Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claudia Marchetti se po patnácti letech vrací do Tangeru, nikým nepoznána, aby vyrovnala účty za smrt své rodiny... (borsalino)

Recenze (7)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po každé když narazím na nějakou zapomenutou poctivou starou francouzskou školu, mám prostě ježíška. Ne, takovýhle filmy se už nikdy nenatočí a proto si člověk užívá každýho záběru a každýho gesta a vzpomíná na dobu, kdy filmařská zručnost a neuvěřitelný talent šel ruku v ruce s neskutečně silným příběhem, plným drsnosti, chlapů co maj své zásady a žen, který mají právo na svou pomstu a věř, že by si radši chtěl mít v prdeli sršně než aby po tobě šla odhodlaná ženská, protože její pomsta je rafinovaná a žensky nemilosrdná. Konec, který mě absolutně rozbořil a o kterým budu ještě dlouho přemýšlet. A aby té chvály bylo ještě více zmíním ten hvězdný casting, můj miláček Thierry Lhermitte dává vzpomenout všem těm looserskejm soukromejm očkům plných ironických hlášek alá Phil Marlowe nebo Willisův poslední skaut, začínající Vincent Lindon svou osudově zamilovanou postavu rozehraje až v poslední části, ale o to větší má sílu a Valeria Golino je jedna z nejkrásnějších femme fatale co jsem kdy v životě viděl. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pěkné se to točily krimi filmy v závěru osmdesátých let. Není to nic objevného, všechno už tu bylo, ale ctí-li se důsledně pravidla žánru, obvykle z toho vyjde solidní podívaná. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výbornej film plnej dusna a marockýho slunce. I když jsem nikde nepostřehl rok ve kterém se to má odehrávat, podle událostí ve filmu a především ukončení francouzského protektorátu je to polovina padesátých let 20. století. Valeria Golino je nádherná a její erotika šperkuje tenhle od začátku skvěle natočený film velmi dobře pracující s atmosférou. Thierry je tu krásně mladý a sympaticky mladě působí i jeho "sok" Vincent Lindon. Ne nadarmo se ve filmu objeví plakát k filmu Casablanca. Dabing lidí jako Pavelka, Brzobohatý, Vetchý nebo Holý, to je lahoda. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, přestože námět filmu je dost omšelý, ale Valerie Golino dokázala své roli mstitelky vtisknout dokonalý bezskrupolózní chlad. Především závěr se dvěma lístky soukromého očka na loď do Ameriky dával do hry dva možné závěry a do posleední minuty není jasné, pro jaký se rozhodne. Moc pěkně natočené drama. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Příběh o pomstě, jako malá jediná přežila masakr své rodiny, jako velká se mstí. A je navíc krásná. Kdysi to byl hit. ()

Puxxx 

všechny recenze uživatele

Veľa som o tomto filme čítal a dosť dlho mi trvalo, kým om ho našiel. Viac menej som ho chcel, pretože v ňom hrá Valeria Golino a ona vie od komédie po drámu vari všetko. Nesklamala ma vôbec, ale bol som navyše veľmi príjemne prekvapaný; fakt stará francúzska škola v tom najlepšom slova zmysle. Súkromné očko Lhermitteho, i Hanin (tu je vari lepší než v seriáli o inšpektorovi Navarrovi), Anna Karina, Howard Vernon, ... Teraz sa už veľa takýchto filmov neurodí. Keby to išlo, dal by som i viac ako päť hviezdičiek. ()

Reklama

Reklama