Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (397)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Když si řeknete, že se podíváte na romantické melodrama, pak Hora mezi námi ten pravý film. Já čekal thriller, různé propasti a rokle do kterých hlavní postavy padají. Já čekal medvěda, který jim ukousne nohu a rozdrápe tělo. Já čekal omrzliny a amputace..... Nedočkal jsem se.... Tak jsem si alespoň na konci filmu žalostně poplakal. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Můj názor na tenhle film, je dosti rozpůlený, film chce být jak romantické drama, tak i drsný dobrodružný film, kde přežítí je priorita číslo jedna a však, postavy si i tak najdou chvilku, na šukačku. Herecky je to bezchybné a Idris Elba, je právě v takovýhle filmech nejsilnější, drama to sou emoce, city a i konflikty, Elba právě v takových filmech, prostě exceluje ať už jako fanatik nebo lékař. Kate Winslet, kromě toho že stárne do krásy, tak je prostě stále vynikající herečka, byť její postava zde má kvantum smůly, naštěstí ji Elba furt zachraňuje. Takže já bych chtěl, čistě romantickou záležitost, ale v tu chvíli se začíná ozývat druhá stránka filmu a celé to prostě kazí, film na můj vkus, jde až moc na ruku postavám a tak i přes několik dramatických scén, sem se nedočkal něčeho vážného. Film tím pádem, neví co chce být a tak balancuje mezi těmito dvěma žánry a já sem nedostal, ani pořádný romantický film, natož pak dobrodružný film. Však plusem je posledních patnáct minut. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže. Ak sa niekto teší na variáciu snímku EVEREST z doby nedávnej, narazí. Ale viem, že mnohý z vás niesu blbý a po prečítaní synopsie príbehu sa naladia na presne inú nôtu. Ide o príbeh typu ,,katastrofy zbližujú,, a v tomto prípade som ja ako divák mimo. Ak mi nejaký snímok na podobné téma uštedril veľký divácky zážitok, tak to boli napr. TWISTER alebo ROZPÚTANÉ PEKLO, lenže tie práve spadali do kategórie, ktorú som v úvode spomenul. Mám rád, keď v tom žánri niečo niekde buchne, lenže tu sa dívam na zbližovanie dvoch postáv, ktoré vlastne vôbec nevedia, čo chcú ( alebo im to nejako nedochádza ). ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek si nalijme čistého vína. Povedených adaptací bestsellerů je jako šafránu. Ano určitě si vzpomeneme na několik dobrých kousků (Zmizelá!) avšak většinou to co funguje na stránkách nemusí za všech bodů fungovat jako film. Podobný pocit mám z Hory mezi námi. Režie pakistánského Hanyho Abu-Assada je zručná, hlavní dvojice Idris Elba a Kate Winslet jsou fajn, záběry na zimní krajinu jsou nádherné....... Avšak je tu i pár ale. Film začne slibně. Avšak jakmile dvojice spadne místo aby šel film kupředu tak kolísá. V podstatě nenastane žádný zvrat, žádný šok, žádné větší vzrušení. Dvojice prostě pár dní stráví v zřiceném letadle kde se dočkají epizodky s pumou a následně chodí zimní krajinou a nestane se nic jiného, že někdo do něčeho spadne/šlápne. Rozkrývají se duše postav u kterého však v podstatě není nic šokujícího a v podstatě vše je od začátku jisté. Největší vzrušení nastane pravděpodobně u závěrečné scény, u té scény kde nikomu nejde o život. Na Horu mezi námi se dá koukat. Radši bych si ale znova pustil Everest z roku 2015. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli čekáte Na ostří nože nebo Přežít, zařaďte rychle zpátečku. Zimní romance dvou neskutečně nesympatických herců kterým ani vzájemné sympatie, ani vzájemnou nevraživost absolutně nevěříte. Po unylém pádu se tahle utahaná dvojka bez jiskry, švihu a napětí propajdá k šukačce, záchraně a finálnímu objetí. Jediným příjemným prvkem byla zimní krajina a ten krásný Labrador, který ovšem přinesl nejednu scénáristickou zhovadilost a i když sem sám milovník zvířat a psů a kór Zlatých Retrieverů a Labradorů, první věc kterou bych v chajdě ugriloval by byl ten pes a kdyby ste umírali hlady, udělali byste to samé a nekecejte, že ne. Nuda 50%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Z knihy byly přejmenovány obě hlavní postavy. Postava, kterou ztvárnila Kate Winslet, byla přejmenována z Ashley Knox na Alex Martin a postava, kterou ztvárnil Idris Elba změnila příjmení z Payne na Bass. (PaTeXx)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Reklama

Reklama