Reklama

Reklama

Mike i Dave sháněj holku

  • Česko Mike i Dave shánějí holku (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento film byl natočen podle skutečných událostí. Nečekejte ale žádné soudní drama, osudy válečných hrdinů nebo, nedej bože, životopisný film nějakého politika či excentrického umělce. V tomto případě se jedná o katastrofickou komedii, protože vypráví příběh bratrů Mikea a Davea Stangleových (Zac Efron, Adam DeVine), kteří byli vždy skálopevně přesvědčení o tom, že jedině oni umí rozjet na rodinných setkáních tu pořádnou zábavu. A to ať už se jedná o svatby, narozeninové oslavy, pohřby apod. Ostatní přímí účastníci těchto rodinných událostí to rozhodně viděli jinak. Hlavně proto, že příspěvek obou bratrů ke společné zábavě většinou, vlastně vždycky, končil nějakou naprostou katastrofou: rozsáhlým požárem, těžkými zraněními, infarkty, demolicí slavnostní tabule apod. A tak když jejich sestra (Sugar Lyn Beard) začne plánovat svatbu na Havaji, nastane pochopitelné zděšení a milí bratři dostanou od rodičů podmínku. Na svatbu si musí sehnat partnerky, které je udrží na uzdě. Make i Dave proto začnou přes internet shánět holky, které by je doprovodily na havajskou svatbu jejich sestry. Takové nabídce odolá málokteré dívčí srdce a tak se jejich nabídka rychle rozšíří. Mladí flamendři tajně doufají, že si vyberou dvě slušné dívky a sami si pak užijí divoké dovolené. Ale tvrdě se přepočítali, ze slušných dívek se vyklube nekontrolovatelné dívčí duo (Anna Kendrick, Aubrey Plaza), které jim nejen vytře zrak, ale dokonce je předčí i ve flámování a katastrofách všeho druhu. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (183)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Idiotská zápletka, tragická realizácia a najpreafektovanejší herecký výkon (nielen tohto) roka v podaní Adama Devina (a nech mi nikto nevraví, že tento chlapec netrpí ľahkou retardáciou, inak si ale tie jeho kreácie vysvetliť nedokážem). Jednu hviezdu dávam za ultrabizarnú masáž nevesty, ktorá je jednoducho nezabudnuteľná. 3-/10 PS: Toto je ďalšie potvrdenie mojej teórie o filmoch odohrávajúcich sa na Havaji - herci ich berú ako platenú dovolenku a je im jedno, čo točia (inak si účasť Anny Kendrick vysvetliť nedokážem). ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako ľahká komédia na jedno pozretie by som "Mike And Dave Need Wedding Dates" nie je vôbec zlá voľba. Ale aby som sa hneď na úvod zbavil niektorých vecí, tak povedzme si najprv to, čo podľa mňa nefungovalo. Adam DeVine je ako hlavný hrdina miestami absolútne otravný a jeho chémia s Aubrey Plaza akosi nefunguje. Mám pocit, že oni ako dvojka absolútne neladia a nevedia správne naladiť strunu. Občas je vidno, že je film veľmi americký a je treba tomu dať toho ducha, ktorý vás buď otravuje, alebo ho uznávate. A hoci nebol v tomto filme tak veľmi otravný ako v niektorých iných komédiach, no aj tak ho tu výrazne cítiť. A možno by som ocenil trošku viac ozaj vtipných momentov. A teraz keď máme toto z cesty, tak si povedzme o kladoch filmu. Zac Efron a Anna Kendrick sú skvelí a medzi nimi aj fungujú iskry. Je to cítiť a skvele sa dopĺňajú. Plus mám pocit, že sú v tomto filme skôr postavami, ktoré sa nechávajú ťahať nesprávnym smerom, lebo inak majú aj veľmi dobré a inteligentné debaty a dobré momenty. Sugar Lyn Beard ako sestra Jeanie je tiež super a má aj pár ozaj vtipných momentov, plus asi najkreatívnejšiu masáž, akú som kedy videl. A poriadne som sa na tom zasmial. Plus je aj super, keď človek vidí ľudí, keď si uvedomia svoje chyby. Nieže by sme to nemali miliónkrát predtým, ale v tomto filme to celkom funguje. A môže najmä za to fakt, že to má vtipné momenty, herci vedia čo robia, občas sami prispejú nejakými improvizovanými fórami a stojí to za to. Rád som film videl, nemyslím si, že by som sa k nemu vrátil, ale ako ľahké pobavenie to funguje dobre. Určite lepšie ako posledná komédia, čo som sa rozhodol vidieť. Viď komentár k filmu - Masterminds. