Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

heyda 

všechny recenze uživatele

Horor s parazity nebo přeměnami lidí v monstra úplně zbožňuju, ale tohle mě emocionálně minulo, protože mi byl jak ten chlápek, tak i ta ženská dost nesympatičtí. Navíc si dovedu představit ten námět spíš jako fantazy, které je postaveno na nějakých starodávných legendách, než takovouhle podivnou směsku duchařiny a monster hororu. Očekávání jsem měl nulové, takže zas tak zklamaný nejsem, ale spíš nedoporučuju. 45% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně veskrze nesnesitelný film. Neuvěřitelně mě iritoval v podstatě vším, stupidním dějem počínaje a těmi bubáky konče. Úplně nejvíc mi tam ale asi vadilo, že ten film po člověku chce, aby se bál o to nemluvně jen proto, že je to nemluvně - absolutně jsem nechápal, proč bych měl jít za těmi emocemi, které to ve mně chtělo vyvolat, a místo strachu jsem cítil jen nezměrnou otrávenost, že musím sledovat takovou stračku. Už po pár dnech v podstatě nevím, o co tam šlo - v mém případě to byla zcela ztráta času, bohužel. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

To snad nemyslí někteří s tím hodnocením vážně... Zrůdy, co dokážou spolehlivě strašit? Ani náhodou. Dobře dokážou strašit tak možná zpočátku, dokud nejsou vidět. Atmosféra je v první polovině opravdu velmi dobrá, ale potom co se na scénu dostanou příšerky s.r.o., tak to jde celé z kopce a konec už je jen jedno velký nehororový utrpení. Potenciál to určitě mělo, prostředí je luxusní, ale ta "pohádková" story se měla uchopit nějak jinak. 45% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre mňa zatiaľ najlepší horor tohto roku. Stret starovekej, desivej legendy, ktorá vôbec nie je legendou a rodičovským inštinktom oboch rodičov, čo celkom neobvykle v tomto žánri dodalo aj emotívne korenie. Samozrejme, pár chybičiek by sa tu našlo, ale divák, ktorý si zakladá na atmosfére si určite príde na svoje, pretože to je presne to, na čo celý čas tento snímok hrá. Tvorcovia v plnej miere dokázali využiť luxusné exteriéry vo forme temných lesov a osamoteného írskeho vidieka, ktoré v kombinácii s výbornými maskami a perfektne urobenými bubákmi mi neraz ako divákovi privodili príjemné zimomravé mrazenie. A išlo to aj bez gore. Jediné, čoho ľutujem bola nedotiahnutá mytologická stránka ohľadom bubákov. Chcelo to viac vysvetlení a venovania sa tej knihe. Nemôžem to však brať za nejak výraznú chybu, pretože aj bez toho by sa tu tajomnosť a temná stránka pointy dala snáď už aj krájať. K tomu treba ešte pripočítať sympatických hercov a parádne hororové finále s peknou emotívnou bodkou. Veľká spokojnosť a zaslúžený plný počet. Ten kto sa na to dá nech vydrží až po koniec titulkov. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Tak pokud bude u Jakuba v prosinci v TOP 10 nabito, tak u mě bude nejspíš nablito, protože až na pár povedených věcí (It Follows, Creep) opět ne moc objevný rok. :) The Hallow je zhruba do poloviny fajn, místama vykouzlí nějaký ten působivý záběr (rybník v lese), ale ten nezájem o postavy je tak velký, že mě svým chováním vyloženě otravovaly. Tuctové, neoriginální, předvídatelné a blbě zahrané. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama