Reklama

Reklama

Mike i Dave sháněj holku

  • Česko Mike i Dave shánějí holku (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento film byl natočen podle skutečných událostí. Nečekejte ale žádné soudní drama, osudy válečných hrdinů nebo, nedej bože, životopisný film nějakého politika či excentrického umělce. V tomto případě se jedná o katastrofickou komedii, protože vypráví příběh bratrů Mikea a Davea Stangleových (Zac Efron, Adam DeVine), kteří byli vždy skálopevně přesvědčení o tom, že jedině oni umí rozjet na rodinných setkáních tu pořádnou zábavu. A to ať už se jedná o svatby, narozeninové oslavy, pohřby apod. Ostatní přímí účastníci těchto rodinných událostí to rozhodně viděli jinak. Hlavně proto, že příspěvek obou bratrů ke společné zábavě většinou, vlastně vždycky, končil nějakou naprostou katastrofou: rozsáhlým požárem, těžkými zraněními, infarkty, demolicí slavnostní tabule apod. A tak když jejich sestra (Sugar Lyn Beard) začne plánovat svatbu na Havaji, nastane pochopitelné zděšení a milí bratři dostanou od rodičů podmínku. Na svatbu si musí sehnat partnerky, které je udrží na uzdě. Make i Dave proto začnou přes internet shánět holky, které by je doprovodily na havajskou svatbu jejich sestry. Takové nabídce odolá málokteré dívčí srdce a tak se jejich nabídka rychle rozšíří. Mladí flamendři tajně doufají, že si vyberou dvě slušné dívky a sami si pak užijí divoké dovolené. Ale tvrdě se přepočítali, ze slušných dívek se vyklube nekontrolovatelné dívčí duo (Anna Kendrick, Aubrey Plaza), které jim nejen vytře zrak, ale dokonce je předčí i ve flámování a katastrofách všeho druhu. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (183)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máme si přivíst na svatbu holky? Smí se to vůbec?" Malá sestřička Jeanie se vdává a já jsem doufal, že bráchové Mike s Davem to rozjedou tak, že zničí hotel, potopí Havaj a donutí nějaký ten hurikán zbaběle odvát na pevninu. Leč nestalo se tak. Bratři sice mají své chvilky, jejich "solidní" protějšky to s alkoholem, drogami a pornem taky umí rozbalit, ale celkový dojem je trošku mdlý. Nakonec si tu párty ani nebudu moc pamatovat, protože mi v hlavě zůstane masáž cestou blaženosti, skoky na čtyřkolkách, www.oddejtesamisebe.com a Tatianino vyprstění Terry za lístky na Rihannu. To bylo slušné, ale já jsem chtěl pořádnou jízdu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Divocí a volnomyšlenkářsky smýšlející bráchové Mike a Dave jsou postrachem všech rodinných oslav a událostí, které lusknutím prstu dokáží obrátit na katastrofu nevídaných rozměrů. Není divu, že jejich autoritativní rodiče mají jejich excesů, které souvisí i s účastí děvčat, které na oslavách neúnavně balí, dost. A tak bráchové vyfasují trest - mají si na blížící se svatbu jejich fešné sestřičky, co má mezi nohama houští, s nímž se divák bude mít možnost během filmu konfrontovat, přivést dvě seriozní holky. A tak si bráchové dají na internet inzerát, v němž nabízejí pobyt na Havaji dvěma holčinám odpovídajících kvalit. Z bohatého seznamu uchazeček o exotickou dovolenou v ráji, z něhož si žádnou nevyberou, se jim do cesty namanou dvě baby, které předstírají, že jsou z lepší společnosti a naši bráchové nesmí pojmout podezření, že tyto slečny si je nevybraly náhodou a vymyslely si na ně malou lest. Komedie, vycházející (víceméně) ze skutečného zážitku bratrů Mike a Davea Stangleových, nemá ohromující grády ani vodopádový příval gagů, ovšem oproti všem mnou nedávno