Reklama

Reklama

V zajetí kouzel

(seriál)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Fantasy
USA, (2015–2020), 47 h 15 min (Minutáž: 41–60 min)

Předloha:

Lev Grossman (kniha)

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Stella Maeve, Jade Tailor, Summer Bishil, Arjun Gupta, Jason Ralph, Hale Appleman, Wayne Pére, Tembi Locke, Nesta Cooper, Louise Hradsky, Jeff Mortensen (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Seriál V zajetí kouzel, inspirovaný bestselerovou knižní řadou spisovatele Leva Grossmana, sleduje Quentina Coldwatera, nadaného, ale nešťastného dvacátníka, posedlého sérií fantasy románů o kouzelné zemi Filorii, které četl v dětství. Jeho nudný život se změní, když se nečekaně dostane na tajnou, velmi exkluzivní školu kouzel v severní části New Yorku, kde získá vzdělání v moderním čarodějnickém řemesle. Kouzla však Quentinovi nepřinesou takové štěstí a dobrodružství, o jakém snil. Ukazuje se, že fiktivní země z jeho snů skutečně existuje, ale je mnohem temnější a nebezpečnější, než si vůbec dokázal představit. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (71)

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Je tu potencial. Magicians pusobi uplne jinak nez zbytek soucasne fantasy produkce, maji slusny scenar i postavy. Co je mozna (dost) riskantni je fakt, ze hlavni hrdinove nejsou az tak libivy dobraci jak se v zanru obvykle ocekava. On je docela sebestrednej povysenej hajzlik, Ona zase zavyslacka co pro davku (magie) udela lecos. Na druhou stranu je tahle vzpoura proti zanrovym klise spestreni. ()

cmuchalprvni 

všechny recenze uživatele

Jiná země byl opravdu skvělý film, pro mě překvapující, ovšem The Magicians po prvních třech dílech sice též hodnotím nadprůměrně, ale že by mě dostali na lopatky jako aktuálně The Knick nebo Mr. Robot se napsat nedá! Každopádně nejsem absolutně skeptický, určitě se mrknu na další díly a případně své hodnocení upravím."To Vesmír s námi vyjebává. Tak si lehni a snaž si to užít!." ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, vydržel jsem jen polovinu první řady, ale víc se vážně nedalo, Mix Harry Pottera z Wishe a teen drama ala Riverdale. Nevím, kde tvůrci sebrali tak nesympatickou partičku do hlavních rolí, ale opravdu je to jeden herecký zoufalec vedle druhého. Ke sledování mě krom kouzelné tématiky nalákalo taky to, že se napříč sériemi objevují zajímavá jména ve vedlejších rolích, ale i přesto se to prostě nedá vydržet. Když si k tomu přidáte ještě klasický laciný televizní vizuál, tak to není za mě koukatelné pro nikoho, kdo je starší 15 let a viděl více jak jedno fantasy. ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, no možná prvním dvěma, jsem nevěděla, co si myslet. Neustále jsem říkala svému nejlepšímu příteli - já ti nevím, něco je na tom divného. Stále je, ale nějak si to člověk oblíbil. Možná je to hlavní postava, která není sladší než stevie jako v dalších nových fantasy serošech. Je to rovněž celkem nepředvídatelný děj a až na ty těžko uvěřitelné, podivné a až pervezně působící pohyby prsty sloužící ke kouzlení, se mi líbí, že je to poměrně propracovnaý svět. A tak se nemusím dívat jen na to, jak spolu někdo vrká nebo nevrká (i když se tomu zároveň nemohu ani vyhnout, yop). Až na závěrečný díl, ten jsem viděla třikrát a stále teď nevím, jak to vlastně dopadlo, jak mě nebavil. 3,5* ()

ER 

všechny recenze uživatele

PLatí pro i. sérii....Kouzla jsou moc fajn, ale tady,ač nerad, dávám horší "známku". Hlavní problém je v infantilnosti řady postav, které jsou vysokoškolského charakteru,ale chovají se spíše dětinsky. Rozpolcenost scénáře, který si neví rady se zápletkou ala Harry Potter a spoléhá na magii je očividná.Ano, je tady pár silných momentů, ale po nich vždy následují hodně slabé. ()

Galerie (1 087)

Zajímavosti (6)

  • V šiestej epizóde sa spýta Julia svojej kamarátky Hannah, či videla film Scanners (1981). (Marceloo)
  • V epizodě osloví knihovnice příchozí Margo (Summer Bishil) jako Janet, což je narážka na změnu jména oproti původní knižní předloze. (karol_)

Reklama

Reklama