Reklama

Reklama

V zajetí kouzel

(seriál)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Fantasy
USA, (2015–2020), 47 h 15 min (Minutáž: 41–60 min)

Předloha:

Lev Grossman (kniha)

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Stella Maeve, Jade Tailor, Summer Bishil, Arjun Gupta, Jason Ralph, Hale Appleman, Wayne Pére, Tembi Locke, Nesta Cooper, Louise Hradsky, Jeff Mortensen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Seriál V zajetí kouzel, inspirovaný bestselerovou knižní řadou spisovatele Leva Grossmana, sleduje Quentina Coldwatera, nadaného, ale nešťastného dvacátníka, posedlého sérií fantasy románů o kouzelné zemi Filorii, které četl v dětství. Jeho nudný život se změní, když se nečekaně dostane na tajnou, velmi exkluzivní školu kouzel v severní části New Yorku, kde získá vzdělání v moderním čarodějnickém řemesle. Kouzla však Quentinovi nepřinesou takové štěstí a dobrodružství, o jakém snil. Ukazuje se, že fiktivní země z jeho snů skutečně existuje, ale je mnohem temnější a nebezpečnější, než si vůbec dokázal představit. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (71)

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, no možná prvním dvěma, jsem nevěděla, co si myslet. Neustále jsem říkala svému nejlepšímu příteli - já ti nevím, něco je na tom divného. Stále je, ale nějak si to člověk oblíbil. Možná je to hlavní postava, která není sladší než stevie jako v dalších nových fantasy serošech. Je to rovněž celkem nepředvídatelný děj a až na ty těžko uvěřitelné, podivné a až pervezně působící pohyby prsty sloužící ke kouzlení, se mi líbí, že je to poměrně propracovnaý svět. A tak se nemusím dívat jen na to, jak spolu někdo vrká nebo nevrká (i když se tomu zároveň nemohu ani vyhnout, yop). Až na závěrečný díl, ten jsem viděla třikrát a stále teď nevím, jak to vlastně dopadlo, jak mě nebavil. 3,5* ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Filmy typu The Magicians mám rád a dokážu jim i nějakou ptákovinu odpustit. Je to i v tomhle případě v Brakedebilis, kde by se měli žáci učit nějakým kouzlům, ale připadá mi to jako by se vůbec neučili, jen stále dělají blbiny. Snad se něčemu přiučím v dalších dílech a nějaké to abraka dabra ještě odkoukám. Zatím odpouštím a dávám plný počet. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Harry Potter na Výšce plné chlastu a sexu. Věru, velmi povedený seriál, magie ztvárněná pěkně, příběh hluboký, krásné efekty, dobré prostředí, zajímavé postavy, co jsem to ještě dalšího nevyvýšil? Hlavní herce... Ano. Hlavní herci :-) ... Jo... Hlavní herci jsou příšerní. Jeden pořád kňučí, druhá též. DÍL CO DÍL tam prostě BREČÍ a vzlykají. Pak se k tomu přidá další vzlykající a aby to nebylo málo, DALŠÍ A DALŠÍ... Kristova noho, kdo to psal. TOLIK potenciálu a zkazí to tím, že jsou hlavní postavy naprosto nesympatické... Super kouzla, super provedení, super příběhy, super záporáci a pak to zabijí hlavníma postavama, které za těch 13 dílů vybrečeli několik litrů slz... Boha to bylo zklamání... Nad hodnocením jsem rozpolcen. Na jednu stranu jsem si to užíval, na stranu druhou trpěl, kdykoli tam někdo z těch 4 postav promluvil. Ostatní super duper v klidu famfárovatí, ale ti hlavní, ah... Bezkonkurenčně nejlépe zahraná role v celém seriálu je: Hale Appleman. Zlaté jablko mezi zelenými a čtyřmi shnilými. Musím tedy hodnotit jako průměr. 55% Edit 9.3.2019 Jsem u 4. řady, která je naprosto dokonalá. 3. byla též. 2. malinko skřípala, ale taky o dost lepší, jak tato první. Závěr tedy: Jsem rád, že jsem dal druhé a dalším sériím možnost se předvést, protože nárůst kvality je nepopsatelný :-) Určitě na to mrkněte, tady pro jistotu zvedám na 4*, budu se na to koukat určitě znovu, jakmile 4. série skončí. 70% ()

cmuchalprvni 

všechny recenze uživatele

Jiná země byl opravdu skvělý film, pro mě překvapující, ovšem The Magicians po prvních třech dílech sice též hodnotím nadprůměrně, ale že by mě dostali na lopatky jako aktuálně The Knick nebo Mr. Robot se napsat nedá! Každopádně nejsem absolutně skeptický, určitě se mrknu na další díly a případně své hodnocení upravím."To Vesmír s námi vyjebává. Tak si lehni a snaž si to užít!." ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u The Expanse mě zaujal popis, ale po pilotu sem si řikal, že to asi nedopadne a po pár dílech dropnu. Ale stejně jako u The Expanse se to luxusně rozjede. Perfektní směs fantasy a akce, trochu okořeněná vtipem, sexem, sprostou mluvou a nějakým tím mrzačením lidí. Seriál je plný narážek a hlášek z jiných filmů, seriálů a knih, takže se hodně bavím u jejich objevování. Stejně tak mě baví hlášky postav, takový černý humor. Alice je hodně sexy a pěkně se na ní kouká. Jediný, co trochu vadí je, že to neběží na nějaké tv pro dospělé (HBO, Showtime, Starz), přeci jen by nemusela být ta sprostá mluva tak tlumená, trochu víc krve a vnitřností by taky bodlo, když useknete ruce nebo někoho rozpůlíte, tak asi něco vyteče nebo vypadne a stejně tak i u sexu, by odvážnější scény potěšili. Seriál mě pohltil a finále bylo perfektní, už se nemůžu dočkat druhé série. Mezitím si čas krátím Grossmanovou trilogií. 2. série - Děj se odehrává z velké části ve Filorií, což je fantasy svět, který bych přirovnal k Narnii akorát v dospělé verzi. Máme tu spoustu magických bytostí, kde většina z nich jsou pěkný svině. Ve Filorii se řeší vláda království, války, obnova magie... Ve světě lidí jak odpravit Bestii. Samozřejmě je tu spousta absurdních a zábavných scén, jako když jeden bůh vykoná potřebu do magické studny a připraví Filorii o magii, kentaur léčitel a jeho obří výbava, nebo Penny, když příjde o ruce, tak se začne učit magii pomocí svěrače, drak a jeho hláška: „I eat you, i am fucking dragon.“, atd. Je toho spousta, stejně tak odkazů na všemožné filmy a seriály. Seriál taky docela přitvrdil a několik postav si prožije nepěkné chvíle (brutální znásilnění, přeměna v niffina, ruce co neposlouchají...). Celá série je super jízda a náramně jsem si ji užil. Finále bylo super a už sem zvědav na pokračování. ()

Galerie (1 087)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě osloví knihovnice příchozí Margo (Summer Bishil) jako Janet, což je narážka na změnu jména oproti původní knižní předloze. (karol_)
  • V šiestej epizóde sa spýta Julia svojej kamarátky Hannah, či videla film Scanners (1981). (Marceloo)

Reklama

Reklama