viděných komedií je převyšuje režií, neotřelým námětem, který sice ani omylem nemá sílu utáhnout celovečerní formát, a zdatným využitím prostředí, v němž se sešla roztomilá parta, v níž nikdo nehraje nefér (tedy jen chvilku), nikdo není nesympatický a ten banální námět se ždímá až na holé pupky a zadky přítomných dam. Anna Kendrick hraje hodnou naivní blbku, traumatizovanou na poslední chvíli neuzavřeným sňatkem, Aubrey Plaza má věčný kukuč štětky a záhy je její účes zkrácen na divné mikádo,ubírající její počáteční sexappeal, Adam DeVine měl více komediálních vložek, než poněkud upozaděný Zac Efron. Základní herecká čtveřice tedy tvořila dobrý celek. Nekazili jim to ani ostatní, jimž vévodila Sugar Lyn Beard, která se nejvíce starala o erotické scénky. Scéna s erotickou masáží je jedním z vrcholů filmu, stejně tak i její "koláčový" klín. Zajímavostí je, že ač je starší než Efron a DeVine, hraje jejich mladší sestru. Jinak velká škoda těch komediálních prodlev, nejsou výjimkou pasáže, v nichž na vtip nenarazíte. Je zkrátka znát, že námět i scénář nemají potřebnou nosnost, prostě je nutno počítat s tím, že chybí výrazná zápletka, vše je až moc průhledné, nicméně stále srovnávám s komediemi z poslední doby, které byly hůře natočené, možná i vtipnější, ovšem téhle komedii se podařilo svůj počáteční prvoplánový a povrchní rozměr zdárně potlačit. Vyšla z toho přijatelná a sympatická komedie, u které se smíchy válet nebudete, ale pořád dobrý. 7/10 ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hodně nevyrovnaná komedie. Jsou tam scény, kterým se musíte smát, i když nechcete. A pak tam jsou scény, za které se by se měli stydět nejenom tvůrci, ale je stydno i vám. Mně se nejvíce líbila scéna na masáži, to bylo fakt dobré. Herecké obsazení je dobré, Efron i DeVine jsou známí svým talentem hrát v tomto typu komedií. Ale zklamala mě má oblíbenkyně Anna Kendrick, ta tady byla velmi špatná. Aubrey Plaza jí tady strčila do kapsy. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Další skvělá komedie, u které sice člověk nemůže čekat inteligentní příběh, ale skvělé vtipné scény tam jsou skoro pořád. Efron tam sedl, ale Devine se pro tu roli asi přímo narodil, protože některé jeho komické výrazy, rozhovory a akce byly prostě naprosto dokonalé. Kendrick jako úplně blbá, vymaštěná holka tam taky dost sedla a já jsem se u toho prostě bavil. Příběh byl okej, jeden menší rozvrat na konci tam byl, a komediální happyend taky. Scéna s masérem je jedna z nejvtipnějších scén, co jsem kdy v komedii viděl:D ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Zeky vyměnil Rožéna za Dývajna a funguje to zhruba stejně, ať je jeho parťákem kdokoliv. Vůbec. Pokaždé se těším, že by se mi mohl pozvednout v nuceném úsměvu aspoň koutek huby, ale spíš mi ty koutky směřujou dolů, protože přemejšlím o tom, proč se takhle dobrovolně sebemrskám a nepustím si něco, u čeho bych se aspoň nenudil. Příště si vypíchnu oči u Ohnivýho kuřete, nebo nějaké podobné produkce pro široké (rozumněj idiotické) masy. Brutálně nesympatickej mimózní kást, o něco víc nesympatická pičoidní Kendrick a totálně trubkoidní Dývajn. No cement kurva. 30% P.s.: prvních deset minut je bezva...zbytek spektáklu je děs běs.... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2016 v Los Angeles. (ČSFD)
  • Scéna ATV skoku a svatební obřad byly natočeny na farmě Kualoa na Oahu. ATV scéna byla natočena ve stejném údolí jako Jurský park (1993) a Jurský svět (2015). (ČSFD)

Reklama

Reklama