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mike i Dave, respektive Zac i Adam, měli raději sedět doma na prdeli, a přemýšlet nad výběrem lepších rolí, než se tady tak trapně a nudně shánět po holkách. Tato komedie se prostě opravdu nepovedla prakticky v žádném směru. Když už se totiž divák očekávaně nedočká nějaké té byť jen minimálně originální zápletky, rád by dostal tedy alespoň trochu té odvázané, nekorektní zábavy. Jenže zde se odehrává právě jen ta nejtuctovější a nejpředvídatelnější báchorka, s dvěmi, možná třemi vtipnějšími momenty, a to ještě v takových scénách, kam se to zrovna až tolik nehodilo. A blbější to je o to více, že oni se tu tvůrci o ten humor jinak pokoušeli poměrně často, bohužel, vesměs ale buď vyšuměl úplně do prázdna, anebo v tom horším případě, a těch momentů bylo také dost, vyzněl vyloženě trapně. Každopádně, proč jsem vůbec do této podívané šel, byl velice výrazný casting, od kterého jsem očekával velké věci, ovšem ani to ve výsledku nemůžu označit za nic jiného, než za prvotřídní provar. Zac už mnohokrát dokázal, že není jen top tvářičkou, ale že má i bezesporu nehorázný komediální talent, a proto jsem vůbec nepochopil, proč právě jeho role byla tak upozaděna a zbavena prakticky jakýchkoliv vtipných scén a replik, a naopak tu byl tou neumírněnější a skoro nejvážnější postavou. Naopak, těch příležitostí se pořádně ukázat a odvázat se, zde měl daleko více Adam DeVine, který je ale sice sympaťák a nějaký ten vtípek také umí prodat, nicméně jako hlavní komediální tahoun film jednoznačně neutáhl a nepodržel. No a děvčata Anna Kendrick a Aubrey Plaza se pak sice snažila být výrazná a chlapcům konkurenceschopná, ale obě dvě díky tomu přehrávali tak šíleným způsobem, že tu vlastně stvořili dvě herecké parodie sami na sebe. Když bych to měl tedy shrnout, zápletka tuctová, naivní a mdlá, funkčního humoru minimu, trapného zbytek, Efron překvapivě zcela mimo hru a ostatní ho nedokázali nahradit, zkrátka umírněná nuda, jinými slovy hovno odvaz. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr. Film, který diváky zkušenější amerického komediálního žánru rozesměje jen místy. Triviální zápletka o dvou idiotech a dvou idiotkách, kteří hledají k cestu k nápravě, či si jen chtějí užít dovolenou, má přesně ty propriety, které očekáváte od podobně laděného filmu. Tedy plytký humor, debilní chování postav a puberťácká zápletka. Nic víc, nic míň. 60% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat. Mike i Dave sháněj holku je fajn oddychová komedie, která pobaví a to je všechno. Jasně jsou tam náznaky přesahu a narážky, které jsou satiricky trefné, přesto všechno jde o obyčejnou komedii, kterých vznikají ročně desítky. Tohle ale není výtka. Je to konstatování toho co dostaneme. A pokud k tomu, tak přistoupíme, tak dostaneme fajn oddychovou komedii, při které se několikrát od srdce zasmějeme. A o to z mého pohledu jde. Jake Szymanski má zkušeností dost a umí pracovat s časováním gagů a nedělá mu problém fyzický a ani verbální humor. Jeho režie je klidná a přesně taková jakou snímek potřebuje. Velkou oporu má v ústřední čtveřici. Zac Efron je fajn, svoje si odehraje a je vtipný, a v pohodě zvládá zahrát všechno co je potřeba. Adam DeVine má mnohem vděčnější postavu, protože hraje sympatický hovádko, kterému nelze nepřát, aby si užil trochu srandy. Anna Kendrick už několikrát prokázala, že je dost talentovaná, a proto mě přišlo, že je tady trochu nevyužitá a s její postavou šly udělat zajímavější věci. Aubrey Plaza je super, hláškuje, nadává, svádí, je sexy a navíc je nad věcí. Je s ní prostě hodně srandy. Příjemně mě překvapilo, že vedlejší postavy nejsou jen pro okrasu, ale krásně posouvají děj. Film má dost vtipných momentů od blbnutích na párty, přes seznamování s děvčaty, pocty filmům Jurský park a Nesvadbovi, scénu v sauně, masáž, bitku, koně a mnoho další. Jak už jsem naznačil film zná své hranice a rozhodně si je vědom co vytváří a díky ústřední čtveřici mě je film mnohem sympatičtější, než jsem sám čekal. Mike i Dave sháněj holku je fajn oddychová komedie, která si na nic nehraje a pobaví, pokud budete chtít, aby nás pobavila. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se objeví scéna se striptýzem poté, co si obě hrdinky v podání Anny Kendrick a Aubrey Plazy vezmou tabletu extázi. Zatímco Plaza neměla se striptýzem problém, Anna Kendrick si přizvala zástup. Zadek v uvedené scéně tedy patří úplně jiné ženě. (Duoscop)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Když Mike (Adam Devine) nakreslí do písku čáru, tak jde za ním žena v bikinách, jenže při prostřihu z druhé strany po ni není ani vidu a přitom neměla dost času odejít nikam jinam. (Patrik256)

Reklama

Reklama