Reklama

Reklama

Pionýři hrdinové

(festivalový název)
  • Rusko Pioněry-geroji (více)
Trailer

Obsahy(1)

V dětství žili vykonáváním hrdinských skutků, dnes jsou z nich úspěšní a životem unavení třicátníci, kteří nenacházejí uspokojení z lukrativní práce ani hromadění statků. Pronikavá, komplexní a vtipná analýza marného života poslední generace sovětských pionýrů. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

rivah 

všechny recenze uživatele

Hořká reflexe života dvou žen-třicátnic. Děj střídá záběry na dětství plné nadšení a naplnění ideály-idejemi a na otupělou současnost, kdy neví co se sebou, jsou nenaplnění a zoufalí, herečka navštěvuje psychoterapeuta. Minulost vyvstává ze živých vzpomínek, současnost porbíhá pomalu až lethargicky, nekonec se postavy ztrácejí na písku u moře či řeky. Generační výpověď. (70%) ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Nevím do jaké míry se jedná o autobiografii (místo souhlasí, režisérka, scenáristka a herečka v jedné osobě), docela bych uvítal Q&A, škoda no. Popis filmu docela slušně popisuje děj, kde se střídají záběry a zážitky z mládí, kdy jsou školáčci v Novgorodu vychováváni pro velké věci, snaží se být dobrými lidmi, hrdiny pomáhajícími druhým, zachraňující svět, silní a vyrovnaní. Dnes po téměř třiceti letech jsou ale jen zbytečnými lidmi, nudní, generičtí, bezvýznamný, nenaplnění a otrávení. Upřímná a velice smutná, depresivní studie nenaplněných ideálů a života podle toho vypadajícího. Vtipný to teda moc není, naštěstí i bohužel. ()

Reklama

HankaVitova 

všechny recenze uživatele

Dětské postavy dle mého názoru výborné, zbytek za tím trochu pokulhával a samotný příběh taky nic extra. Za zhlédnutí to ale určitě stálo. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Šel jsem z nouze, nedostal jsem se, na co jsem chtěl (KVIFF). Někdy je to dobře. Konfrontace dětství formovaného dobou a ideologií (pro plastické pionýry šťastný věk) proti dospělosti, kdy se prosazuje více či méně vlastní osobnost. Zde už jsi konfrontován se světem, který se překvapivě změnil a nežádá nadšení ideologické ale investorské. Můžeš se z toho zbláznit, nevšimnout si toho, nebo překvapit sám sebe (v kladném smyslu). 70%. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama