Reklama

Reklama

Dřímající obr

  • Kanada Sleeping Giant
Trailer 1

Obsahy(1)

Teenager Adam tráví s rodiči prázdniny u jezera, kde potkává dva stejně staré bratrance, s nimiž začne trávit dlouhé letní dny. Když se ve městě objeví nová dívka, mezi chlapci vzplane rivalita a jejich přátelství je vystaveno zkoušce. Teenager Adam tráví letní prázdniny na členitém pobřeží Hořejšího jezera v Ontariu. Jeho jednotvárně se vlekoucí dny rázem skončí, když se seznámí s bratranci Rileym a Natem, dvěma chytráky, kteří vyplňují kvanta volného času hýřením a lehkovážným skákáním ze skály do vody. Na první pohled je patrné, že přátelství trojice chlapců může fungovat jen během těchto prázdnin, neboť zatímco Adam vede bezstarostný život coby příslušník vyšší střední třídy, Nate a Riley pocházejí z nižší vrstvy společnosti. S ubíhajícím létem se mezi Adamem, Natem a Rileym zvyšuje napětí, které nakonec vyústí v tragédii. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (11)

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Kamenem úrazu jsou necharismatické a především krajně nesympatické postavy, ke kterým nejen že si nevytvoříte žádný kladný vztah, ale budete jim vlastně vesměs spíš přát jen to nejhorší. Film samotný nemá moc silný příběh a některé dějové linky zůstanou bez rozuzlení. Velmi dobrá je kamera a zajímavý byl také střih. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomínalo moje dětství - vymýšlení nejrůznějších píčovin, při kterých šlo o život, to bylo celkem běžné. I když takový sígři, jako byl Nate jsme teda nebyli. Ale doba pokročila a agrese je tak nějak ve všech větší než dřív. Film má přesný dramaturgický plán, vypadá to, že se vleče - oni tam totiž skoro jenom zevlujou a dělaj blbiny - ale o to zajímavější je potom závěrečných 10 minut. Nevhodné pro rodiče s dětmi okolo puberty. ()

Reklama

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem si vědomej toho, že alternativní realistická dramata sem tam dokáží přijít s různými názory a myšlenkami. Dřímající obr ale vypráví příběh tří faganů, kterejm bych nejradši zpřerážel pazoury, když jsem pozoroval, co všechno v té jinak pěkné přírodě kolem Ontaria vyváděli. Scény, kde klackem mlátí do mrtvýho holuba nebo za živa pálej nějakýho brouka jsou vysloveně na tečku mezi voči. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(50th KVIFF) Dřímajícího obra jsem zahrnul do svého karlovarského programu v podstatě jen proto, že to byla první projekce, kterou jsem v den příjezdu stíhal. Sázka naslepo ale kupodivu vyšla nad očekávání dobře. Jedná se o příjemný prázdninový film, klukovské letní dobrodružství u jezera s příjemnou atmosférou. Kluci se flákají, dělají blbosti, řeší své první lásky a problémy s rodinou. Film je kvalitně natočen, ozvučen, svižně sestříhán. Od podobných letních teenagerských coming-of-age story se liší tím, že v druhé polovině začnou na povrch vystupovat i docela temné tóny, kdy některé lži a špatná rozhodnutí mají fatální následky a postavy s nimi musí dál žít. Bezstarostné letní flákání končí a film v divákovi zůstane. 70 % ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Tohle že mělo být vyobrazení "chlapeckého dospívání"?!? Ne že bych chtěl být zrovna zapřísáhlým puritánem, ale tyhle "fakani polokriminálníci" si zasluhují akorát tak natřískat obuškem na zadnici! Akorát mi z těch krajně nesympatických postav naskakovala kopřivka a měl jsem dost co dělat, abych se do příběhu vžil nebo se jím nechal unášet. Pěkný prd a samotný příběh stál teda za starou belu. Těžko si pak z projekce něco odnést a ještě nad takovou chujovinou přemítat. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama