Reklama

Reklama

The Fundamentals of Caring

  • USA The Revised Fundamentals of Caregiving
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Ben (Paul Rudd) prožil velkou osobní tragédii a ztrátu. Aby se z ní dostal, rozhodne se vydělávat si peníze jako pečovatel. Jeho prvním klientem se stane 18letý Trevor (Craig Roberts), kterému ani svalová dystrofie nebrání projevovat svoji hlučnou povahu. Máme tu dva hrdiny: jeden je paralyzován citově, druhý tělesně. Společně se vydávají na cestu, aby hledali přátelství i naději. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem utahané drama se špetkou černého humoru, ale nakonec mě to mile překvapilo. Humoru je tam až až, ale vážně to pobaví. Scény, kdy si navzájem dělají naschvály, ať už předstírání dušení nebo zápomenutí léků v hotelu mě vážně bavili. Nejdříve jsem si říkala, že ej to v haji, co se teď stane a pak se ukázalo, že to byl blbý prank a opravdu mě to pobavilo. Paul Rudd je navíc velký sympaťák a celý film dokáže táhnout jen on sám s pomocí Craiga. Selena Gomez je tam jako třešnička na dortu, její bad ass postava má super hlášky a skvěle se tam hodí. Porod dítěte byl na mě ale asi už moc přeplácaný. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Výborní herci. Craig bol nezvyčajne dobrý, zhltol som mu to aj s jeho vozíkom. Jeden z mála filmov, kde mi nevadil ten tlak na city divákov. No a za výber pesničiek by som snáď al aj päťku. Dokonca tam dali aj nedávno zosnulého Leonarda. Výborná oddychovka, určite odporúčim a pozriem ešte raz doma s rodinou. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Charakter Trevora (Craig Roberts) mě upřímně docela štval, ale na druhou stranu je příjemné a osvěžující vidět pro změnu film, kde není povaha nemocného člověka na vozíčku znázorněna se všemi těmi klišé, které z něj dělají líbivého a všemi milovaného, avšak nebohého chudáka. Nejsympatičtější byl však na filmu Paul Rudd v roli Bena, který si uměl se vším poradit tak nějak po svém. A samozřejmě Selena - ta je ostatně hlavním důvodem, proč jsem si titul vybrala ke zhlédnutí. Celkově příjemné road-trip drama s několika úsměvnými i smutnějšími momenty. Film působí velmi přirozeně a nenuceně, obzvlášť právě díky hlavní postavě v podání Paula Rudda. ~(4,0)~ ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Díky zvolenému tématu mohl snadno snímek skouznout k lacinému tvůrci hojného počtu slz, ale naštěstí se tvůrci rozhodli vydat odlehčenější cestou. Nechápejte mě špatně, dojemných momentů je tu hodně, ale kupodivu přichází i z míst, odkud byste to nečekali. I přes těžké momenty na mě snímek působil především jako feel good film o překonávání překážek, který je obohacen sympatický suchým a mnohdy i drsnějším humorem, který často funguje výborně i ve vážnějších scénách. Pochvalu si zaslouží Paul Rudd, který zde dostal možnost předvést svůj herecký um v téměř všech polohách a dostalo se mu šťavnaté role, ve které se mohl pořádně realizovat. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle já říkám hutný emoční koktejl, který mně Rob nabídnul a já si ho vypila až do dna i když tam těch různých ingrediencí bylo možná až moc. Jistě, v reálu by se tohle všechno nemohlo stát ani omylem, ale já to tak brala a o tom to je. Kdo hledá dokonalost, tak to rovnou zabalte, tady jí nenajdete. Ještě jsem k tomu jako bonus dostala bezvadnou muziku a za to velký dík Ryanovi, který jí vybral. Všichni byli sympatičtí a to dělá strašně moc. ...........Ano, znám dva lidi, kteří mají tuhle nemoc a vím jak je to hrozné nejen pro toho postiženého, protože on ví, jak to bude pokračovat dál, ale je to nesmírně psychicky vyčerpávající i pro ty nejbližší, kteří jsou takovému člověku nablízku. Ten smutek v očích Trevora byl v mnoha chvílích všeříkající, nejvíc jsem to zaregistrovala při konfrontaci s tou velkou krávou (kdo viděl, tak ví) a pak si ještě někam do hlavy vryji těch pět péček, protože ty jsou obzvlášť v takových případech maximálně důležité. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa Ben (Paul Rudd) zhovára s otcom Dot (Bobby Cannavale), spomenie, že Trevorovo ochorenie postihuje 1 z 3500 mužov. Údaj odkazuje na to, prečo sa Trevor (Craig Roberts) pýta ľudí, aby si vybrali číslo medzi 1 až 3500. V podstate uvádza štatistiku svojho ochorenia. (nirvana91)
  • Natáčanie filmu trvalo 26 dní. (nirvana91)

Reklama

Reklama