Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřdílné anime Hybrid Child vypráví příběh Kuroda - stvořitele „hybridních dětí". Tyto děti, byť by se tak mohlo na první pohled zdát, však nejsou ani panenkami, ani roboty. V jejich tělech koluje život, který roste a rozpíná se podle toho, jak moc lásky jim jejich majitelé nabízejí. Postupem času se pak tyto děti vyvíjejí natolik, že jsou prakticky neodlišitelné od obyčejných lidí. Jejich povrch se mění v pokožku, postupně se v nich rodí nejrůznější emoce. Příběh je ovšem vyprávěn chaoticky. V 1. části je divák seznámen s mladičkým Kotarouem, dědicem zámožné rodiny Izumi, jenž v dětství našel odloženého hybridního chlapce Hazukiho a přijal ho jako svého přítele a společníka. V 2. části pak sledujeme Ichiho, Kurodova přítele z dětství, a jeho vlastního hybridního chlapce Yuzua, který se trápí tím, že stále nemůže vyrůst. Poslední dvě části se pak věnují přímo Kurodovi a jeho mládí strávenému po boku Ichiho a Tsukishimi, vzniku hybridních dětí a také tragickému konci jednoho dlouholetého přátelství. (EMIA)

(více)

Recenze (4)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, originální historky, které spolu zdánlivě příliš nepasují dějem. Spojuje je spíš atmosféra melancholie, až smutku, někdy i zoufalství, ale i krásy viděné v pomíjivosti. Tak trochu slastné týrání se uplývajícím časem. V každém z příběhů kvetou květiny, možná právě jako symbol krásy, která rychle uvadá. _____ Zatímco první dva příběhy byly více roztomilé (i když taky s dramatickými okamžiky), ten poslední dvoudílný, mě dostal svou drásavostí. Přes hravé a někdy škádlivé tóny se nakonec dobral k jednomu z nejpůsobivějších vyznání a zároveň i rozloučení. Když se za úsvitu zahalí do látky jedno hladké rameno, přes které padají dlouhé prameny vlasů, je to okamžik, kdy až trne u srdce. _____ Možná mě ty první dva tolik nebraly, protože láska k umělé bytosti naprogramované milovat svého pána, je vždycky jednostrannou záležitostí. SHRNUTÍ: Samuraj se samurajem – my si spolu rádi hrajem. P. S. Chce to druhé zhlédnutí. Nebo možná jen já jsem potřebovala druhé zhlédnutí a přečíst pár recenzí, aby mi to došlo. Je snad synek z mocné rodiny v prvním díle potokem muže, kvůli němuž strůjce loutek stále nosí obvazy, protože jeho rány se nikdy nezahojí? ___ Ale, co je důležitější, ty podivné loutky se pro mě ústrojně propojily s příběhem, Jsou jako zrcadlo. Odrážejí najednou navenek vlastnosti svých pánů. A to zejména ty zapomenuté, zasunuté, zdánlivě provždycky pohřbené: odpovědnost, odpuštění, lásku.... ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad, snesitelné postavy, moc pěkná animace i soundtrack. První dva díly se táhnou tak moc, že leda úspěšně uspávají, zato u dalších dvou člověk napětím až nedýchá. 6/10 ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Dva příběhy o hybridních dětech - ani lidech, ani robotech - kteří vyrostou podle toho, jak je jejich majitel má rád. U druhého příběhu se dokonce i zasmějete, nebo minimálně vyprsknete smíchy, ale jinak jsou všechny epizody víceméně smutné. Poslední dva díly vypráví o stvořiteli hybridních dětí Kurodovi a jeho lásce k příteli z dětství. Opravdu mám ráda příběhy od Nakamury Shungiku a tohle je další velmi příjemná záležitost. ()

Reklama

Reklama