Reklama

Reklama

V zajetí kouzel

(seriál)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Fantasy
USA, (2015–2020), 47 h 15 min (Minutáž: 41–60 min)

Předloha:

Lev Grossman (kniha)

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Stella Maeve, Jade Tailor, Summer Bishil, Arjun Gupta, Jason Ralph, Hale Appleman, Wayne Pére, Tembi Locke, Nesta Cooper, Louise Hradsky, Jeff Mortensen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Seriál V zajetí kouzel, inspirovaný bestselerovou knižní řadou spisovatele Leva Grossmana, sleduje Quentina Coldwatera, nadaného, ale nešťastného dvacátníka, posedlého sérií fantasy románů o kouzelné zemi Filorii, které četl v dětství. Jeho nudný život se změní, když se nečekaně dostane na tajnou, velmi exkluzivní školu kouzel v severní části New Yorku, kde získá vzdělání v moderním čarodějnickém řemesle. Kouzla však Quentinovi nepřinesou takové štěstí a dobrodružství, o jakém snil. Ukazuje se, že fiktivní země z jeho snů skutečně existuje, ale je mnohem temnější a nebezpečnější, než si vůbec dokázal představit. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (71)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, vydržel jsem jen polovinu první řady, ale víc se vážně nedalo, Mix Harry Pottera z Wishe a teen drama ala Riverdale. Nevím, kde tvůrci sebrali tak nesympatickou partičku do hlavních rolí, ale opravdu je to jeden herecký zoufalec vedle druhého. Ke sledování mě krom kouzelné tématiky nalákalo taky to, že se napříč sériemi objevují zajímavá jména ve vedlejších rolích, ale i přesto se to prostě nedá vydržet. Když si k tomu přidáte ještě klasický laciný televizní vizuál, tak to není za mě koukatelné pro nikoho, kdo je starší 15 let a viděl více jak jedno fantasy. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série To je skoro poprvé, co mohu říct, že jsem nejdřív měl tu čest s knížkou než s její seriálovou verzí. Jenže se rozhodně nemůžu zařadit do zástupu fanoušků a po první knize jsem sérii zanechal a nehodlám se k ní vrátit. Ten mix magické školy (Harry Potter) a magické země Fillory (Narnie) společně s depresí, se mi nijak moc nezamlouval a Lev Grossman mě neokouzlil. Jenže právě ta kombinace magie a vysněné země je něco, co mohlo vyjít v seriálovém zpracování. A navíc, třeba změní pravě ty věci, které se mi v knize nelíbí… Problém, že jsem prvně měl tu čest s knížkou tkví v tom, že jsem si postavy představoval jinak a to vlastně všechny. Další jsou na řadě změny děje oproti knize. Věci se tedy samozřejmě dějí jinak než v knize a prostor dostávají i vedlejší postavy. Jenže změny jsou paradoxně velké plus seriálu. Jednak nabízí zajímavý příběh Julie, který v knížce není, ale hlavně vypouští tu všudypřítomnou depresi, která knížku ovládala. Navíc zajímavé části jako Antarktida zůstávají. Čekal jsem taky na to, jak se povedou triky a musím říct, že jsem spokojený. Buď si poslední dobou lépe vybírám nebo na tom Syfy není tak špatně jako dřív. Třeba přijímací karetní trik Quentina považuji za vrchol pilotu. A to se vcelku dařilo držet celou sérii. Postupem času (a po důkladném seznámení) jsme se s hrdiny přeci jen na cestu do Fillory vydali, ale čekal jsem je tam dřív a že tam budou dýl. Bavil jsem se celkem slušně a na rozdíl od knížek si tady pokračovaní dopřeju s chutí. I když za ten závěr by tvůrci zasloužili facku... 2. série Je to zvláštní, tak nějak mě to vlastně baví, ale přesto mě to prostě nedokáže vtáhnout jako se to daří jiným seriálům. Magická Fillory si prochází divokým obdobím a já se jako divák vydávám za hranice knížky, kterou jsem přečetl. Na zbytek knižní trilogie se nechystám, ale na pokračování seriálu se podívám. Má to totiž něco, co mě přiměje se dívat. 3. série Podobně funguje i třetí série a cesta Mágů za navrácením magie. Opět baví, ale není to seriál u kterého bych nedočkavě čekal na každou další epizodu. I tak však musím vypíchnout epizodu ve které hrdinové předvedli vlastní podání hitu Under Pressure od Davida Bowieho, to mě bavilo hodně. Závěr byl zajímavý a jsem vcelku zvědav na to, jak se bude pokračovat. I když k tomu, abych se znovu chopil knížek mě to určitě nedonutí. 4. série Myslím, že už je na čase, aby Magicians došli svého konce. Jak ukazuje čtvrtá série, tak už to začíná být natolik překombinované, že je opravdu těžké se vyznat v tom, co se děje. Myslím si, že už je čas na velký závěr, který ideálně napraví to, co se událo v závěru série a vrátí kouzelnický svět do rovnováhy ve které se nacházel, než otevřel brány této generaci kouzelníků. 5. série Pátá řada se ukázala být tou poslední a tak došlo na ještě jednou zachránění světa a zachránění Filorie. Zakončení bylo vcelku fajn a svět Mágů mě nakonec bavil o dost víc než jeho knižní předloha, ale seriál, který bych si pouštěl do kola se z toho nestane. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

