Reklama

Reklama

Ghoul

  • Slovensko Ghoul
Trailer 2

Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932-1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se z filmařů i jejich doprovodu však brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život. Nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (721)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ghoul, to je totálních padesát odstínů černi a klepavky... půlku filmu se klepe kamera, takže nic nevidíte a půlku filmy vidíte jen svit baterky, takže nic nevidíte... Vykrádačka Záhady Blair Witch a průměrnejch americkejch duchařin (Gacy House atd)... prvních dvacet minut ještě šlo, zbývající hodinu jsem přemýšlela o tom, že sundám 3D brýle a ke konci se prospím. Moje chrápání by pak asi publikum děsilo víc jak celej film. 30% ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ano, svatá pravda, nejedná se o klasickou českou debilitku, je to stoprocentní debilitka americká, což je ve svém smutném finále vlastně jedno. Má averze k FF opět zaregistrovala očekávaný nárůst a blokem s černými puntíky, určeným pro tento šupžánr, si můžu maximálně vytřít prdel, je nenávratně plný. Co si zasloužilo vůbec nějaké solidní hodnocení, tak to byli herci. Respektive jejich výběr, který neprobíhal v našem zdevastovaném rybníčku, a proto neťapkal po lese Straša Strašilov, či nějaká zrzavá kreatura. Přesto si tohle může po druhé pustit leda masochista s šedým zákalem. Pítře Džákle, kdybych neměřil o metr méně než vy, znova bych si nechal vysvětlit in natura Vaše sexuální vychytávky při promu... ehm, při reportážích psaných na oprátce. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ukraine Cannibal Project. Hadžime! Jákl získává body za odění do bezútěšného kimona i eskalaci napětí na tatami ve finální fázi zápasu. Rozmáhajícím se nečistým praktikám boje jako jsou zvýšená hlasitost při lekačkách či poněkud násilné zapojení ektoplasmy rostovského gurmána se ani nepokoušel vyhnout a byl za ně napomínán. Samotný zápas pak končí prohrou Jákla s limity found footage na wazari. Soremade! Hledání svatého grálu žánru nadále pokračuje.. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Téééda to byla pecka, jo ten příběh to už tu byl stokrát, ale sakra ta atmosféra byla pekelná a to doslova. ta odporná hnusná chatrč, ten les, divná věštkyně, jeden ze členů zmizel a něco se tam pohybuje. Tohle, přesně tohle vynáší, ten film a drží to až do úplného konce, ta atmosféra byla fakt drsná a zničující. Jediné, co by se tak nějak dalo výrazně vyčíst, že se ve filmu objeví digitální černá šmouha, místo tohle bych radši bral komparzistu v černém, co by občas proběhl kolem a mělo by to lepší efekt. Ale to je asi tak všechno, jakmile skupinka vstoupí do chajdy bez kuří nožky, tak se film rozjede a nenechá vydechnout. Herci se chovají přirozeně, každý má něco do sebe, nikdo mně nijak neiritoval. A je to i drsnější, když vezmete v potaz, že to monstrum Čikatatila fakt žil a všechno to spáchal. Tenhle film v sobě spojuje, hned několik věcí, posednutí, Ouija, kanibalismus, gore, aaa tak trochu Záhadu Blair Witch, je to takový mix, ale to je jedno, všechno funguje tak jak má. Takže by to chtělo o trošku míň Trošků a víc Petrů, kteří dokáží natočit, takhle povedený horor, co fakt mrazí a děsí . ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Český horor s americkým obsazením odehrávající se na Ukrajině a přes všechnu snahu se Jáklovi výraznější zářez do zoufale poloprázdné hororové pažby naší země nepodařil. Ghoul je jen sterilním found footage, kterému se vůbec nedaří v tomhle již trochu zatuchlém žánru vykřesat nějakou jiskru, a to nepatřím k jeho nenávistníkům. Vystačil bych si totiž s dobře zvládnutým řemeslem, kde by děsivost mohla přes veškerý třes hrát prim, jako třeba v profláklém Blair Witch, švédské poloamatéřině Det okända. či velmi dobrém slovenském Zlu (bratrům je tedy pořád co závidět). Jákl však naštěstí nevsadil jen na budování hrůzyplné atmosféry, které se mu vůbec nepovedlo, ale přisypal i nějaké to syrové kucháníčko a tam už se mu kupodivu vedlo mnohem lépe. Jinak američtí uječenci, ač vcelku bídní, byli dle mého názoru pořád lepší volbou než česká herecká smetánka, která by se snažila z obyčejného hororu dělat inscenaci pro nedělní večery na ČT2. Ve srovnání se zbytkem světa sračka, ale zároveň možná i naše první vlaštovka. Horror Challenge Tour 2016 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (20)

  • Andrej Čikatilo, který inspiroval námět filmu, byl největší sovětský masový vrah se sklony ke kanibalismu. Narodil se v roce 1936 na Ukrajině, v obci Jabločnoje. V letech 1978–90 zavraždil nejméně 53 lidí, dvě třetiny z nich byly mladší 17 let. Části svých obětí jedl. Měl traumatizující dětství, kdy byl často bit za pomočování, jeho starší bratr Stěpan se údajně stal obětí kanibalismu - byl sněden obyvateli vedlejší vesnice. Čikatilo byl původně opravářem telefonů, ale dálkově vystudoval ruštinu a stal se učitelem. Za jeho činy byl omylem usmrcen jiný člověk. Spravedlnost ho dostihla až v roce 1994, kdy byl popraven. (Zdroj: blesk.cz) (oje)
  • "Ghoul je výraz z arabské mytologie. Označuje démona, neživou bytost, která se vyskytuje na místech s četným výskytem úmrtí a živí se lidskými ostatky," vysvětlil Petr Jákl ml. (Zdroj: idnes.cz) (oje)

Reklama

Reklama