Reklama

Reklama

Altar

  • Velká Británie The Haunting of Radcliffe House

Obsahy(1)

Meg rekonstruuje starou usedlost, do které se následně odstěhuje i s rodinou. Během renovace objeví starý oltář, na kterém předchozí majitel Radcliffe zabil svou ženu a pak se utopil. Rodina začíná cítit přítomnost duchů. Manžel Alec je posedlý Radcliffem, který chce zopakovat své hrůzné činy. (LIVINGDEAD)

Recenze (24)

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Horor s temným vizuálem a atmosférou, kde se horor nevyrábí trapnými hlasitými a nesmyslnými infarktovými lekačkami, které mnohým stačí k tomu, aby film nazvali hororem. Zvuková bezúčelná lekačka dělá horor leda tak srdci na infarkt. Já jsem rád, že tento film na jedno zkouknutí uměl navodit mrazení i bez hlasitých zvukových výbojů, které v hororech tak chybí dnešním dětem, které lekačky považují za to hlavní v hororu. Jedná se o klasickou duchařinu v domě s prokletou minulostí. Nic nového a originálního, ale kdo by to v klasickém neambiciózním tuctovém hororu čekal? Účel na jedno zkouknutí to splnilo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Altar“ je tak především pokus o atmosférický horor. Pokud, který úplně nevyšel. V závěru už se začíná trochu zamotávat, a jednotlivá odhalení už pak nejsou nic, proč by vlastně stálo za to na snímek koukat. „Altat“ pak nadchne hlavně tím prostředím, které skutečně děsivé je. Myslím, že spousta diváků by si hodně rozmyslela, jestli by na podobném místě chtěla žít, nebo ne. Ale realitní reklama by neměl být cíl hororu. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další ze snadno zapomenutelných rodinek ve strašidelném domě. Dalo by se říct, že tohle je takový typický model hororové famílie, protože otci celkem záhy hrábne, matka je zprvu k duchům skeptická, dcerka má sklony k hysterii a synek měl asi být ten, co to má na háku. A podobně předvídatelný je i celý film. Neupírám mu pár solidních atmosférických momentů, které při určité konstelaci dokáží vyvolat mrazení, ale všechno ostatní bylo špatně a to včetně Olivie Williams, kterou mám obyčejně docela rád. Zkrátka jen další zbytečnost, která si nezaslouží pozornost. 25% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Skoda. Ten fajny stary domisko v tej irskej pustatine mal svoj potencial. Avsak rodinku v dome, v ktorom sa zdrzuju "pozostatky" minulosti sme tu mali uz bezpocetkrat. A aby film s touto temou ozaj vynikol a mohol byt nieco viac, ako len vykrik a presna kopia niecoho predosleho treba popracovat. Tento kusok vsak rozhodne nicim nevytrca nad ostatnymi. Sedy podpriemer. Stupidne konanie podla zazitej sablony. Slabota. Mozno si to nezasluzi ani to dvojhviezdie. Atmosfera by totiz mala byt esenciou duchariny a tuna teda absentuje. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Jo trikove ani pribehem a ani atmosferou nevycnivajici film, na to ze se tocil 2014 mohl se reziser zasadit o podstatne vetsi kvalitu,ktera samozrejme souvisi s rozpoctem. Hlavni herka mi byla na vysost nesympticka. Kurva tohle si ale neodpustim, to je opravdu takovy problem odejit z domu kterej me evidente chce zabit? Nebo se tam jeste 20x vracet pro zapomenuty klice? Jako wtf? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • V poslední scéně, když rodina odjíždí v taxíku, opěrka na hlavu u spolujezdce mizí a zase se objevuje mezi jednotlivými záběry. (Samthron)

Reklama

Reklama