PLatí pro i. sérii....Kouzla jsou moc fajn, ale tady,ač nerad, dávám horší "známku". Hlavní problém je v infantilnosti řady postav, které jsou vysokoškolského charakteru,ale chovají se spíše dětinsky. Rozpolcenost scénáře, který si neví rady se zápletkou ala Harry Potter a spoléhá na magii je očividná.Ano, je tady pár silných momentů, ale po nich vždy následují hodně slabé. ()

Rozy 

všechny recenze uživatele

Magicians mě nejprve odradil jelikož ze začátku je to velmi zmatečné a trochu nuda. První série se ale pak docela rozjede. Hlavním tahounem celé série jsou hlavní postavy s kterými se časem sblížíte a koukáte dál, jen abyste věděli co se s nimi stane. Druhá série se také bohužel docela pomalu rozjíždí. Pak ale přijde 3. série která je uplně top. Nejlepší epizody jak po stránce děje tak po stránce zahrání. S03E09 je uplně nej. Čtvrtá série pak zase trochu klesne po stránce děje, ale pokud jste se dostali až sem, tak hltáte seriál díl po dílu. Uvidíme co přinese 5. série, trochu se bojím, aby to už nepřehnali. ()

Khamsin 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit čistě prvních pár dílů (kromě scény na konci prvního dílu, která je skvělá), pak bych hodnotil docela nízko a v tomto kontextu i dokážu pochopit, že se zde v komentářích objevují věty typu "po pár dílech vzdávám". Já jsem ale vydržel. Teď jsem na konci třetí řady a musím konstatovat, že The Magicians je seriál, který je díl od dílu lepší a lepší. Neotřelý vtip, celkem zajímavé postavy (postava Eliota je prostě fantastická..), velmi zajímavé nápady, které jakoby neznaly hranic - dost často vyvedeno ad absurdum, ale takovým způsobem, kterým vnitřně tleskám... jo.. tohle se povedlo.. důležitý je nevzdat to po prvních několika dílech a vězte, že budete odměněni velmi zajímavou a neortodoxní zábavou.. >׀ ()

Galerie (1 087)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě osloví knihovnice příchozí Margo (Summer Bishil) jako Janet, což je narážka na změnu jména oproti původní knižní předloze. (karol_)
  • Margo (Summer Bishil) se původně v knize od Lev Grossmana jmenuje Janet. Scénárista McNamara to odůvodnil, že v seriálu bylo už příliš postav, jejichž jména začínají na J. Lev Grossman se vyjádřil, že se mu jméno Margo v seriálu líbí. (Mitin)

Reklama

Reklama