Reklama

Reklama

V zajetí kouzel

(seriál)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Fantasy
USA, (2015–2020), 47 h 15 min (Minutáž: 41–60 min)

Předloha:

Lev Grossman (kniha)

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Stella Maeve, Jade Tailor, Summer Bishil, Arjun Gupta, Jason Ralph, Hale Appleman, Wayne Pére, Tembi Locke, Nesta Cooper, Louise Hradsky, Jeff Mortensen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Seriál V zajetí kouzel, inspirovaný bestselerovou knižní řadou spisovatele Leva Grossmana, sleduje Quentina Coldwatera, nadaného, ale nešťastného dvacátníka, posedlého sérií fantasy románů o kouzelné zemi Filorii, které četl v dětství. Jeho nudný život se změní, když se nečekaně dostane na tajnou, velmi exkluzivní školu kouzel v severní části New Yorku, kde získá vzdělání v moderním čarodějnickém řemesle. Kouzla však Quentinovi nepřinesou takové štěstí a dobrodružství, o jakém snil. Ukazuje se, že fiktivní země z jeho snů skutečně existuje, ale je mnohem temnější a nebezpečnější, než si vůbec dokázal představit. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (71)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u The Expanse mě zaujal popis, ale po pilotu sem si řikal, že to asi nedopadne a po pár dílech dropnu. Ale stejně jako u The Expanse se to luxusně rozjede. Perfektní směs fantasy a akce, trochu okořeněná vtipem, sexem, sprostou mluvou a nějakým tím mrzačením lidí. Seriál je plný narážek a hlášek z jiných filmů, seriálů a knih, takže se hodně bavím u jejich objevování. Stejně tak mě baví hlášky postav, takový černý humor. Alice je hodně sexy a pěkně se na ní kouká. Jediný, co trochu vadí je, že to neběží na nějaké tv pro dospělé (HBO, Showtime, Starz), přeci jen by nemusela být ta sprostá mluva tak tlumená, trochu víc krve a vnitřností by taky bodlo, když useknete ruce nebo někoho rozpůlíte, tak asi něco vyteče nebo vypadne a stejně tak i u sexu, by odvážnější scény potěšili. Seriál mě pohltil a finále bylo perfektní, už se nemůžu dočkat druhé série. Mezitím si čas krátím Grossmanovou trilogií. 2. série - Děj se odehrává z velké části ve Filorií, což je fantasy svět, který bych přirovnal k Narnii akorát v dospělé verzi. Máme tu spoustu magických bytostí, kde většina z nich jsou pěkný svině. Ve Filorii se řeší vláda království, války, obnova magie... Ve světě lidí jak odpravit Bestii. Samozřejmě je tu spousta absurdních a zábavných scén, jako když jeden bůh vykoná potřebu do magické studny a připraví Filorii o magii, kentaur léčitel a jeho obří výbava, nebo Penny, když příjde o ruce, tak se začne učit magii pomocí svěrače, drak a jeho hláška: „I eat you, i am fucking dragon.“, atd. Je toho spousta, stejně tak odkazů na všemožné filmy a seriály. Seriál taky docela přitvrdil a několik postav si prožije nepěkné chvíle (brutální znásilnění, přeměna v niffina, ruce co neposlouchají...). Celá série je super jízda a náramně jsem si ji užil. Finále bylo super a už sem zvědav na pokračování. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Celý seriál byl i přes spoustu výhrad moc fajn. První série byla nejlepší, potom se to pořád motalo kolem průměru až lehkého nadprůměru, ale poslední série už byla podprůměr. Takový málo zajímavý slepenec spousty nápadů, které byly chaoticky pospojovány. Celá zápletka s temným králem a pochroumanou magií stála za prd. V podstatě 3 série to byli kouzelníci, kteří nemůžou normálně kouzlit a to bylo už fakt otravné. Taky mi vadilo, že naši hrdinové v podstatě celou dobu jen prohrávají a skutečných úspěchů tady bylo moc málo a každé finále i přes relativní úspěch, byl vlastně větší prohrou pro další sérii. Quentin nebyl mou nejoblíbenější postavou, ale v poslední sérii bylo strašně moc znát, že tady chybí ten, který držel tu hlavní linku pohromadě... Jako celek: 71% ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"SMRT JE TAK PROSTÁ A ŽIVOT TAK SLOŽITÝ." Tak jsem to zvládl, neuvěřitelné, 5 sérii po 13 dílech a přitom po prvním díle(ch) bych na úspěšné pokoření nevsadil ani zlámanou grešli :-) Je vlastně s podivem, jak to všechno SYFY s evidentně nedostatečným rozpočtem dokázalo skoulet a ty prachy v seriálu chybí, ne že ne (s pořádným rozpočtem by to mohla být teprve jízda!). Za to je v něm tuna vyloženě vynalézavého klení všeho druhu a různých poťouchlých nápadů, které drží pozornost až do finále (obsahujícímu jednu velkorysejší animaci) a finito... Já si dokonce zvykl i na herecké obsazení, které mi od začátku přišlo kompletně velmi otravné a kdyby náhodou v budoucnu přibyla ještě další série, budu se o ni čile zajímat :-) ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, no možná prvním dvěma, jsem nevěděla, co si myslet. Neustále jsem říkala svému nejlepšímu příteli - já ti nevím, něco je na tom divného. Stále je, ale nějak si to člověk oblíbil. Možná je to hlavní postava, která není sladší než stevie jako v dalších nových fantasy serošech. Je to rovněž celkem nepředvídatelný děj a až na ty těžko uvěřitelné, podivné a až pervezně působící pohyby prsty sloužící ke kouzlení, se mi líbí, že je to poměrně propracovnaý svět. A tak se nemusím dívat jen na to, jak spolu někdo vrká nebo nevrká (i když se tomu zároveň nemohu ani vyhnout, yop). Až na závěrečný díl, ten jsem viděla třikrát a stále teď nevím, jak to vlastně dopadlo, jak mě nebavil. 3,5* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka toho, ako sa dá niečo ľahko pokaziť. Prvá séria ešte celkom ušla - zaujímavé vytvorenie čarodejníckeho sveta i so všetkými tými pravidlami a tajomstvami Filorie. No ďalšie série začali tieto solídne základy čím ďalej tým viac narúšať, až sa z toho stal paškvil pre nevybúrených pubertiakov. Len sem-tam náznak svetla, napríklad tá časť kde zostarli a prežili celý život. Podpriemer. 40/100 ()

Galerie (1 087)

Zajímavosti (6)

  • Margo (Summer Bishil) se původně v knize od Lev Grossmana jmenuje Janet. Scénárista McNamara to odůvodnil, že v seriálu bylo už příliš postav, jejichž jména začínají na J. Lev Grossman se vyjádřil, že se mu jméno Margo v seriálu líbí. (Mitin)
  • V šiestej epizóde sa spýta Julia svojej kamarátky Hannah, či videla film Scanners (1981). (Marceloo)

Reklama

Reklama