Reklama

Reklama

Krysař Willard

Trailer

Obsahy(1)

Vidíme dům a v něm muže. Není to obyčejný dům ani obyčejný muž. Jmenuje se Willard Stiles (Crispin Glover), nosí černý, dvacet let starý oblek a ulízané vlasy mu rámují bledý obličej. Není divu, že nemá přátele ani dívku - celý svůj život strávil pod taktovkou dominantní, nyní již poněkud trouchnivějící matky a ulisného šéfa, co ho drží ve firmě jen proto, že jí kdysi vedl s Willardovým otcem. Jednoho večera matka přikáže Willardovi, aby ve sklepě vyhubil krysy. Willard se o to zpočátku pokouší, ale když se mu podaří první chytit, naopak jí pustí a začne si s ní hrát a povídat. Po čase se skamarádí s celou krysí koloníí obývající sklep (a že jich není málo) a než se naděje, dokáže si Willard všechny ochočit. Vzhledem k tomu, že stovky krys se prakticky prokoušou čímkoliv, jsou velice inteligentní a Willarda poslouchají na slovo, stáva se z nich velice účinná zbraň, kterou její majitel často a rád použije proti těm, kdo se mu postaví... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca temná až atmosferická komédia so štipkou hororu a životom Willarda ktorý v dome chová potkany a sám si ich vycvičí aby ho poslúchali na slovo. Autori tochto filmu mali čo robiť aby všetkých potkanov naučili poslúchať, hlavne ten Sokrates nemal chybu. Ben naopak sa Willardovi podlizoval aby ho mal rád lenže Willard mal vždy rád Sokratesa ktorý ho vedel pochopiť a tým si získal aj cekú armádu potkanov ktorý ho poslúchali. Film v niektorých líniach trpí hluchými miestami kde vyznieva nuda ale ani to mi nevadilo pretože od začiatku až do konca som sa skvelo bavil 80 percent. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem neco naprosto jineho a misto toho se mi dostalo drama o muzi, ktery najde jedineho pritele v kryse. Trosku mi film atmosferou pripomnel Batmana. Vse tu je takove temne, skoro az komiksove a depresivni, ale zaroven tu nechybi cerny humor. Skoda, ze vrazda tu je jen jedna a taky skoda zaveru, boj s Benem nebylo zrovna hezky zakonceni. Hlavnim kladem filmu je Crispin Glover, kteryho jsem zatim videl jen v samejch malejch rolich, ale teprve tady predved, ze je naprosto dokonalej uchylacek, kteryho je vam ale lito. Skoda, ze je film krapet moc dlouhej, nektery sceny mi prisly zbytecny. Z filmu, kde vystupujou ruzny zvirata, jako pavouci, hadi atd. je tenhle jeden z nejlepsich. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

K filmu mě přivedl Gilles Deleuze, který jej požil pro ilustraci pojmu "stávání se zvířetem" (devenir animal / becoming animal). Přestože komentuje starší verzi (Daniel Mann, 1971), je to pro tento účel asi jedno. Willard je subdominantní osobnost (ve vztahu k matce, nadřízenému, později se ukáže, že i k ženám a k Benovi). Veškeré jeho libé pocity se soustřeďují na Sokrata (ve filmu bílý potkan). Když si uvědomí průraznou sílu krys/potkanů, zatouží, a na určitou dobu se stává, alfa samcem, velitelem hlodavců, a pomocí nich vykoná svůj akt spravedlnosti. Poté, co udělá několik chyb (především je využívá pro svoje účely), se ale střetne s přirozeným vůdcem, obrovským potkanem Benem. Willard definitivně mění myšlení a podobu. Stává se potkanem. - Takže pozor, jak říká autor knižní předlohy Stephen Gilbert (The Ratman's Notebook.): "I když spatříte jen jednu (krysu), může jich tu být víc, které nevidíte." ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Film depresivní, v rámci možností temný, smutný, vtipný, bohužel chvílemi i docela nudný. Ale vypíchnout se tu toho dá hafo, od skvělý hudby (jak vobšlehnutá od Mr. Elfmana), přes tu krásnou pomstu losera Willarda, až po castingový majstrštyk Crispina Glovera v hlavní roli. Myslím, že si pořídím potkana :-) ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Hodně utahané a nudné. Není to myšleno vážně, ale nemá to ani dostatečnou nadsázku. Crispin Glover je jediný, co ten film drží nějak nad vodou. Jeho výkon je skvělý, ale bohužel role je nijaká. Přitom z podobného nápadu by se dalo vytěžit více, ale chtělo by to lepší atmosféru, prostředí a vedlejší role doplnit zajímavějšími tvářemi. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Všechny krysy měly na spodní straně ocasu namalované čísla, aby je mohli filmaři a trenéři sledovat. (hladass)
  • Ve filmu je slyšet popová píseň "Ben" od Michaela Jacksona, která byla napsaná speciálně pro film Ben (1972), což je sequel původního Willarda. (akisha)

Reklama

Reklama