Reklama

Reklama

Luka

(TV film)
všechny plakáty
Česko, 2015, 54 min

Režie:

Silvie Kleková

Obsahy(1)

Unikátní časosběrný dokument o těžce popáleném Lukáši Hyblovi. Osm složitých let a hned dvě velké tragédie jedné rodiny zachycuje nový dokument České televize. Příběh těžce popáleného Lukáše, který přežil navzdory všem obavám, s pouhou pětinou vlastní zdravé kůže, sledovala autorka Silvie Kleková od podzimu 2006. Tehdy ostravští lékaři bojovali o Lukášův život, pak začal on sám se svými nejbližšími bojovat o to, jak bude žít dál. Když se Hyblovi dostali z nejhoršího, postihla je další krutá rána. Jak se se vším vyrovnávají, jak zvládají nekonečný seriál operací, bolesti a problémů, jak je bere okolí i jaké vztahy mají mezi sebou, to zachycuje řada autentických situací z nemocnice i ze soukromí. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

swamp 

všechny recenze uživatele

Někteří lidé zkrátka nemají do vínku vloženo prožít bezstarostný život. Ovšem někteří (Hyblovi) dostali řádnou ránu s podpisem Osud nejednou... ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Nemám vhodné slová. Len silný pocit a bude doznievať niekoľko dní. V tomto prípade nie je možné hodnotiť film, lebo je to dojímavý príbeh, ktorý za celým časozberným snímkom stojí. Neexistujú odpovede na niektoré otázky v našich životoch, vlastne ani ponaučenie. Asi len obdiv, čo všetko dokáže človek prežiť, za akých okolností a aj tak nájde silu do ďalšieho dňa. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Život je někdy velká sfiňa....seslat na jednu rodinu ne jen jednu, ale rovnou dvě velké tragédie......ale Luka bojuje statečně a to je nejdůležitější, člověk se nikdy nesmí vzdát! ()

jandula00

všechny recenze uživatele

Tyto časosběrné dokumenty jsou unikátní hlavně v tom, že si člověk uvědomí, jaké má v životě štěstí. Doporučuji všem pesimistům a neustálým stěžovatelům na vlastní nesnesitelnou těžkost bytí... ()

Hexa 

všechny recenze uživatele

Popravdě nemám moc ráda časosběrné dokumenty, a zvláště ne ty, které stojí na utrpení jiných (což jsou téměř všechny). Nicméně tady musím udělat výjimku, jelikož to byl snad jediný dokument tohoto druhu, který neukazoval zkázu, bolest a úpadek, ale naopak sílu a odvahu. Přístup maminky s Lukášem je obdivuhodný a ukazuje, že když se chce, jde téměř vše. I žít s takovým osudem, jaký je zde. Držím palce a přeji už jen lepší roky! :) ()

Armin111 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat, těžký přetěžký život jak Lukáše, tak hlavně jeho matky ... Velmi poutavě natočený časosběrný dokument. ()

Reklama

Reklama