlatych 50ok. Nikoho vsak nespasi. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě pro zlodějské filmy slabost a to se všemi jejich klišé (jako třeba závěrečné eso v rukávu, když už to s hlevním zlodějem vypadá špatně, skvěle vymyšlený plán atd.). Když se k tomu ještě přidá skvělé obsazení v čele s Nickem Noltem a Tchéky Karyem v roli jeho protihráče je z toho pro mě jasných 70%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Nick Nolte v rozhovoru přiznal, že si v rámci příprav na svou roli vzal malou dávku heroinu. Tvrdil, že pro ztvárnění takové postavy je potřeba vědět, jaké to je být narkomanem. (Avalon820)
  • Neil Jordan původně zamýšlel dát filmu název Double Down. Když se však dozvěděl, že existuje mnoho jiných filmů se stejným nebo podobným názvem, od záměru ustoupil. (Avalon820)

Reklama

Reklama