Reklama

Reklama

Cukimonogatari

(seriál)
  • Japonsko Tsukimonogatari (více)
Promo

Epizody(4)

Obsahy(1)

Koyomi Araragi se pilně připravuje na přijímací zkoušky na vysokou školu. Během této doby Araragi zpozoruje doposud pro něj nevídaný úkaz: V zrcadle se neodráží jeho obraz, tedy vlastnost přímo charakteristická pro opravdové upíry. Z obav o své zdraví zkontaktuje specialistku na nesmrtelné bytosti Yozuru Kagenui a její služebnici Yotsugi Ononoki. Verdikt zní nekompromisně: Buď se vzdá svých nadpřirozených schopností získaných upírkou Shinobu, anebo nadobro ztratí svou lidskost. (Scalpelexis)

(více)

Videa (2)

Promo

Recenze (2)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Nudnější příběhový arc Monogatari, který nemá efekt bez nasledovaného předchozího Monogotari Series: Second Season. Krom toho, že se tu až moc mluví a přitom absentují klasičtí Araragiho dialogoví parťáci Hitagi či Hanekawa, tak je nepříjemně obtížně držet pozornost a neusnout. Vyprahlost dialogů s kamennou a monotónní panenkou Yotsugi nemá jednoduše tah a buduje nám před očima doslova psychickou zeď, což nám na oplátku se snaží vynahradit teatrálnějšíma pózama narážející na jiné anime (nepřehlédnutelná Sailor Moon). Nejzajímavější prvky necházíme mimo hlavní tok děje: Opět jsme přesvědčováni, že pořádná hygiena je základ a tudíž úvodní koupelnová seance Araragiho s Tsukihi až nápadně připomíná legendární kartáčkovou scénu Karen z Nisemonogatari, jako kdyby si Tsukihi u tvůrců postěžovala, že nedostala patřičný fanservis. Zde ji to bylo vynahrazeno možná až moc a buďto tuto část budete milovat nebo bytostně nesnášet. Podruhé mi pozornost probudila zimní koulovaná Shinobu s Yotsugi a k mé radosti jsem se dočkal i závěrečného bonbonku od Hitagi (a byl patřičně nutný po slušně antiklimatickém finále). Tzn. vše při starém v tomto světě; fandové dostanou svoji drobnou dávku Shaftismu, která ale tentokrát svou mělkostí a na můj vkus přetaženým obsahem ecchi nemuže moc zaujmout, natož aby vydržela dlouho ať na jazyku, natož v mysli. Pokud jste si doteďka oblíbili Yotsugi, tak si můžete přidat hvězdičku; já to mám prosté: Kde je málo Hitagi, tam je i méně zábavy. ()

Preslav 

všechny recenze uživatele

Araragi je späť (čomu som úprimne rád), briskná výmena dialógov znovu funguje, fanservisu, ktorý tu Shaft dokáže doviesť až ad absudrum, sa mi zdalo byť tak akurát - ako v iných monogatari sériách. A myslím, že táto séria je založená hlavne na dialógoch, preto väčšinová absencia príbehu mi tu vôbec nevadí. Každopádne, úvodná kúpeľňová scéna je skvelá, po čistení zubov z Nise jedna z mojich top. ()

Reklama

Reklama

Reklama