Reklama

Reklama

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (44)

Minimie 

všechny recenze uživatele

Údajně komedie k popukání, ale mě osobně tenhle humor naprosto minul. Zápletka je v podstatě nulová: pardon, ale koukat dvě hodiny na to, jak parta vysokoškoláků tři dny v kuse paří a balí holky, a potom pět minut předstírá, že hraje baseball? Nevím, co jsem čekala, ale Linklater mě tady těžce zklamal. Jsem si jistá, že mužskému publiku film určitě sedne víc - s postavami se nepochybně ztotožní a nostalgicky zavzpomínají na školská léta. Já jen protáčela oči v sloup... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Parádní oddychovka na sobotní večer o partě vysokoškoláků, kterým zrovna začíná semestr a mají posledních pár dní pořádně si zapařit. Nehledejte v tom nic hlubokého. Není to vztahové drama ani komedie typu Neighbors 2, co hráli ve vedlejším sále. A tím spíš jsem byla příjemně překvapená. Pokud oceníte americké párty filmy, skvělou hudbu 70. let, trochu romantiky a řádnou dávku nezodpovědného mládí a to celé v Linklaterově nezávislém "Dazed and Confused" balení, pak můžu film jen doporučit. Já byla víc než ochotná strávit s všemi těmi ujetými postavami v kině ještě dalších pět hodin. ()

Reklama

Chilly00 

všechny recenze uživatele

Pohodovka od Linklatera, přesně v jeho stylu. Sledujeme partu vysokoškoláků-baseballistů v období 80. let, na začátku školního roku. Náladotvorná feel-good oddechovka, při jejímž sledování jsem chtěla být zase v prváku na vejšce. Ve filmu se toho moc nestane, ale vtipní mladíčci v kombinaci se stylovou mizanscénu mě prostě bavili. Dazed and Confused 2. ()

axcris 

všechny recenze uživatele

Collegehood. Alebo ako prežiť začiatok na výšku v podaní tanečných 80rokov v Amerike. Linklaterov podobný kúsok v ktorom postaví pred kameru takmer neokukaných hercov a povie im, aby sa správali tak, ako by sa správali aj normálne. Čistá ukážka života. Ako ho vytesať, vstrebať, pohltiť, vylúčiť. Neuveriteľná uveriteľnosť srší z Everybody Wants Some na každom rohu. Znova si zamilujete retro nemecké péčkové knírky, tanierové účesy alebo tesné tričká v ktorých vám vaše bradavky kričia, že nemôžu dýchať. Teda, najprv sa samozrejme budete na nich smiať a až potom príde tá neskutočná chutná nostalgia. Budete ju chcieť preniesť do súčasnosti, kde Vás ale zastaví holka, ktorú ste pozvali na tanec, kdežto ona si len chytá svojho pokémona pri bare. Prekrásny zážitok pre divákov nad 30 rokov. Do tohto diela sa oplatí ponoriť už len z toho dôvodu, aký ľahký, sladký i slaný, prepitý i nahý, zaľúbený i odmietaný môže byť jednoduchý i komplikovaný život. Prosím, tesné šortky, už sa nevracajte. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Linklater dokáže vytvoriť skvelé konverzačné drámy, ale toto proste nevyšlo. Spočiatku celkom nádejné a lákavé prostredie univerzitného baseballového mužstva bolo napokon dosť fádne - a tie reči okolo toho stále dokola, no proste nuda. Neustále doberanie sa mi vôbec neprišlo vtipné, možno akurát tak niektoré hlášky. Ale celkovo, koncept dosť oničom, hoci potenciál vyzeral byť vcelku zaujímavý. Nuž, ale klamal by som keby som povedal, že to bola totálna katastrofa, tak aspoň 1*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Děj filmu se odehrává od 28. srpna do 1. září 1980. (Hal_Moore)
  • Režisér Richard Linklater hrál na škole baseball. Pamatoval si, jak vždy všichni jeho spoluhráči ve všem možném i nemožném soutěžili. Všichni chtěli být ve všem nejlepší, stejně jako hrdinové ve filmu. Podstatná část Everybody Wants Some!! je tak autobiografií, stejně jako mnoho Linklaterových jiných filmů. (Hal_Moore)
  • Část filmu se natáčela na Texaské státní univerzitě v San Marcos. (Hal_Moore)

Související novinky

Co chystá Richard Linklater?

Co chystá Richard Linklater?

31.08.2016

Král nezávislého filmu loni bojoval o Oscary s Chlapectvím, letos nám nadělil komedii Everybody Wants Some!! a už má v plánu další film - drama Last Flag Flying. Někteří z vás správně poznali 11 let… (více)

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Co nás čeká po Chlapectví?

Co nás čeká po Chlapectví?

26.02.2015

Letošní Oscaři byli velkým kláním mezi Birdmanem a Chlapectvím. Vítězem se nakonec stal stárnoucí okřídlený superhrdina, Richard Linklater ale rozhodně nemusí chodit Hollywoodem se svěšenou hlavu.… (více)

Reklama

Reklama