Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film nakrútený podľa skutočných udalostí rozpráva príbeh 170 000 Indov, ktorí sa ocitli uväznení vo vojnovej zóne po tom, čo Irak v auguste roku 1999 napadol Kuvajt. Ich jedinou nádejou na záchranu sa má stať arogantný a sebecký biznismen menom Ranjit Katyal (Akshay Kumar), ktorý má známosti na indickej ambasáde. Avšak jediné, čo Ranjita zaujíma, je záchrana svojho vlastného krku a jeho rodiny. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ale silný tlak na plnú pálku. Je mi to trochu divné, lebo niektoré modré indie sú u mňa tlačené hore zo subjektívnych príčin, keď mi napríklad sadne humor celkovo nie bohvieakého filmu. Ale toto považujem za objektívne dobrý snímok s kvalitnou gradáciou, výborným herectvom, údernou hudbou a dychberúcim true story. Možno to šlo lepšie zvládnuť s dávkovaním napätia (lebo tu ho moc nebolo, hoci príležitostí bolo neúrekom). Ale aj tak to zo mňa spravilo sekanú. Zase raz... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se současnými hollywoodskými snímky se sice Airlift stále jeví jako příliš melodramatický, morálně černobílý a nacionalistický, v kontextu indické tvorby je ale paradoxně důkazem toho, že národovecký šovinismus Bollywood pomalu opouští. Na rozdíl od snímků s "vlasteneckými" tématy, které se točily na přelomu tisíciletí, zde Indie není vyvyšována nad jiné státy, není prezentována jako bezchybná a nevedou se zde didaktická kázání o náboženství a příkladné indické demokracii. O jiných věcech se tu ale káže pořád dost a přeci jen vyprávění místy drhne a působí křečovitě (vrcholem je absolutně nerealistické střetnutí se silniční hlídkou v závěru filmu, které zároveň čpí inscenačním diletantismem). Volím tedy střední cestu mezi nekriticky oslavnými ódami indických diváků a odmítáním, kterému Airlift čelí u diváků zahraničních, kteří nedovedou překousnout jeho poplatnost bollywoodským konvencím, a dávám takové ušmudlanější čtyřhvězdí. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch indických filmů, které mi prostě tím jejich specifickým bollywoodským pojetím nesedí. Jakmile se zde začalo zpívat, ten film nějak celkově ztratil na váze a já jsem ho mohl být tak moc vážně. Přitom téma vážné je. Téma je dobře zvolené, ale neměl jsem z toho pocit tak skvělé podívané, který se dostavil při pohledu na plakát. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh, až sa mi celý film nechcelo uveriť, že je na základe skutočnej udalosti a niečo také sa naozaj stalo. 170 tisíc ľudí je teda riadka kôpka. Obsah tu uvedený je mimochodom úplne mimo ako dejepisne tak obsahovo. Irak napadol Kuvajt v roku 1990 a Ranjit (podľa obsahu údajný sebec, ktorému šlo len o vlastný krk) zachránil celých 170 tisíc ľudí, znie to neuveriteľne... obzvlášť keď ani kamarát Google mi k tomu nič nenašiel. Film sa pokúša o vykreslenie skutočnosti, aj keď osobne si myslím, že to tam muselo byť radikálne horšie ako zobrazuje film. Akshay v tak vážnej roli, medzi pre mňa neznámymi hercami naozaj hviezdil, skvelé podanie.... filmová hudba tu bola citlivo vtiahnutá do príbehu, nič čo by sa nebolo zdalo prirodzené. Napriek vážnosti námetu, sa mi film veľmi páčil, pekne spracovaný, gradácia príbehu, ku koncu som až bála každého zazvonenia telefónu, aká jóbovka zase príde. Umiernené množstvo Indického nacionalizmu sa mi vždy v takýchto filmoch páči, možno by sme si mali aspoň trošku od nich brať príklad.... ()

robfi 

všechny recenze uživatele

On - obchodník jdoucí přes mrtvoly, ona, vystajlovaná sebestředná egoistka, jedna invaze do Kuvajtu a z obou jsou rázem hrdinní Jánošíci, kteří sobě berou a chudým, smradlavým a ultimativně nesympatickým indům dávají a přitom riskují vlastní nadlidské životy.... Popravdě, díky šablonovitosti příběhu mi bylo úplně šumafuk, jestli ty spodní kasty Indů a jejich hrdinné prachaté náčelníky postřílí iráčané z kalašnikova, anebo zůstanou trčet v poušti a umřou hladem...., prostě když se moc tlačí na pilu, odmítám hrát podle cizích pravidel. Tak třeba příště a lépe, 2 hvězdy za zajímavý námět, který by stálo zato přetočit znova, bez indického šovinismu.... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Film Airlift je prvým indickým filmom, ktorého ústrednou témou je vojna v Perzskom zálive. (MikaelSVK)
  • Po úspešnom ukončení evakuačnej misie bola spoločnosť Air India zapísaná do Guinessovej knihy rekordov, ako civilná letecká spoločnosť, ktorá pomohla evakuovať najvyšší počet ľudí vôbec. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v SAE, konkrétne v Ras Al-Khaima, ktoré bolo upravené, aby pripomínalo Kuvajt na začiatku 90-tych rokov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama