Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny Meehan býval fotbalovou superhvězdou a miláčkem Británie. Měl slávu, peníze, rychlá auta, krásnou přítelkyni. Jako kapitán anglické reprezentace však udělal osudovou chybu, když „prodal“ důležitý zápas Světového poháru s Německem, a zasloužil se tak o sestup národního týmu. Jeho kariéra se zhroutila, začal pít a na dno dopadl, když v opilosti napadl dva policisty a byl odsouzen na tři roky do věznice se zvýšenou ostrahou v Longmarshu. Je jasné, že to nebude mít lehké, protože i vězni a dozorci jsou fotbalovými fandy a dávají mu od začátku najevo, co si o něm myslí. Na druhou stranu tu má Danny i vlivného příznivce, vězeňského správce, který sestavil fotbalový tým z dozorců a dalších zaměstnanců a chce, aby ho Danny trénoval. On ale navrhne, že dá dohromady mužstvo z vězňů a mohou uspořádat zápas. Dannyho pomocníky se stanou silák Massive a starý vězeň Doc, který ho zasvětí do vězeňských tradic a praktik. Stále je tu ovšem otázka, zda dokáže změnit partu ztracených existencí a nepřizpůsobivých psychopatů v sehraný a úspěšný tým. Zejména když ho tvoří taková individua, jako svalnatý šílenec Mnich, děsivý, ale čestný Billy Limpit, pyroman Nitro či nadšenec Raj. Danny si uvědomuje, že když zklame, spoluvězně to pořádně naštve. Navíc se ocitá před stejným problémem jako kdysi, když ho správce nutí vydíráním k zahození zápasu. Zpočátku myslí především na své zájmy, jenže časem si mnohé uvědomí a rozhodne se neudělat stejnou chybu dvakrát. (TV Nova)

(více)

Recenze (185)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film o futbale (konečne nie o americkom) a tak si ho musíme patrične vážiť. Po celú dĺžku má film výbornú atmosféru a určite aj pobaví. K tomu tu máme výbornú hereckú zostavu, kopa hercov je známa z Ritchieho filmov (Vinnie Jones, Vas Blackwood, Jason Flemyng, Jason Statham). Film pre milovníkov soccera (čiže aj pre mňa) ako stvorený. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Danny Meehan (Vinnie Jones) je typickej fotbalovej hráč (trochu umění, hodně slávy, lehký holky, rychlá kola, drogy, chlast, nabídnutá penalta Německu v mezinárodním zápase). Není divu, že dřív nebo pozdějc skončí ve vězení (tentokrát za řízení v opilosti a napadení policistů). A jelikož ředitel vězení je velkej fotbalovej fanta, nabídne Meehanovi zápas vězňů proti týmu dozorců. A milej zlatej Meehan musí sehnat podporu osazenstva vězení (které mu nemůže kvůli zradě Anglie přijít na jméno), dát dohromady tým a nakopat dozorcům zadní části těla (to poslední je mimochodem věc, která většině vězňů jako argument stačí). A pak už jen splašit brankáře (šílenej sériovej vrah, kterýho se bojí ají když je spoutanej) a hurá do toho. A Meehan (nečekaně) musí během zápasu projít velkým rozhodováním, stojí osobní prospěch nad prospěchem týmu ? ... Remake 30 staršího Longest Yardu v anglickém podání s kapkou anglického humoru a anglickými herci. Vůbec to ale nedopadlo špatně, sice zápletka je velmi naivní, ve vězení je daleko slabší režim než jsme měli na internátě, ale což, o to tu vůbec nešlo. Perfektní byl ale hlavně Jason Stathman v roli šíleného mnicha - hlavně jeho "flashbacky" v zápase proti dozorcům :) Osobně se mi toto líbí víc než Trestná lavice s Adamem Sandlerem, což je také remake původního filmu.. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Na nic tu nešahej!!............... Kapitán anglického fotbalového týmu se dostává do vězení za alkohol a napadení policistů. Sebou do vězení si však bere ještě jeden vroubek a to má něco společného s tím, když dělal kapitána. Ve vězení by z toho mohl mít peklo. Většina kluků ve vězení nikdy nic nemělo a on měl vše, ale vzdal se toho svoji chybou. Jenže fotbal je fotbal a kvete i ve vězení a za chyby se platí. CITÁT - Nějaký další přání, hvězdo?......... Jason Statham má velmi zajímavé tetování na zádech. Jenže co se možná mělo stát peklem se mění na zábavu. Tvrdý a krutý začátek příběhu začal měknout jak národní tým po výhře MS. A najednou šlo vše až moc jednoduše. CITÁT - Přechodný nedostatek volných zdrojů....... No a nakonec je z toho dobrá komedie. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nesnáším sportovní filmy a filmy o fotbalu, bůh mi odpusť. Pouze a jedině Vinnie Jones mě donutil se na tohle podívat. A světe div se, nebyla to až zas taková hrůza. Velkoryse pomineme fakt, že je to jen další film o tom, jak "muž se srdcem na pravém místě" sjednotí psycho kriminálníky, nakloní si dokonce i vězenskýho bose a k tomu všemu zvítězí ve fotbale nad bandou prohnilých bachařů. Mean Machine totiž má svoje vtipné momenty. Co si budeme nalhávat, běsnění Jasona Stathama je bezesporu to nejvtipnější. A Vinnie Jones je schopný utáhnout hlavní roli, pokud mu takhle dobře sedne. I když v těch rolích, kde míň mluví a víc mlátí, ho pořád budu mít radši. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Sandlerova komédia na v podstate totožné téma je objektívne vtipnejšia, diváckejšia a asi i lepšia. V tejto však máme Vinnieho Jonesa v jednej z jeho mála hlavných úloh, ten pravý futbal (tú americkú blbosť s vajcovou loptou za futbal považujú iba američania) a typický britský humor. Nie je to komédia v ktorej sa budete smiať každú chvíľu (ona sa o to vlastne ani nesnaží), no ak máte radi futbal, tak ako nenáročná oddychovka film funguje aj spolu s veľa klišé pre daný typ komédie vlastne veľmi dobre. Záverečný zápas je výborný, Jason Statham  si to v šialenej vedľajšej úlohe evidentne užíval (a ja s ním) a k štvrtej hviezde som pri hodnotení nemal ďaleko... 65-70% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • V lednu roku 2019 se v ruské věznici Butyrka mělo konat utkání mezi vězni a dozorci v kopané, kdy za uvězněné mohli hrát také vazebně stíhaní representanti Alexandr Kokorin a Pavel Mamajev. (JoranProvenzano)
  • Vinnie Jones (Danny Meehan) bol pred tým, ako začal svoju hereckú kariéru, skutočným futbalistom, dokonca kapitánom Waleského národného futbalového mužstva. Svoju drsnú povahu však dokazoval už tam, keď bol na istý čas oficiálnym držiteľom svetového rekordu za najrýchlejšie udelenú červenú kartu - 5 sekúnd od začiatku zápasu. (S3MIR)

Reklama

Reklama